Üniversite'de Gitar Öğrenmek

Selamlar, gitar çalmayı öğrenmek istiyorum lakin ekimden sonra şehir dışında, kyk'da kalıyorum. Kyk'da çalmak gibi zaten bir şansım olmayacak, bir kursa yazılmak gibi düşüncem var bu yüzden. Sadece dersten derse çalarak kendimi ne kadar geliştirebilirim?
 
Üniversitede yurtta gitar öğrenmeye başlayan biri olarak kısaca tecrübelerimi paylaşayım. Öncelikle ben elektrik gitar ile başladım. Kurs da almadım. Dandik bir prosesörüm vardı. Zaten bu kadar çok seçenek yoktu. Ses duymak istediğimde ona kulaklık takıyordum. Zaten elektrik gitar olduğu için egsersizlerimi yaparken çok ses çıkmıyordu. Kimseyi de rahatsız etmiyordum. Herkes bir yatakta yatarken ben elimde gitar onlarla sohbet ediyordum. Bir yandan da egzersiz yapıyordum. Aynı şeyi akustik veya klasik gitar ile de yapabilirsiniz. Tuşeyi fazla abartmadan sessizce çalınabilir. Yani yurtta yapamam ses olur kısmından korkmayın. Kimseyi rahatsız etmeden hafif hafif çalabilirsiniz.

Gelelim kurs kısmına. Kurs cidden önemli bir mevzu ama ciddi anlamda müzik öğrenmek istiyorsanız. Yoksa ben sadece hobi amaçlı başlayacağım diyorsanız youtube çok yeterli. Ben okuldan tab indirip, çıktı alıp egzersiz yapıyordum. Bu kadar çok içerik yoktu. Şimdi öğretici app'ler var. Başta kendiniz başlarsınız biraz devam ettikten sonra daha ileri süreçler için kursa gitmek daha mantıklı.

Kurstan kursa bir şey geliştiremezsiniz. Egzersiz yapmak, parmaklarınızı alıştırmak zorundasınız.
 
Gitar öğrenmenin yeri, zamanı ve yaşı olmaz.

Uygun ekipmanlar ile oda arkadaşına rahatsızlık vermezsin.

Sadece kurstaki 45-50 dakikalık çalışmalar ile de ilerleyemezsin her gün minimum en az 2 saat pratik yapman gerek.
 
Geri
Üst