HANGİ ELEKTRO GİTARI ÖNERİRSİNİZ?? ACİLL!!

Metal ve rock ağırlıklı çalıcam bütçem aslında 5000 di ama yükseltmek zorunda kalıcam biraz aslında en başına ltd m 10 hoşuma gitmişti ama işte bütçemi çok aşıyo değer mi sizce ?
Ve fotoğraftaki ltd ec 10 ile m 10'un ciddi bir farkı var mı? İlk defa elektro gitar çalıcam ondan öncesinde akustik gitar çalıyodum bi 5 aydır falan yani sizce ne almalıyım bütçemi aşarsam aşmama değer mi?
*blacktstar id core 10 amfi alıcam*
Screenshot_2023-08-29-15-51-33-567_com.sahibinden-edit.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Birader nedir bu aciliyet? Konsere, turneye mi çıkacaksın?
Gerçi bahsettiğin gitarlarla çıkılmaz.
Herkes bir acil başlık açıyor aynı konuda günde 5-10 tane.
Sadece bir gitar için cevap vereyim. Ltd 10 serisi alınmaz, ucuz, adı çin üretimi modeli. Ltd alacaksan en az 200 serisi olmalı ki işine yarasın.
Yukarıdakilerden hangisi en alınabilir olanı? Daha fazla bütçem yok
 
Bütçenize ve tarzınıza uygun schecter gitarları kontrol edin. Fiyat aralığınız değişken olduğundan fiyatlarını kendiniz incelersiniz. Fiyat performans olarak sizi memnun edecektir.
 
Üzgünüm ama bu bütçelere malesef artık düzgün gitar yok. Bence hiçte acil değil içinde bulunduğun durum. Biraz daha akustik gitarın ile temel gitar tekniklerini çalışmaya devam et 5 ay çok kısa bir zaman daha çok yolun başındasın. Bu süre zarfında da para biriktir ve güzel bir gitar al. Elektro gitar dandik gitar ile çalınacak, yol kat edilebilecek bir enstrüman değil.
 
Üzgünüm ama bu bütçelere malesef artık düzgün gitar yok. Bence hiçte acil değil içinde bulunduğun durum. Biraz daha akustik gitarın ile temel gitar tekniklerini çalışmaya devam et 5 ay çok kısa bir zaman daha çok yolun başındasın. Bu süre zarfında da para biriktir ve güzel bir gitar al. Elektro gitar dandik gitar ile çalınacak, yol kat edilebilecek bir enstrüman değil.
Hocam o iş öyle olmuyor adam 5 ay para biriktirdiğinde alıcağı gitar fiyatı 2x yapıyor. Yani şimdi alacağı 5 ay daha para biriktirip aynısını alıyor :D
 
JS11. Bende jackson js22 var tek farkı sadece klavye büyüklüğü diyebilirim (js22de gövde biraz daha ergonomik) neck manyetikten güzel clean ton bridge manyetikten gayet iyi metal tonları alabilirsin ilan iyiyse gitar temizse js11 öneririm bendede id core 20 var istediğin ton ihtiyacınıda karşılar bilgisayarın varsa.
 
Merhaba, 30 yıldır müzikle uğraşan ve aktif olarak sahne alan biriyim. Çok aşırı kaliteli bir gitar almadığınız sürece alacağınız her gitar sahnede size aynı performansı sunar. İş sadece gitar ile bitmiyor, işin içinde pedallarınız amfiniz ve herşeyden daha önemlisi tuşeniz var. Yani gitara bu kadar anlam yüklemenize gerek yok. Aldığınız gitarda herhangi teknik bir arıza yoksa, sahnede her türlü sizi götürür. Çok net söyleyim, benim squier tele ile hard rock, heavy metal çalmışlığım da var EMG manyetikli gitarla duman çalmışlığım da var. Seyirci tarafında ekipmanınızın çok bi önemi yok, düzgün çalabildiğiniz sürece neyle çalarsanız çalın. Sapı konforsuzmuş, manyetiği single'mış farketmez, derdiniz çalmaksa çalarsınız. Derdiniz ekipman geyiği çevirmekse elinize Fender'de alsanız Gibson'da alsanız ortaya bişey koyamazsınız. Özetle kayıt almayacaksanız sadece performans için kullanacaksanız çok rezil, arızalı bir cihaz kullanmadığınız sürece sonuç alabilirsiniz. Bunu demeyecektim ama tutamıyorum kendimi, bir dost veya bir abi tavsiyesi niyetiyle yazıyorum, yorumum sert gelirse kusura bakmayın; hangi gitarı alması gerektiğini internette araştıran birinin tuşe anlamında bir tecrübesi yoktur o nedenle de hangi gitarı alırsanız alın sonuç çok memnun edici olmayacak. Tavsiyem; amfiye takınca cazır cuzur etmeyen arızası olmayan bir gitar alın, doğru düzgün bir bakıma sokun ve oturup gitar çalım tekniğinizi geliştirmeye vakit harcayın. Tekniğiniz gelişince en kötü gitarla bile sizi dinleyenleri mutlu edebilecek kadar çalarsınız, inanın bana. Yatırımı alet edevata değil kendinize yapın.
 
Geri
Üst