Elektro Gitar Önerisi

Selamlar
15-20k arası bütçem var. Muse, Guns N' Roses, WASP, Scorpions, Metallica, Pink Floyd, Led Zeppelin, Aerosmith, Skid Row gibi grupları dinlerim. Arada sırada Gary Moore, BB King de dinlemeyi severim. Yani çok yönlü bir gitar istiyorum. 2. el olarak almayı planladığım 3 gitarın arasında kaldım.

1.) Epiphone LP 1960 Tribute Plus ->18.000lira
2.) Mexico Fender HSS -> 17.500lira
3.) Jackson 1992 Fusion Professional Japan -> 19.000lira

Yanına da Blackstar ID Core 10 almayı düşünüyorum. Hangi gitarı önerirsiniz ?
 
jackson daha çok shred gitarı metal soloları için yaratılmış ama lespaul pek öyle değil yani shred konusunda bence jacksonla dediklerinin hepsini çalarsın tadıda ayrı olur
 
Üçüyle de gayet güzel çalınır, başlangıç aşamasında olduğun için beğendiğin gitarı seç. Yalnız ikinci el gitar almak risklidir. Konuya hakim birinden yardım al, başın ağrıyabilir sonra. Garanti veren al-satçılar için de geçerli.
 
Bende bu işlerde yeniyim ama 20klık gitar için 5klık bi amfi biraz saçma değilmi sonuçta kötü olarak sınıflandırılabilecek bi gitarı bile iyi bir amfiye takarsanız iyi ses alırsınız ama iyi bi gitarı ucuz amfiye takarsanız iyi bir ses alamazsınız yani gitarı pahalı alıp amfiyi ucuz alayım tonum cayır cayır olsun demek biraz saçma olur benim haddime değil ama mantık olarak bakarsak sonuç bu.
 
Katılıyorum. Genelde amfi arka plana atılarak gitar bakılıyor. Ses ve ton anlamında amfinin etkisi çok büyük.

Tabii ki biraz bütçe işi. Ben gitarımı alayım amfi sonra da çözerim diyorsan başka.

Genel bütçeyi biraz artırıp, gitarda da bir tık kısıp, ID Core 10 yerine Katana 50 almak daha çok yönlü ve uzun vadeli olur. Doğrudan PC bağlantısı, tone lab, power switch de cabası.
 
Geri
Üst