Winter

Winter (Kış), kendi halkıni sömürmeye devam eden ülkemde zulme karşı mücadele etmenin doğurduğu duygu ve hisleri anlatmaya çalıştığım "Kavgamin Yili" adlı çalışmamın üçüncü şarkısı. Dört mevsim sömürüyü ve buna karşı verilen mücadeleyi mevsimsel imgeler kullanarak anlatıyorum. Şarkı, tamamen evimde kaydedilmiş bir progresif senfonik metal parçası. Vokalde sevgili dostum Valérie... Umarım dinlemekten keyif alırsınız.
 
Çabanızı ve aktarmak istediklerinizi takdir ediyorum. Davulun dijital olması günümüzde çok anlaşılabilir, hadi basslar da bazı durumlarda kabul edilebilir ama merak ettiğim bir şey var. Ana ve solo gitar kanallarını da guitar prodan mı exportlayarak şarkı yapmaya çalıştınız?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Merhaba, Ben amatör bir composor'um. Dolayısıyla her şeyi kendi odamda yazmak ve kaydetmek durumundayım. Bazı şeylerde daw kullanmak zorunda kaldım. Davul, yaylılar gibi. Ama hem solo hem de ritim gitarlar canlı fakat gitar rig ile solo gitarın üzerine ekstra bir efekt ekledim dikkatli dinlerseniz altta canlı gitar tonunu bendlerde ise efekti duyabilirsiniz. Bunun dışında bass gitar canlı fakat onda da gitar rig ile fingered 3 bass efekti eklemek durumundaydım. Mali durumumdan dolayı efektler olmadan istediğim ses kalitesini elde edebilecek ekipmana sahip olamıyorum maalesef. Dinlediğiniz ve yorum kattığınız için teşekkürler.
 
Birşeyleri kaydetmek için zaten hepimizin Cubase, Logic, Ableton gibi DAW'ları kullanması gerekmekte. Ancak efektten kastınız nedir acaba? 4.45'te giren lead gitar organik bir çalım mıdır?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Birşeyleri kaydetmek için zaten hepimizin Cubase, Logic, Ableton gibi DAW'ları kullanması gerekmekte. Ancak efektten kastınız nedir acaba? 4.45'te giren lead gitar organik bir çalım mıdır?
Orijinal çalım bu. Bunun gibi bir kayıttan sonra gitar rig üzerinden (Metallica fade solo) efekti verip gerekli yerlerde bentleri işlemekti kast ettiğim. Öteki türlü istediğim sesi alamıyorum. Muhtemel olarak benim tam hakim olamamam ile ilgili.
 
Bu organik gitar calimi mi simdi?
Gelen ses full 16 ya da xx bit (atari midisi) midi gibi. biz de 2000 ler basinda tum sarkilari Guitar proda boyle besteleyip gruba dagitirdik herkes partisyonunu yazsin diye.
 
Geri
Üst