Avenged Sevenfold'un Yıllarca Yerden Yere Vurulması

Sevgili forumdaşlar, deprem dolayısıyla işlere ara vermişken yaklaşık 10 gündür müzik dinlemeye, okumaya yazmaya falan döndüm. Biraz da müzik konuşalım. Sizin değerli bilgileriniz şenlendiriyor çünkü buraları.



Yıllar içerisinde ben bu abilerin neredeyse tüm albümlerini baştan sona kulak verip dinledim. Tamam, bir iron maiden değiller ancak bu adamların hem melodik, hem teknik, hem de ritmik olarak hiç aşşağı kalır yanı yok. Google yapıp bakarsanız, geçmişte forumlarda ergen boyband yakıştırmaları mı dersiniz, one direction daha iyi grup, zayn malik daha çok metalci diyenler mi dersiniz, özenti sürüsü falan derken çok ağır eleştiri yağmuru var. Hatta bir dönem müziği bırakmaya karar verip, Hail to the King albümüyle tekrar dönüyorlar vs. Beğenilen şarkılara bile yapılan her yorum ''Normalde AVENGED SEVENFOLD sevmem ama…'' diye başlıyor. İnsanlar yıllarca Dream Theater övüp neden bu adamları duvardan duvara vurdu ben tam anlam veremedim.



Bu adamların neredeyse tüm albümleri tüm metal dünyası için birer şaheser. Sadece ''Amerikan metali'' olarak değerlendirilip, amerikalı 15 yaş grubuna özel müzik yapıyorlar denip köşeye itilmiş bence. İnsanlar tipe göre mi yorumluyor, albümlere kulak mı vermiyor, bu adamlar neyi daha iyi ne yapsalardı iyi anılacaklardı anlamadım. Ayrıca, herifleri dinlemek ayıpmış gibi bir algı cidden var. Özellikle gelenekselci abilerde. Metal sanatçılarının kategoriye girmesi için ne gerekiyor tam olarak kavrayamadım.
 
Kotu diyemem, ama iyi de diyemem. Illuminatinin !!! dunya piyasasina 'Amerikan ergenlerinin bir stili var' mesaji icin parlattigi bir grup bence.

İletisim cagina gecisin gelismeye basladigi donemde kendilerini pazarlayabildiler. Canli performanslari enerjik, heyecanli.

Ama bu pazarlamayi su anda yapabilirler mi bilmiyorum.

Muzigi kotu degil. Ama dinledigimde de 'Vay anasini dedirtmiyor'
Gaza gelmek icin arada 'Critical Acclaim' i dinlerim.
Ama 'Seize the Day'in cakma bir 'GNR November Rain' den oteye gectigini dusunmuyorum.

E tabi simdi Iron Maidenle kiyaslamak sirk kosmak gibi olur.
O donemin muzikleri uretilirken hem sanatsal hem siyasal mesaj verme kaygisi vardi. O sebepledir ki bir sekilde sahiplenildi dinleyici tarafindan.

Ax7 dinlenilir tabi ki, sevilebilirde. Ama bence uzerinde cok dusunulecek bir grup degildir.
 
Sevimsiz herifler ama iyi parçaları var... Reverend mıydı neydi ölen efsane davulcu diye diye bitiremediler, tamam iyiydi de coşmayın be abi... kalburüstü bir grup işte öyle Maiden karşılaştırması filan... Maiden çığır açmış, vizyon getirmiş, hani devir açmış kapamış derler ya o klasmanda bir grup, artık öyle bir dünya da kalmadı zaten....
Ara ara City of Evil mıydı o albümü dinlerim ama uzun soluklu takip edecek kadar etkilemediler beni. İyidir yine de, severim.
 
Kabiliyetliler, vokal de iyi ama orta karar vasıfsız bir soundları var bence, benim beğenime göre sıyrılamıyorlar. Metalcorelaştırılmış GNR gibiler. Arkadaşların dediği gibi Iron Maiden yada Big4 klasmanında zaten değiller. Eski dönem grupları ile de kıyaslanmaz (Pantera - Death - Testament vs..) Yeni ve halihazırda üretmeye devam edenler arasından da sıyrılacak kapasitede değiller bence bkz. Mastodon, Trivium, Lamb Of God, Slipknot, Periphery, Tool, Machine Head vs. gibi gruplar varken onlara sıra gelmiyordur.
 
Döneminde bileğinin hakkıyla parlamış grunge, heavy ve thrash metal gruplarının berbat ve aşırı zorlama bir taklidi gibiler. Olay sadece enstrümanistlik de değil; bireysel olarak alanlarında ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar topluluk halinde ortaya koydukları işlerde müzikalite bakımından açıklayamadığım korkunç bir çiğlik, bayatlık var. Bu durum şu sorunlu amarigan milenyum bebeleri imajlarıyla birleşince iyice mide bulandırıcı oluyor benim için.

Tabi bizler de morukladık artık, yaş olmuş 39. Tolere edebileceğim hiçbir yönleri yok fakat sevenine de diyebileceğim bir şey yok, hayırlısı.

Sonuçta herkesin zevki birinci mevki.
 
Geri
Üst