Pedalları miksere girmek

herkese selam :D

aslında burada konuşulması gereken olay bütçe elinde yeterli bütçe olmadan mixere girerek kesinlikle mükemmel sonuç alamazsın.şu ana kadar tech 21 ürünleride dahil bir sürü alet denedim.evimde 2x250 rms yamaha monitörleri kullanıyorum.tatmin edici sonuç aldığımı söyleyemem.şimdi senin elindeki aletler aslında cümlenin sonundaki nokta gibi .burda üzerinde durulması gereken nokra preamptır.başarılı bir preamp + kabin simulatörü bu olayın çözüm noktasıdır.rack tipinde pek çok preamp var.arkadaşımda mesa v tween + tc g major ile doğrudan sistemüzerinde çok başarılı sonuçlar alınıyor.dediğim gibi bu olay bütçe meselesi.şimdi gdi21 düşünen birine marshall jmp1 önermek mantıksız olur.bence evladiyelik bir setup için rack preamp ve kabin simulatörlerine bak.şunu al bağla gümbür gümbür çal demek isterdim ama bu tarz tonları doğrudan başarılı şekilde alabilmek için ucuz aletler işe yaramıyor.çoğu müzisyen amfi taşımasın ve kayıtlarda kullanmak için prosesör alıyor.ne olursa olsun sağlam bir preamp olmadan amfinin tadını vermiyor.gdi21 çok gürültülü ve kanal desteği olmayan bir alet devamlı grup içinde kullanım için tavsiye etmem.bana göre bunu hesaplı yapmanınj tek yönü ekonomik olarak iyi simulasyon yapan dijital aletler kullanıp pedalları buna bağlamak ( pod 2.0 yada xt v.s.) evde de temiz temiz güzel bir amfide çalmak.tech 21 ürünlerinden sansamp psa1 bu konuda başarılı arkadaşım sahnede kullanıyor ve gayet tatminkar tonları var (tatminkar ! ) yine bir arkadaşım doğrudan sisteme engl e530 giriyor ve sonuç gayet başarılı.bende amanında bu amaçla çok alet aldım sattım kendi evimde mikser olmasına rağmen lezzetli bir sonuç alamadım.
 
flyingtecz demiş ki:
Kayıt yaparken onca vst kabin simulasyonu varken niye ultra-g kullanılsın ki. Bir çok kayıt işinde gelişmiş kabin simulasyonu pluginleri kullanılyor. Ultra-G nin öncelikli amacı sahne içindir.

Ben kayıtta illaki ULtraG kullanılsın yazmadım farkındaysan... Fakat kayıttaki performansının bar programından daha iyi olduğunu belirttim. Elimin altında da da var bissürü kayıt da yaptım canlı programda da çaldım. Şimdi sana mı inanıcam, kulağıma mı? Yani kayıtta verdiği Kabin simulasyonu kalitesi ile sahnede verdiği performans farklı.

flyingtecz demiş ki:
Sizin tavsiye ettiğiniz amfinin line out undan direkt miksere girme olayı iyi sonuç verseydi zaten dünyada başka derdimiz kalmaz hepimiz ufak birer amfi alır direkt miksere girer kurtulurduk. Laughing Ama o line out lar genelde en berbat sesi verirler. Sizin tecrübeniz çok ilginç olmuş. Bir çok sahne alan arkadaşım direkt sansampı ultra-g bile kullanmadan direkt miksere girerek kullanıyorlar. . (gerçi ben de ultra-g siz kötü sonuç veridiiğini düşünüyorum.). Ama sonuçta denemişsiniz ve beğenmemişsiniz saygı duyuyorum sonuçta denemiş birisi çıktı sonunda.

Temiz, mute'lerin tane tane geldiği, hi gainli bir ton isteyen biri o gelen tonu güzel bulmasının imkanı yok zira çok arzu edersen direk sisteme ultraGsiz girilmiş bir kayıt atıvereyim. Daha sonra yine lineout çıkışlı bir kayıt atayım ton hangisinde daha temiz daha gerçekçi o zaman karar veririz. Ben zaten çok iyi oluyor süper oluyor yazmadım lineout'tan çıkınca... Ama direk miksere sokmaktan iyidir onu belirtiyorum, anlaşılmıyor.

GT2 + ULTRAG'yi miksere bağlarsanız gain alamazsınız. Çalınmıyor hacım böyle, ben çaldığımdan zevk almıyorum açıkçası... Ama amfiden geçirince (MG50 bile olsa) aşırı gain kazanıyor ton, bu yüzden LineOut bile direk sisteme girmekten daha kalitelidir. Çok gaini sevmem ama hiç olmayınca da hiçbişeye benzemiyor.
 
en yakın fırsatta bi gt8 yada yada pod xt alcam..anladım ki boyle olmıcak bu iş...evmde analoglarımı kullanırım mis gibi sahnede de digital de olsa caldığımı duymak isterim...napalım hayat digital digital calmak ta varmıs kaderde:))
 
selam.. Ben digitech df7 kullanıyorum. direk mixere girip drive tonlarını kullanıyorum. çünkü alette mix çıkışı ve amp çıkışı farklı... içinde kabin simülasyonuda var...mixere girerken mix çıkışını kullanıyorum.. Bu alet drive tonlarını direk cihazdan güçlü bir şekilde almak için ideal..
setupımda şu şekilde : gitar-wah-df7-digidelay-amp veya mix
 
cem lead arkadasım bu set up la tam net sonuc alabiliyormusun...benmde delay imde mix cıkısı var digitech delay kullanıyorum ..bu durumu kurtarırmı acaba..
 
Ben hala savunuyorum lambalı amfi diye... Elinde bi overdrive,bide delay kalsın gerisini sat.. 60 wat al bitane. Emin ol setupındaki drive lara ihtiyacın kalmayacak..

Ağırlığa gelince 30 kilo falan olur :) Bırak onuda uğur taşısın :D :D
 
uğur kendi basını bile taşımıyo okan ya:))nerde o günler:))bakalım ya hayırlısı elime bi miktar para gecti blues jr peavey classic tarzı aletler bakıyorum bu aralar..60 wat beni aşar:))
 
Ala alaa vallaa benim gitarı amfiyi hep uğur taşır :D

Bar programı için 40 ın altına düşmemen gerektiğini düşünüyorum.. Mikrofonlarsan sorun yoktur gerçi... Ama 40 yada 60 bulduğun zaman tek başına yeter..

izmirde uğur bakmıştı bana bi lambalı.. jtm-60 varmış. Hemde 3x12.. Yatay olamayan dik kasa ve 3 hoparlör.. Kargosu uçacağı için ve deneyemeyeceğim için sanırım alamayacağım.. Fiyatıda 600 dolar dedi.. 60 wat bi lambalı 250 transistöre denk gelir..

Ayrıca lambalı amfi kullandığın zaman elindeki pedallardada değişikliklere gitmen gerekecek.. Yani ATIYORUM transistörlü bi amfide kullanıp hoşuna giden stok ds-1 lambalıda sana hoş gelmeyebilir gibi..
 
set up ımı cok deiştirdim ve bu son hali verdim..memnunum acıkcası hem ucuz hem kullanıslı..ustelik blues jr tsl 100 carvin v3 peavey jsx gibi anfilerdede oldukca yuksek performans aldım...uura ben o anfiyi bi sorayım ya hala duruyorsa cok hesaplıymıs gercekten..:))

bir de jtm 60 tekli 15 inc değil miydi ya..
 
Death-Lead demiş ki:
Arkadaş güzel bi konuya deyinmiş.. Bunu gelen cevaplardan anladım.. Şaşırdığm olay; sadece kabin simulasyonu nasıl preamp olayını karşılar???

Anagol drive ları direk mixere girince alınan ses tam tabiri ile : sinek vızıltısı gibidir.. .ds-1 ide girsen, mt2 yide girsen yaklaşık olarak tonları bile aynı çıkar.. Yani sinek vızıltısı gibi.. Ve bunu frekansları değiştirecek bi alet ile düzenlemeli.. Olay kabin simulasyonu değil diye biliyorum.. hele dibox hiç değil..

Öncelikle ses frekansını gitar amfisi frekansına getirmek gerek.. Kabin olayı dolgunluğu kazandıracak olan şeydir..

sansamp gt2 de kabin simulasyonu varsa sadece tek bi ayar vardır.. ama özellikle bi kabin sim.üzerine bi ayarı yoktur. Mikrofon yeri,amfi seçimi ve drive özellikleri vardır..

sadece, atıyorum bi ds-1 i kabin simulasyonuna bağlayıp mixere girmeyle ben sesin o vızıltı tonundan kurtulacağını pek sanmıyorum açıkcası.. Sadece daha dolgun sesli bi sinek vızıltısı olur..

Sanmıyorumla bu işler pek yürümüyor açıkcası... :) Ultra-G konu başlığına kendi konser videolarımı ekledim. Sadece bir overdrive pedalı ve Ultra-G ile nasıl ton çıktığına bakabilirsiniz o başlıktan. ;)
 
Çok uzun bi süre olmuş başlığa ve yanıtlarımıza. Bu süre zarfında konserlerden edindiğim bazı tecrübeleri paylaşmak istedim.

1. ANALOG PEDALLARI MİXERE GİRMEK:

Analog pedalları mixere girmek sadece kabin simulasyonu yeterlidir. Analog pedalları sadece di-box aletine takarak mixere girerseniz hiçbi işe yaramayacaktır.

Bu bağlamda analog pedalları direk mixere girmek için Behringer ULTRA G tek başına yeterlidir.
---------


2. PREAMP:

Analog pedallarınızı mixere ultra g gibi bi kabin simulasyonu ile girdikten sonra drive pedallarınızdan iyi bir sonuç alırsınız. Ama drive ları kapattığınızda çıkacak clean ses için aynısını söyleyemeyeceğim. Alet clean sesi pek etkilemiyor. Yani gitarı mixere direk girmekten pek farklı bi sonuç çıkmıyor. İşte bu bağlamda devreye preamp pedalı giriyor.

Eğer mixere analog setubınızı direk girmek gibi uzun süreli bi düşünceniz varsa ve gitarı clean kullandığınız zamanlar oluyorsa bi adet preamp pedalı edinmeniz gerekiyor.

Preamp pedalı olarak boss un bas gitar için ürettiği ama nedense daha çok elektro gitar için kullanılan ve tanıtılan "boss fbm-1" pedalını önerebilirim.

http://www.youtube.com/watch?v=VuWV8-WDXeE

----


3. KULLANIMI

Bu konuda ultra g yi ele alacağım. Pedallarınızı son olarak ultra g ye bağlayarak mixere yolluyosunuz. Aletin üzerinde "4x12 kabin sim" yazan bi buton var. Pasif durumdayken alet sadece di-box özelliği ile çalışıyor. Aktif hale aldığınızda di-box + kabin sim özelliği ile çalışıyor. Açıp kapatarak sadece di-box yeterlimidir değilmidir sorusunun cevabını alıyorsunuz. sim.pasifken pedallarınızı direk mixere girmişiniz gibi, aktifken amfide kullanıyormuşunuz gibi bi sonuç alıyorsunuz. BU BAÐLAMDA ANALOGLARI MIXERE GİRMEK İÇİN SADECE DI-BOX YETERLİ DEÐİLDİR.
---


4. ARTI VE EKSİLERİ

Amfileri konser alanlarına taşımak, Özellikle çok sağlam tesisatların bulunmadığı konserlerde amfiyi mikrofonlamaya çalışmak, istenilen tona hiçbi zaman ulaşamamak, feedbackler vs dertlerden tekbir pedalla kurtuluyorsunuz. Aşağı yukarı evde yada studyoda aldığınız tonu az bi mixer ayarı ile yakalıyosunuz.

En büyük eksisi tonu biraz kırpmasıdır. Yani analog pedalınızın tone ayarını saat 9 da tutuyosanız, bunu yaklaşık 12 ye kadar getirmeniz gerekiyor. Hani buda direk bi çözüm olmuyor ama işe yarıyor. Ama emin olunki çok iyi olmayan tesisatlarda amfi mikrofonlamasından daha iyi bi sonuç elde ediyorsunuz. Hele hele processorlerden çok daha sağlam drive sonuçları alıyorsunuz.
---


5. SANSAMP TÜRÜ PEDALLARLA ANALOGLARI SİSTEME GİRMEK:

Sansamp türü pedallar analog drive pedallarını sisteme girmek için uygun pedallar değildir. Bu tür pedallar zaten başlı başına drive pedallarıdır. Clean modlarında drive pedallarını çalıştırırım gibi bi düşünce gelebilir akla ama bu durumda bile alet kasıyor kendini. Rahatsız bir ton ortaya çıkıyor. Analog pedalın karakteri tonu herşeyi değişiyor. Bu pedallar kendi driveları ile kullanıldğında iyi sonuçlar veriyor. YANİ "ANALOG PEDALLARI SANSAMPLA DİREK SİSTEME GİRERİM" DİYE DÜŞÜNÜP ASLA SANSAMP TÜRÜ PEDADALLAR DENEMEYİNİZ.

Kısacası analog pedallarınızı sisteme girmek istiyorsanız sansamp gt,triac,classic gibi aletler değil, direk kabin simulatör pedalları kullanınız.
 
+1

Sevgili Death-Lead çok güzel özetlemiş, ben de aynen katılıyorum söylediklerine. 2 nolu anlatılan konusunda, deneyim ve tecrübem yok ama, diğer maddeleri ben de bizzat tecrübe edinmiş ve aynı fikre sahibim. Bir de sansamp alacak arkadaşlar, Sevgili Death-Lead in 5 numarada yazdıklarını da gözönünde bulundursunlar, yoksa hayal kırıklığın uğrarlar. Gerçekten de bu sansampların öncesine overdrive distortion pedal bağlanmıyor, bağlanınca da çok tatsız sonuçlar çıkıyor.
 
Başlık eski fakat soru yine aynı..

Kullandığım hali hazırda bir analog pedal setupım var. Amfi kullanmadan direk sisteme girmek istiyorum. Kabin sim. li bir di-box ım var. Evde denedim direk monitöre bağladığımda fena değil, eh işte.. Pod x3 masaüstü olanlarından alıp sona koysam (Gitar + Analog pedallar + pod x3 + direk sistem şeklinde )sadece kabin yada kabin artı amfi sini kullansam diye düşündüm. Sonuç nasıl olur ki.. Sonuçta analog artı digital olacak farkındayım. Belli zamanlarda amfi taşınamadığı zaman sadece kabin sim li dibox kullandığımdan daha iyi bir sonuç alır mıyım? Pod ve türevlerinde değişik kabinleri ve amfi seçenekleri var. Hiç deneyeniniz var mı bu şekilde ?
 
Gilmourish deki Bjorn Riis pod x3 kullaniyordu sanirsam solo albumunde amfi kullanmak yerine.
Başlık eski fakat soru yine aynı..

Kullandığım hali hazırda bir analog pedal setupım var. Amfi kullanmadan direk sisteme girmek istiyorum. Kabin sim. li bir di-box ım var. Evde denedim direk monitöre bağladığımda fena değil, eh işte.. Pod x3 masaüstü olanlarından alıp sona koysam (Gitar + Analog pedallar + pod x3 + direk sistem şeklinde )sadece kabin yada kabin artı amfi sini kullansam diye düşündüm. Sonuç nasıl olur ki.. Sonuçta analog artı digital olacak farkındayım. Belli zamanlarda amfi taşınamadığı zaman sadece kabin sim li dibox kullandığımdan daha iyi bir sonuç alır mıyım? Pod ve türevlerinde değişik kabinleri ve amfi seçenekleri var. Hiç deneyeniniz var mı bu şekilde ?
 
Merhaba arkadaşlar elimde Tech 21 us steel sansamp pedal , mxr 78 custom badass distortion ( zakk wylde berzerker overdrive ile boostladıgımda aşırı güzel bi ton alıyorum kullandıgım amfilerle ) art mpa 2 preamp roland 1610 studio capture ses kartım var farklı distortion tonları farklı kombinasyonlar yapmak istiyorum bu aralar mesa boogie nin cab clone isimli ürününü inceliyorum ben bunu direk sisteme girip nasıl kullanabilirim us steel in üstünden kabin simülasyonunu kapatıp cab clone dan geçirip farklı şeyler elde etmem mümkün olurmu ? Cab clone kullanabilmek için hali hazırda bi kafa amfimi bulmam gerekir illaki ?
 
Geri
Üst