DAHA HACİMLİ CLEAN TON İÇİN ÖNERİLER

Herkese merhaba. Forumda yeniyim. Aslında uzun zamandır çok faydasını da gördüğüm noktalar oldu ama sorunları deneyerek çözmeye alışkınım biraz :) farklı bir konuda görüşlerinizi ve önerilerinizi bilmek isterim :)

Uzun yıllardır clean tonlar üzerinde uğraşıyorum, eq olarak istediğim bir sonuca ulaşsam da hacim olarak mutlu olmadığım noktalar oluyor, bazen çok dar bir duyum elde ediyorum, birçok prosesör kullandım, Boss modellerinde genel olarak clean amfiler ve kabinleri başarılı buldum, tabi ki manyetik ağaç pena bile bir etken, asıl sorum şu amfi katında preamp volume ile kabin arasında ki volume balansı’nda tercihleriniz nelerdir?

Örneğin şuan Yamaha Pacifica 112J ve Mooer GE300 Lite kullanıyorum, clean katımda kabin açtığımda hacminin daraldığını görüyorum bu yüzden kabin genel olarak kapalı duruyor arada ki balansı ne yaptıysamda becerememiş olabilirim. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum :) şimdiden ilginiz için teşekkür ederim..
 
Farklı kabinler denediniz mi? 1x12 ile 4x12 arasında çok fark oluyor. Yada farklı spekerlar ve konumlarıyla ses çok değişiyor. Belki daha bas karakterli bir manyetik olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Herkese teşekkür ederim öncelikle, amfi katımla uyumlu kabinler denedim ama farklı bir sonuç elde edemedim maalesef belki de amfi katımı değiştirmem gerekiyor yada direk gitarımı :) biraz daha detaylı bakacağım ama öncesinde :) ilginiz için teşekkür ederim tekrardan :)
 
bana Clean tonlar compsuz çok ciliz geliyor mesela , hatta kerem ozyegenin kördüğümun sonlarına doğru çaldığı delayli phaserli Complu Clean kısım tam sevdiğim ton diyebilirim aşırı kremsi .
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
bana Clean tonlar compsuz çok ciliz geliyor mesela , hatta kerem ozyegenin kördüğümun sonlarına doğru çaldığı delayli phaserli Complu Clean kısım tam sevdiğim ton diyebilirim aşırı kremsi .
Tabi ki önemli bir etken ama birçok gitaristte gördüğüm bir problem kompresör konusu, yanlış kullanımlar istenmeyen hacimsizliği bile yaratabilir ekstra distortion yaratabilir. Kompresörü duymak ve mantığını anlamak gerçekten uzun süren bir durum.
 
üzerindeki knob'lar ya da app ise ayarları en ufak hareketlerde en alakasız değişimleri yaratan bir numaralı efekt compressor
gerçekten mantığını anlayıp minik hareketlerle deneme yanılma yapmak lazım
 
Geri
Üst