Katana Artist MK2 ses sorunu

Aranızda aşağıda yazdığım sorunu yaşayan ve sebebi nedir bilen birsi varmıdır ?

Cihaz sıfır alındı. Boss tone studio ve usb driver kuruldu sadece sistem güncellemesi yapılmadı. Cihaz çalım esnasında bir anda oldukça şiddetli bir patlama sesi çıkardı ve hoparlörden ses gelmemeye başladı. 2 farklı jack kablosu ve 2 farklı gitar denedik sonuç aynı farklı prizlerde denedik sonuç aynı. Aux çıkışından ses almak istedik değişen bir şey olmadı. Cihaz kullanım sırasında 8 ohm ve 50w idi.

Ardından internette araştırırken sweetwater sitesinde katana serileri için bir çözüm yayımlamışlar. Onu denedim. Çözüm ise " perform a factory reset " bunu denedim ve cihaz düzeldi.

Daha sonra cihazın tüm fonksiyonları tek tek denedim sorun yaşamadım. Fakat ardından elimde bulunan harici pedalları bağladığımda wah pedal kullanımı sırasında yine aynı patlama sesi geldi ve hoparlörde ses yine gitti fakat bu defa bir işlem yapmadan lan ne oldu yine derken düzeldi. Düzeldikten sonra da yaklaşık bir 40 dakika pedallar ile birlikte kullanmaya devam ettim sorun yaşamadım Aux çıkışı v.s. de denedim sorun yaşamadım. Sizce sorun ne olabilir tahmininizce ?

İçime sinmedi aldığım yere götürdüm servis kaydı açıldı. Durumu aynı şekilde anlattım onlarda ilk defa bu tarz bir sorun duyduk dediler. Anlattıklarımdan yola çıkarak yazılımsal olabilir dendi ama ne derece doğru bilmiyorum.
 
Anlattığınız senaryoya göre ben de olsam ilk fabrika ayarı yapardım. Yapmışsınız.

Yazılım dışında hoparlör ya da hoparlör bağlantı kablolarıyla ilgili bir durum olabilir diye düşündüm.

Ürünü aldığınız yerde sorun sonuçlanınca servis fişinde sorun ve çözüm hakkında bilgi yazılır diye tahmin ediyorum. Sonuçlanınca siz de bilgi verirseniz en azından forum hafızasında yaşadığınız tecrübe yer etsin. Geçmiş olsun.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Çözüm olursa yazın demiştiniz. Cuma günü beni roland Türkiye'den aradılar ve belki 1000 defa özür dilediler. Sanş işte bende ki. Waza hoparlör üretim hatalı çıkmış. Ürünü iade edebilir veya ilk sevkiyata kadar bekleyebilirsiniz dediler yerine geçici katana artist mk1 verelim dediler istemedim. İlk sevkiyat için en erken 3 ay dediler. Ürünü iade etmedim. Peki ne yaptım?
Aldığım yer ile görüştüm işçilik onlara ait olacak şekilde 3.500 lira değerinde ki celestion vintage 30 hoparlör taktırdım . Hoparlörü 2.900 e verdiler. Az önce amfiyi aldım. Mağazada ki çocuklar abi çok merak ettik bu amfide bu hoparlör nasıl oldu dediler açtık denedik.
Arkadaşla amfi resmen boyut atladı. İnanılmaz bir sound var amfide. DUMAN tonun dan Slayer Megadeth ne anasının nikahı varsa bam bam bam. Tavsiye ederim. Müthiş bir deneyim.
 
Böyle oluyor mu ya ?

Abime bak. amfiyi cracklemiş ha.
Benim gibi 50 W kullanıcıları dikkat etsinler, 50 Wlık Katanaları 4 ohm'luk hoparlörle değiştirmeleri lazım. 100W ve üzeri olanlar 8 ohm'dur.

Bu arada kafama yatmadı değil hani 😊

Bu arada paylaşım için teşekkürler @SadeVatandaş

Edit : şu videoyu da koyalım. Baya fark ediyormuş ses. Cleande daha berrak, gainde daha şişman bir ses geliyor videoda.

 
Son düzenleme:
hoparlör farkeder
daha önce yazmıştım Blackstar ID:TVP çok iyi amfi, sonra o seriyi sonlandırıp özünde aynı gibi olan Silverline'ları çıkardılar ve Celestion koydular, dağlar gibi fark etti... hala tutarım Silverline'ımı
 
Vaktiniz varsa izleyin. Ufak bir de açıklama yapmak durumunda kalmışlar, sanırım celestion'u zor durumda bırakmamak adına.



pembrook.jpg
 
Geri
Üst