İlk gitarım ne olmalı ?

Singlecoil manyetikli bir gitar istemiyorum ilk gitarım olacağı için kullanımının rahat olmasını istiyorum genel olarak hard rock çalmak istiyorum önerilerinize ve uygun olursa 2.el gitarlara açığım.
 
Skala uzunluğu, Tremolo, sabit köprü, Gövde ve sap ağaçları ve ya gövde modeli gibi maddeleri araştırıp buna kendin yanıt vermelisin.

Ucu çok açık sorduğun için öncelikle bunlara bakmanı tavsiye ederim
 
Son düzenleme:
manyetikler hss olmalı ki neyin ne olduğunu anlamalısın. floyd rose zorlar bu yüzden yüzen tremololu gitar almalı yani standart tremololu hss strat veya super strat derim. sonra zaten satıp daha iyisini kafana yatanını les paulunu explorer kasasını maununu, roasted maplelısını vs vs alırsın. tabi ki bu piyasada bu fiyatlara anca 2. elini alırsın.
 
Cok fazla degisken var. Eger studyoda calacagiz dersen kesinlikle humbucker manyetik tavsiye ederim. Single manyetik, Hard rocku gec anadolu rock yapsan bile 2-3 metre karelik studyolarda sesi az acilmis mikrofon gorse oten bir meret. Ayrica humbucker yine bir sekilde sorunun sikintinin uzerini orterken single manyetikten performans istiyorsan gercekten ne aldigini ve ne yaptigini bilmen gerek.

Uretim standardizasyonlari fabrikasyon uretimlerde 3 asagi 5 yukari hep ayni kaliteyi verir. Ayni fiyat bandinda ki taninmis markalar ( Cort, ibanez, epiphone vb) genel beklentiye gore uretim yaptiklari icin cok uzmez.
Ama epiphone klavyesi bazi modellerde daka kalin profil kullanir. Yani ellerin etli ve parmaklari tombikse mesela sikinti yaratir. İbanez ise inceciktir. Basta rahat gelebilir ama el anatomin uygun degilse mesela ilerleyen zamanda baska bir gitar calmak istersen misal buyuteyim de bi gibson traditional cekeyim dersen ilk tepkin beyzbol sopasindan gitar yapmislar olur.

Bu yuzden benim tavsiyem, kurumsal ve buyuk bir firmanin merkezi bir subesine gidip niyetini acik acik belirtip ( zuhal dore vb) hacim butcem bu, bana yardimci olun elime koluma uyacak bana da 3 5 sene yetecek bir gitar verin demen olacaktir.

Tecrube paylasimi niteliginde bahsediyorum yani reklam falan degil kesinlikle, mesela ankara zuhale ilk gittigim gunden beridir ki 13 sene kadar onceydi herhalde, hemen hemen her konuda kirmayip yardimci oldular yeri geldi elektro yeri geldi akustik ki mesela 12 telli lagi aldigimda kafamda gibson yada fender vardi ama danisman soyle uzaktan bi bakip bide sunu dene sen bunu alirsin diyip elime tutusturunca gercekten alip ciktigim bile oldu.

Kurumsal firmalarin hem musteriden hem insandan hende muzisyenden anlayan elemanlari olur. Onlari bulur temas kurarsan yolun acik olur.
 
Singlecoil manyetikli bir gitar istemiyorum ilk gitarım olacağı için kullanımının rahat olmasını istiyorum genel olarak hard rock çalmak istiyorum önerilerinize ve uygun olursa 2.el gitarlara açığım.
Buna normalde senin karar vermek gerek ama anladığım kadarıyla müzikte yenisin zamanla müzik tarzın değişebilir o yüzden HSS manyetik ki bi gitar öneririm daha çeşitli müziklere yönelebilmen için en mantıklısıdır onun dışında ilk gitarın olduğu için Floyd rose sistem önermem bunların dışında klavyesi mapple olursa senin için daha kolay olacaktır
 
Geri
Üst