Hocam bu cangöz'deki ec-1000'ler endonezya yapımı mı çünkü hatıtladığımq göre ec-256'lar endonezyaydı
Epiphone'un iyisine denk gelmek ile, tesviyeden bahsetmek ne alaka anlamadım. İkisinde aynı perde malzemesi kullanılıyor.Epiphone Les Paul Standard kullandım 14 sene kadar. İyisine denk gelirsen şanslısın. Ben şanslı olan taraftayım. Ne bir tesviye ne başka bir şey gördü gitar 14 sene boyunca.
Hocam çoğu Standard tesviye istiyor, fretler düzgün yuvarlanmamış oluyor bundan bahsetmeye çalıştım. İkincisi Signature T, Studio ve Classiclerde mükemmel kaliteli ağaçlar kullanılmıyor. Gibson Les Paul Classic fena olmayan bir gitar. Günün sonunda Epiphone Les Paul Customdan daha iyi bir gitar olamıyor ama.Epiphone'un iyisine denk gelmek ile, tesviyeden bahsetmek ne alaka anlamadım. İkisinde aynı perde malzemesi kullanılıyor.
Gibson ile Epiphone arasındaki farkı oluşturan, Gibson'da kullanılan gövde ağacının kalitesidir.
Bende Gibson les paul standard var hiç tesviye istiyor gibi durmuyor. Gibson les paul standard gitarım canavar gibi. Hırçın bir gitar. Sonuçta Gibson adeta kükrüyor. Sonuna kadar Gibson çaldığını hissediyorsun.Hocam çoğu Standard tesviye istiyor, fretler düzgün yuvarlanmamış oluyor bundan bahsetmeye çalıştım. İkincisi Signature T, Studio ve Classiclerde mükemmel kaliteli ağaçlar kullanılmıyor. Gibson Les Paul Classic fena olmayan bir gitar. Günün sonunda Epiphone Les Paul Customdan daha iyi bir gitar olamıyor ama.
Yok demek istediğim arkadaşımda benimle aynı gitarı aldı ve sıfır gitarı tesviye ettirdi. Ciddili şans işi Epiphone Les Paul Standard. Diğer soruda da Gibson Standard yada Traditional altı modellerde cidden Epiphone ile aynı ağaçları kullanıyor. Wildwoods makalesinde okumuştum. Gİbson Standarda da o parayı vermeye gerek yok çünkü Epiphone Les Paul Custom aynı işi daha düşük paraya yapıyor cidden üstünde isim yazmasa anlaşılmayacak bir fark var.@Zangetsma "14 yıldır tesviye görmedi" denince, perde ezilmesinden kaynaklı tesviyeden bahsediyosun olarak aldım haliyle. Perdelerin alt ucunun eli rahatsız etmesi pek bahsi yapılacak bi şey değil. Eğe ile az bi şey alınca çözülüyor o sorun. Saydığın Gibson LP modellerinde kaliteli ağaç kullanılmadığını nereden biliyosun bu arada? Karşı çıkmak olarak anlama, bilmediğimden soruyorum, nasıl anladın yani?
Hocam Epiphone Les Paul Standarddan bahsetmiştim. Epiphone Les Paul Standardlar şans işi iyi gelir kullanılır kötü gelir sıfır gitar tesviye ister. Bunu anlatmaya çalıştım. Gibson Les Paul Standard ya da Traditional altı da Epiphone Les Paul Customdan hallice. Durum böyle olunca o Gibsonlara para vermeye gerek yok. Adı Gibson sadece. Hatta artırıyorum, Epiphone Les Paul Custom Gibson Les Paul Studiodan daha iyi gitardır. Gerek ağaç kalitesi gerek işçilik olarak.Bende Gibson les paul standard var hiç tesviye istiyor gibi durmuyor. Gibson les paul standard gitarım canavar gibi. Hırçın bir gitar. Sonuçta Gibson adeta kükrüyor. Sonuna kadar Gibson çaldığını hissediyorsun.