Manyetikler Hakkında Sorular(okuyuverin..)

Ben işin aslı MesaBoogie dual rectifier öneririm. Marshallları çok beğenmiyorum. Ama marshall jcm-800 falan bulursan al. Onun haricinde Fender, Roland ve behringer'in güzel modelleri var. Yurt dışından "Line6 spider" getirebilme ihtimalin varsa bir göz at derim...
 
Aleti vitrinlerde çok gördüm ama hiç sesini duymadım. Bana biraz "süslü" geldi, sanki kalitesizmiş de bu açığı görüntüsüyle kapatmaya çalışılmış gibi. Am dediğim gibi hiç sesini duymadım.
 
Jeff_Loomis demiş ki:
Metallica'daki seslerin tiz olmayışını prodüktörün seçimi olarak düşünüyorum ben. Albüm kaydına bakılarak manyetik alınmaz veya almaktan vazgeçilmez :)

Jeff'e katılıyorum çünkü albüm kaydındaki tonu etkileyen pek çok faktör var kullandıgı amplide büyük faktörlerden biri ve Metallica'nın pek duyulmamış ama çok pahalı bir ampli olan Diezel kullandıkları birkaç sağlam ampliden biri...bknz

diezelamprackfront1.jpg

diezelsmall.jpg

diezel.jpg
 
ne ihtişamlı aletler o resimdekiler.
hayatım boyunca kazanabileceğim paraların toplamına denktir fiyatları heralde....
iyi bi gitarist olabilirdim ama o aletlere sahip olamazdımm
 
Ya arkadaşlar dediğiniz gibi grubumuzun vereceği konserlerde de kullanabilmeliyim bu anfiyi...

ben marka olarak marshall düşünüyorum ama Mesa boogie ve Cradte'e de sıcak bakıyorum.
Peavey ve Laney de bi seçenek tabi ki. vede fender..

Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

dark saga valvestate dediklerinin 0'ı mı 2.elimi o fiyat ?
 
Sıfırı artık gelmiyor vede sanırım üretilmiyor.
O üzerinde dijital efektler filan olan dandik ampliler geliyor (processor+kolon) ama rahat bulabilirsin 2. elini ve bence hiç kötü değiller 60 watt lığı için aynı şeyi söyliyemem arada ciddi bir fark var 100 lüğüyle arasında ama vsr 100 fena değil.
 
Peki ev ve orta büyüklükte ki yerler için 500 wattlık bi marshall yeterli olur mu dersiniz ? bunun için nasıl bi anfi önerirsiniz ?
 
Wattajın sound üstünde bir etkisi yoktur, hele ev ortamı düşünüldüğünde düşük wattaj daha iyi ses getirir ( dikkat edilecek olan amplilerin arasında sadece watt farkı olması ) Örneğin bir vs100 ile vs65 benzerdir ama 30 lar aynı değil :)

Ben zamanında 0 a çok yakın vs102r mi 425 dolardan vermiştim, fiyat hakkında fikrin olsun
 
jeff 50 yazdım 500 değil

skat ya watt ın nasıl etkisi olmaz gözünü seviyim.
50 wattlık bi anfi ile 100 lüğü nasıl bir tutarsın hatta daha iyi dersin. şimdi bana bişiler söylersin sen tabi..

yani 100 wattlık bi marshall anfinin 0 ına en fazla kaç para vermeliyim ? yada 0 mı 2.el mi alsam daha iyi olur benim açımdan ?
 
Her amfinin en verimli çalıştığı volume seviyesi vardır. Şimdi sen evde atıyorum volume'ü 3'ten yukarı çıkaramazsın eğer 100wattlık bir alet alırsan, bu 100wattlık amfinin de belki en verimli çalıştığı seviye 5-7 arasıdır ve sen buraya kadar açamayacağın için 100watt'ın hakkını vererek kullanamayabilirsin. Ama 50watt'lık bir amfi alırsan onun seviyesini evdeyken 5-6'ya kadar çıkarabileceğinden amfinin veriminin yüksek olduğu yerlerde kullanmış olursun onu. Böylece kısamen daha iyi ton çekersin. Sanırım bu yüzden daha iyi ton alınır, teknik bir sebepten kaynaklanıyorsa onu bilmiyorum.
 
Ska , vs 100 ve 65 bence benzer değil ikisine de kullandım uzun zaman oldu ama bence vs 100 iyi bir alet, vs 65 çok iyi bir alet değil...

Noc, bir ampli iyi tonu yüksek kullanım sartlarında verir 100 watt lık bir ampliyi sonuna kadar acınca 2 gün de sagır oluyorsan 65 likte 4 günde olursun :) yani o yüzden evde daha verimli kullanım açısından...
100 watt lık marshall ın valve stateinden bahsediyorsan 500$ ve altını kale al bence.
 
Dostlar manyetik başlığı birden amfiye kaymış ama, ben manyetik yüksekliğine değinmek istiyorum...

İdeal yüksekliği nasıl ayarlarız? daha önce yapanlarınız olmuştur...
 
Geri
Üst