Guitar Rig 6 ses alamıyorum.

Merhaba herkese!

Guitar Rig 6 ile hiç bir şekilde ses alamıyorum. Preferences ayarları vs. yapılı. Garageband, ReValver 4 gibi programlarda ses alabiliyorum ama sadece Guitar Rig 6 ile ses alamıyorum...

Çok eskiden Guitar Rig 5 kullanırdım o yüzden bu kadar ısrarcı oldum. Yoksa daha iyi yazılımlarım var.

Ses kartım: M-Audio Air 192/8
Bilgisayar : Macbook Pro M1 Pro
Referans Monitör (Geçici olarak) : Line6 Spider IV 15w Amp
Gitar: ESP LTD EC-1000


Mesajınızı bekliyorum!
İyi geceler
 
Forumun hayatta ve sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ama mesajınızı okuyunca herhangi bir ipucu edinemiyorum. Belki okuyan arkadaşlar da aynı şeyi düşünmüştür (yoksa hala canla başla cevap veren az sayıda insan var yani). Bahsettiğiniz sorunun birçok nedeni olabilir ama sizin olayda nerden kaynaklandığı verdiğiniz bilgilerden anlaşılmıyor.

Anladığım kadarıyla "standalone" olarak çalıştırmaya çalışıyorsunuz değil mi? Bu durumda her programın kendi ses kartı giriş ve çıkış ayarlarını yapmanız gerekiyor. Daw'lara kıyasla bu tarz programların ayarları daha basit, doğru ayarları seçince ses alırsınız. Eğer tabii ki program'da crack vs gibi olaylar (varsa yani) yüzünden bir sıkıntı yoksa...

Ayrıca Guitar Rig'de ısrar etmenize hiç gerek yok. Çok eski versiyonlarını denemiştim muadillerine göre hep bir adım gerideydi ama nedense her zaman popülerdi, yani alternatifleri deneyebilirsiniz, hepsinin çalışma mantığı üç aşağı beş yukarı aynı zaten. Kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Öncelikle uzun uzun cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Bahsettiğim gibi ayarlarını düzgün ayarladığımdan eminim. Diğer kullandığım uygulamalarda da aynı ayarları yaparak devam ediyorum ve sonuca ulaşıyorum. Sizin önereceğiniz alternatif yazılımlar nelerdir? Paylaşmanızı rica edebilir miyim?

İyi günler.
 
Rica ederim. Eğer biraz olsun kayıt işleri ile uğraşmak niyetindeyseniz bir daw içinden kullanmanızı öneririm. Tek başına bu uygulamalar bir yere kadar işe yarar. Aynı ses kartı ayarı ile biri çalışıyor biri çalışmıyorsa yukarda bahsettiğim sorun var demektir.

Forumda gitar için amfi simülasyon programları hakkında çok fazla içerik var. Hepsini deneyip kendim karşılaştırmadım ama forumdaki okuduklarıma göre birinci sıraya Neural DSP'yi koyuyorlar. Amplitube'nin güncel versiyonu da gayet iyi diyorlar. Ben de overloud th-u kullanıyorum ama güncel versiyonunu bilmiyorum, yıllar önce ayarlardım hala öyle gidiyor. Ama bu üç uygulamada her türlü guitar rig'den iyidir, biraz farazi konuşuyorum ama en azından benim karşılaştırdığım dönemde öyleydi. Ha bir de bir dönem Bias FX çok revaçtaydı, ona da bakabilirsiniz. Hangisini sorunsuz kuracaksanız onu kullanabilirsiniz. Hepsi işinizi görür.
 
Geri
Üst