Gitariste uygun koltuk/sandalye tavsiyesi istiyorum...

Sevgili dostlar merhabalar, genelde pc başında gitar çalan biri olarak yeni bir koltuk ya da sandalye arayışındayım...yaşım 44 artık sırtım boynum ve evet ne yazık ki belim ağrıyor o yüzden biraz seçici olmalıyım diye düşündüm bu nedenle tavsiyelerinize ihtiyacım var :)

Kullandığınız, önerdiğiniz gitar çalmaya uygun sandalye ya da koltuk modelleri varsa bu başlığın altına yapıştırabilir misiniz?

Ben genelde kolçaksız modelleri tercih ettim sağım solum boş olsun rahat çalayım diye şu ana kadar, gamer koltukları bu nedenle pek cazip gelmiyor, oyun da oynayan biri değilim zaten ama kullanıyorsanız ve verimli geliyorsa onlar da incelenebilir...

Bir de tekerlekli olursa kendimi çok rahat hissetmem gibi geliyor tekerlekli ofis koltuğu tarzı şeylerle rahat gitar çalabilen var mı merak ediyorum...

Şimdiden teşekkürler millet...
 
Epey bir zaman bunu kullandım. Aslında v-drum vardı diye bu vardı ama arkama döndürüp olduğum yerde odanın diğer tarafında gitar için de son derece rahat kullandım.

 
Gitar çalmaya uygun gitarın bence kolçakları olmamalı ben baya problem çekiyorum. O yüzden sağlam tabüre arıyorum. Sahibinden de imalattan dışarıda alacağınızın 3de 1ine bulmak mümkün. Bar tabüresi yazmanız yeterli.

Bilgisayar başında zaman geçircekseniz Hawk Gaming Chair lar gayet sağlam. Özellikle Future serisi.
 
Örnek bir iki resim atayım
3EBB3BFB-EF71-4460-93AD-740FC2204A94.jpeg
3788EF1D-4D12-4958-B17B-F932CC96AD2C.jpeg
 
Kolçağın inik haliyle kalçayı öne almak gerekmeden rahat çalınabiliyor mu? Benim o öne kayma kısmı belimi zorluyor çünkü...Tekrar teşekkür bu arada.
Kolçak inik haliyle rahat çalınıyor,benim boyum 1.83.Kolçak kaldırdığında zorlanabilirsin.

Tabi benim bu koltuğ alma amacım sadece gitar değil,tv koltuğu,bazen evden çalıştığımda iş koltuğum vs.
 
Ben de oturup çalarken yaşadığım ağrılar yüzünden artık daha az gitar çalıyorum. Aslında bu tarz bir çözümle halledilebilir ama açıkçası o bile şu an zor geliyor. Bir de eskiden bir konuda bundan bahsedilmişti. Sandalye değil de sırtı beli destekleyen bir aparat varmış, çalarken onu kullanınca (yani sandalyeye takılıyor gibi anlamıştım ama şu an hayal meyal hatırlıyorum belki de tam doğru anlamamışımdır) çok faydası oluyormuş, şeklinde hatırlıyorum. Geçmişe doğru konuyu bulmaya çalıştım ama maalesef bulamadım, ismini cismini bir bilen vardır mutlaka. Yani eğer sorun sırtın belin desteklenmemesi ise sandalye modelleri ile tam olarak çözülemeyebilir.
 
Yine ikea övmeye geldim; daha önce farklı bir başlıkta aldığımdan beridir tepe tepe kullandığım şu koltuktan bahsetmiştim, özellikle kayıt alırken bu koltuktan çok memnunum. Fakat kolçak durumundan ziyade gitardaki input noktasından kelli jack kablosunun oturduğum pozisyonda beni ayar etmesinden halen muzdaribim. L başlı jack da denedim, yine tam olarak aradığım ergonomiye ulaşabilmiş değilim. Benzer bir bel sorunu bende de mevcut, gerçekten kronikleşmiş ağrı durumunu yaşamayanın bunu anlamasını beklemiyorum.

Gündelik antrenman içinse şunu kullanıyordum 2 yıldır, son zamanlarda kayıt esnasında koltuğu kenara depikleyip bununla daha rahat ettiğimi fark ettim. Sırt desteği olmaması tabi ki bir handikap olsa da oturak parçasının daha önce hiçbir taburede görmediğim bir eğim özelliği var, bu sayede uzun süreli kullanımlarda çok rahat ediyorum. Çok kasılırsam da tekrar koltuğa geçiyorum.

Şu içine ettiğimin kolçaklarını neden komple geriye yatırılabilir yapmıyorlar anlamış değilim bu arada.
 
Geri
Üst