Amerika'ya gidince alınabilecek Humbuckerlı gitarlar

Selamlar,
Bildiğiniz gibi Türkiye'de fiyatlar yurtdışının 2 katı oluyor vergilerle birlikte.

Yarın iş için New York'a gidiyorum. Hazır gitmişken gitar alayım diyorum. Evde Fender American Original 60's Stratocaster ve American Professional Telecaster var. İkisi de tamamen single coil manyetik.

Daha sert tarzlar için daha farklı tarzda bir gitar almak istiyorum. Les Paul, SG veya Ibanez superstrat tarzı bir şey olur.

Ama karar veremedim nasıl gitarlar bakayım. Ne önerirsiniz Türkiye'de çok pahalı olup da yurtdışından alınabilecek? 2000$/35.000 TL civarı bütçem var.

Teşekkür ederim!
 
Madem Amerika'ya gideceksin, yerinde olsam takip ettiğim bir lutiye vardı şahsen onun one piece gitarlarından bir tane alır yada yaptırırdım. Hem necki hem de gövdeyi tek parça ağaçtan yapan markalar varmı bilmiyorum. Denk gelmedim.

 
Bildiğiniz gibi Türkiye'de fiyatlar yurtdışının 2 katı oluyor vergilerle birlikte.
Olmuyor. Piyasayı takip edersen dönem dönem dolar bazında neredeyse 10-20% kadar farkla Schecter, Ibanez, PRS, ESP yakaladıklarım oldu. Ezber bu.

USA'ya gidip 2k dolar bütçe ayıran biri de bu konuda biraz daha bilgili olur/olmalı diye düşünürüm. NY'a gidip ooo piti piti Fender mi alsam ne yapsam demez... hani mağaza adresi filan sorsa neyse de... bu arada Ibanez bir amerikalı için aynı bizim gibi ithal gitar. Ucuz olacak diye bir beklenti olmasın.
 
Her başlıkta polemik yaratmayw gerek yok bence. Bilgi sahibi olmalı ki bilgisi elbet vardır fakat olmasa dahi nazikçe fikir almak istemiş. Belki de ticaretini yapmak istiyor.

Ülkemizde Gibson standart serileri traditional ve classic serilerine göre daha fazla tercih ediliyor.Bütçe hafif yükseltilerek veya gittiğiniz mağazaların outlet veya used bölümü mevcutsa ikinci el gitarlara bakmanızda fayda var. O fiyat aralığında temiz kullanılmış heritage lp, prs custom 24, musicman jp veya Suhr superstrat bulabilirsiniz. Tabi en önemlisi deneyerek almak. Solitude üstadın dediği gibi ibanezler pek karlı olmayabilir.
 
Hocam yerinizde olsam Kramer,Charvel gibi türkiyede pek bulunmayan modellere bakardım.Tabii müzik zevkiniz de önemli sert ton dediğiniz şey ne ? Black mi Death mi Thrash mi ?
 
Geri
Üst