piyasadaki fiyat ahlaksızlığı.

Tek tek hepimiz umudumuzu kaybedersek zaten o zaman bırakıp gitmemiz gerekir. Durumun vahim olduğu çok bariz. İnsanların fiyatlama algısı kaybolduğundan da bunu yapıyor, yarın her şey yükselecek diye de bunu yapıyor ama bunu kullanan da çok. Oturduğumuz yerde zarar ediyoruz, gidişat iyi değil.

Normal piyasa davranışlarıyla da olay açıklanamıyor, araştırmadan ikinci el alanlar vardır. Birinci elde (sırf müzik aletleri için demiyorum) arz sıkıntısı da olduğunda olaylar içinden çıkılmaz hal alıyor.

Tablo çok kötü ama nasıl olsa her şey çok kötü diye umudumuzu kaybetmenin bizi daha kötü günlere sürükleyeceğinden eminim. Manasız umutlarla ya da insanlardaki olmayan iyi niyetle, pembe gözlüklerle kazıklanalım demiyorum ama en azıdan şurayı okuyan takip eden her kişi piyasa böyle diye diğerini kazıklamaya çalışmazsa bile (ya da bunu normalleştirmezse bile) bence bir süre sonra en azından daha kötüye gidemeyeceği için biraz olsun düzelir diye umuyorum. Bir de bu hikayeyi biz eskiden de yaşadık, bunu da düşününce iyice sinir oluyorum. Kocaman bir kısır döngüden kurtulamıyoruz, üzücü sadece...
 
Serbest piyasada isteyen istediği fiyattan satar, işine gelen alır işine gelmeyen almaz. Ben satıcı değilim ancak bu işi ticarete dökmüş insanları da anlamak gerekir diye düşünüyorum. Ekonominin bu şekilde belirsiz olması piyasayı daha berbat hale getirdi. Herşey daha kötü olacak bu konuda çoğunluk hem fikir, daha kötü olduğu zamanda doğal seleksiyon işleyecek o zaman belki birşeyler düzelir. Beklemekten ve mantıklı hareket etmekten başka çare yok sanıyorum.
 
Ticarete dökmüş olan da satamıyorsa gücü yettiği yere kadar stoğunun üzerinde oturur….. am bu fiyat saçma diyince de satamadığı gitarın fiyatı için gelip burada atarlanmıyacak!
 
Ben de sürekli gitar ya da ekipman vs alıyorum ama bu konuya neden bu kadar duygusal yaklaştığımızı anlayamıyorum.
Fiyatı arz ve talep dengesi belirler, eğer bir ürünün arzı yoksa tek bir satıcısı varsa fiyatı satan kişi belirler, alırsın ya da almazsın bu kadar basit. Eğer sana yalan söylemiyorsa, kusurlu bir ürün satmaya çalışmıyorsa, alış veriş şeffaf bir şekilde yapılıyorsa, ben burda abest bir konu göremiyorum.
Satıcı istediği fiyatı yazar, alıcı da araştıracak neyi ne kadara aldığını bilecek, eğer saf değilsen fahiş fiyat yazan birinden almazsın zaten.
 
Serbest piyasa koşulları, ucuz olanı bul al diyorsunuz. Ama benim özelimde konu farklıydı. Aradığım ürünün türkiyede ne sıfırı ne ikinci eli var. Şark kurnazı bunu fırsat bilerek yurtdışı sıfır fiyatının üzerinde bir fiyatla ikinci el ürünü satmaya çalışıyor. Bana göre bunun hiçbir taraftan savunulabilir yanı yok. Kısaca düşük karakterli bir davranış. Benim elimden de sayısız bulması zor, nadide ekipmanlar geldi geçti. Her seferinde ürünün uluslararası fiyatlarını referans aldım satarken.

düşüncenin saçmalığını sana çok kısa şöyle açıklayayım. 1. si nadir diyorsun ülkede yok diyorsun 2. si ne zaman uluslarası fiyatlarla türkiyenin fiyatı bir olmuş? meksika fender 700 dolar orada 35bin tl burada ?
 
Pedallar konusunda yurt dışı fiyatları daha düşük. Amazon’dan iyi fiyatla ses kartı ve ref monitör aldıktan sonra müzikte epey ilerlenebiliyor (+ plugin torrent sitesi). Dolayısıyla Çin markalı cihazları AliExpress’ten, diğerlerini de Amazon’dan alınca sorun olmuyor. İnsanlar veya kötü mağazalarla uğraşmak sinirlerine zarar verebilir.
 
Geri
Üst