Pre-amp yerine mixer...

Audio Buddy pre amp yerine Behringer'in MX serisi 4, 6 ya da 8 kanallı mixerlarından alsam işimi görür mü ?!

Daha mı iyi olur daha mı kötü ?!
 
"Ferrari mi daha iyidir, porsche cayenne mi?"

gibi bir soru olmuş bu...

Ne yapacaksınız? Bu ekipmanı ne için kullanacaksınız? Ne kaydedeceksiniz? Ne şekilde kaydedeceksiniz?

Siz biraz "bilgi" verin ki, insanlar doğru şeyler önerebilsinler...

Ayrıca benzer konular forumda daha önce tartışıldı. Önceki sayfaları incelemenizde fayda var.
 
Sadece Behringer degil hic bir "low end" mixere yanasma, preamp kalitesi kayit amacli olarak kullanilmaya musait degildir (tabi amacin recording ise). Ayni anda birden fazla preamp kullanmaya ihtiyacin yoksa Audiobuddy veya benzerleri isini gorur.

O linki de bir low end Behringer mixerin anatomisi seklinde takdim ederseniz daha dogru olur. Behringer fobisini asarsaniz , hangi urunlerinin kaliteli hangileri kalitesiz oldugunu gorup "ucuz ama kaliteli" ekipman portfoyunuzu genisletebilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Gargoyle :

Amacım ufak bütçeli bir ev stüdyosu oluşturmak, dolayısıyla kayıt yapmak ancak düşük bütçeyle alabileceğim en iyi kaliteyi almak istiyorum..

Aynı anda çok kanal kullanacağım bir durum pek oluşmayacak sanırım o yüzden çok kanala pek ihtiyacım yok, soruyu sorma amacım Behringer ile yaklaşık olarak aynı kalitede daha çok kanal elde edebilirim de böyle daha avantajlı mı olurum ? idi...

Ancak Behringer ile yapacağım kayıdın kalitesi Audio Buddy'e yaklaşmayacaksa elbette ki tercihim pre amp'tan yana olacaktır...

Umarım biraz daha açıklayıcı olmuştur...
 
bende 6 kanallı phonic bir mixer var .tabiki preamp daha iyi ama mixerinde baglantı sayısı giriş cıkısları vs.. düsünecek olursan birde eger fiat ları aynıysa ben mixeri tercih ederim ve ettim.phonic 6 kanallı mixer(modelini simdi hatırlamıyorum)ucuz ve üzerinde phantom power olan bir mixer.fiyatı 100-120 dolar civarı.
 
Benim kişisel görüşüm, eğer aynı anda çok kanaldan kayıt yapmayacaksan -ki yapmayacaksın gibi görünüyor- preamp'a yürümen olacaktır... Netekim iyi bir mixer alamayacaksın sanırım...

Eğer kanal kanal, hard diske kayıt alacaksan, preamp çok daha iyi bir sonuç verir kanımca...
 
Hele hele vokal kayıtlarında (behringer mx802a var bende) mixerinkiyle normal mic preamp arasında dağlar kadar fark olduğunu düşünüyorum.Ben denedim çok farkediyor.Bir de art tube model 131 e bak bulabilirsen o da çok güzel.
 
4580 benim bildiğim audio piyasasında oldukça kullanılan gürültü seviyesi oldukça düşük bir opamp. Ama preamp olarak kullanmak amaçlı olduğu zaman dışarıdaki dirençler çok önem kazanıyorlar, yani oldukça hassa olmalı kullanılan dirençler, ayrıca kullanılan güç kaynağının da kısmen etkisi var. Yani bu bir tasarım işi, 4580 kötü bir opamp değil bence. Bunun yanında sadece preamp amaçlı entegreler var ki bunların bahsettiğim dirençleri içlerinde, lazerle trim edilmiş falan olduğu için bunlar daha iyi sonuçlar veriyorlar mesela TI(Aslında bu entegre Burr Brown firmasının ama TI BB'yi satın aldı) INA103, tahminimce omni serisinde bunu kullanıyor m-audio. Ama şahsi fikrimi sorarsanız m-audio'nun gürültü seviyesi dahil gürültüyle ilgili hiçbir parametresini söylemediği -ya da ben bulamadım websitelerinde- audio buddy'nin o kadar da iyi olduğunu düşünmüyorum. Bence behringer'den çok farklı değil, ikisi de kendi markalarının low-end ürünleri dolayısıyla çok fark beklememek gerek.
 
Tavsiyeler için çok teşekkürler son derece aydınlatıcı oldu.

Aletleri bir de görsel olarak karşılaştırırsak :

Behringer MX602A

ve

M-Audio Audio Buddy

Tabi bu manzaraya bakınca insanın Behringer alası geliyor
ancak ses kalitesi olarak genelde Audio Buddy ile daha iyi
sonuçlar elde edeceğim yönünde görüşler.. (Bir kişi hariç !)
 
behringer alma eger preamp yerine mixer alacaksan phonic al 6 kanal çok daha iyi.bende daha önce 12 kanal behringer vardı sattım 6 kanal phonic aldım.4 sterio 2 mono .daha iyi.
 
Scot Bence jensen marka veya ina kullanıp metal film dirençlerle custom bir preamp yapmak daha mantıklı gibi şunun gibi..

schematic163.gif
 
Geri
Üst