Elektro gitar ve amfi önerisi

Merhabalar,öncelike elimde ibanez grg121 ex elektro gitarım ve marshall mg30gfx amfim var.Bu ekipmanlarımı satıp daha iyi bir sound elde etmek istiyorum ekipmanlar hakkında neredeyse hiçbir bilgim yok istediğim tonları hiçbir zaman yakalaymadım.Internette bir sürü cover videosu var soruyorum hiçbir türlü bilgi alamadım bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Tarzım Duman,mor ve ötesi ,seksendört,Manga,Gripin,Kolpa gibi rock grupları ve Slipknot,Linkin park,Deftones,Limp Bizkit,Korn,Disturbed metal tarzı. Alıcağım ekipmanlar prosesör,pedal,amfi,elektro gitar olarak marka olarak veya tür olarak ne olmalı? Kafa-kabin amfileri daha mı çok iyi ton verir? Kombo amfiler işimi görür mü peki? Elektro gitar olarak da hangi markayı tercih etmeliyim?(Fender,İbanez,Jackson,Schecter,Ltd,Gibson) Manyetik dizilimini H-H düşünüyorum H-H olması ton yelpazesini kısıtlar mı ? Kısıtlarsa dediğim tarzlardan dolayı ayriyetten 2'sinin de dizilim ve marka olarak birbirinden 2 farklı olarak elektro gitarım mı olması gerekir.
Kaç switchli olmalı şu an elimdeki İbanezin 5 switch seçeneği var ve pasif manyetikli.Pasif Manyetik mı Aktif manyetik mı olmalı aktif manyetiği pek önermiyorlar 9v pille çalıştığı için sürekli pil değiştirme masrafı oluyormuş.Sahnede de kullanmak istiyorum taşıma davası benim için sorun değil.
Şimdiden Teşekkürler
 
Bu kadar çok soru sormanın bir çözümü yok... bunların neredeyse tamamı subjektif ve zevkine göre zaman içinde değişebilecek şeyler. Genel olarak rock gitar ekipmanları ile ilgili araştırma yaparsan soruların çoğunun cevabını kendin de bulabilirsin. Bunlara tek tek cevap yazmaya ömür yetmez.
Misal Amerikan ve İngiliz karakterli amfiler nedir araştır. lambalı ve transistörlü nedir araştır. ... kafa kabin veya kombonun ton anlamında bir farkı olamaz.
Bir gitarda switch pozisyon sayısı tamamen ihtiyaç ve ton çeşitliliği için lazım, bir kuralı yok. Ben mesela 99% tek bir pozisyonda ve varsa gitarın ton potu en tepede kullanırım.
Prosesör, pedal, amfi almak mantıklı değil... modern prosesörler hatta modelleme amfileri zaten pedal içeriyor bünyelerinde .... ha iyi analog pedallar alacaksan o zaman prosesöre gerek var mı araştır... nasıl bir amfiye bağlamalısın soruştur.
Aktif manyetikli bir sürü gitarım var, 2 seneden daha erken pil değiştirdiğim bir gitar hatırlamıyorum. Sana yanlış aktarılan pedalları takılı bırakırsan pili boşaltır diye tahmin ediyorum.
 
Geri
Üst