konserde ton

Okulda yıl sonunda grubumla beraber konser yapacağız. Duman, mor ve ötesi, kargo, dolu kadehi ters tut çalacağız. SSS manyetikli stratım ve boss katana 100 ile bu grupların tonlarına nasıl yaklaşabilirim ?
 
Grubunla birlikte konser vereceğiniz mekanda bu zaman kadar hiç prova yapmadın mı ? genç kardeşim.
Gidersin oraya koyarsın amfiyi akustiğe göre ayar yaparsın. reji odanız varsa reji ile ortak hareket edersiniz.
 
Kulağınızın tanıdığı, aşina olduğunuz bir ortamda amfi, prosesör, pedal, artık ne imkan varsa kurcalanarak uygun tonlara erişilebilir. Aranan soundun bir enteresanlığı yok. Basit bir şekilde, neck manyetiği ile uyumlu bir clean, bridge manyetiği ile uyumlu bir crunch, yerine göre yükselmek için bir overdrive veya db boost, bir de kıvamında delay/reverb yeterli olacaktır. Orta halli bir prosesörün stok presetleri bile iş görür.

Soundunuzu, çalacağınız mekanın akustiğine eşlemek FOH’un görevidir, işini düzgün yapan insanlara denk gelirseniz sizi de yönlendirirler soundcheck sırasında. Eğer bu kelimelerin çoğu bir anlam ifade etmiyorsa, biraz mesai gerekiyor. “IdCore10 al, mid 3, gain 5” gibi bir yönlendirme mümkün değil.
 
Okulda yıl sonunda grubumla beraber konser yapacağız. Duman, mor ve ötesi, kargo, dolu kadehi ters tut çalacağız. SSS manyetikli stratım ve boss katana 100 ile bu grupların tonlarına nasıl yaklaşabilirim ?
Grupların tonuna yaklaşmak için uğraşmayın. Bunu hiç kimse umursamaz, hele de okul konserinde. Ayrıca, her şarkıda apayrı bir tonla çalmak son derece karaktersiz hale getirir soundu. Temiz ve kirli tonlar için birer düzgün patch bulun, solo çalacaksanız yükselmek (boost) ve olası delay-chorus kombinasyonlarına bakın. Veya kendinize ayrı bir solo tonu da yazın. Toplamda 3-4 tondan fazlasıyla uğraşmaya çalışmayın; konser heyecanıydı, vs derken her şey karman çorman olabilir.
Blackfriday666'nın dediği gibi, siz kendi tonlarınıza hakim olun, dışarıdaki soundu kurgulamak sizin işiniz değil. O bambaşka bir deneyim gerektirir zaten.
Bence sizin en çok dikkat etmeniz gereken şey, SSS kombinasyonu. Eğer bridge manyetiğinde single gürültüsü fazla geliyorsa,e o gürültü konserde kabusunuz olabilir. Noise gate bu nedenle önemli olacaktır, ama en temizi aslında o manyetiği Seymour Duncan Hot Rails gibi bir şey ile modifiye etmek olur.
Son olarak da, kişişel tecrübelerime dayanarak bir tavsiyede bulunayım: Bazı şeylerin yolunda gitmeyebileceğini şimdiden kabul edin ve bunu kafanıza takmayın. Kendi partilerinizi düzgün ve temiz çalıp bir yandan da işin keyfini çıkarmaya bakmalısınız.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst