Manyetikler Hakkında Sorular(okuyuverin..)

ya fallen cım herşey bi tarafa kaydı kusura bakmayın artık idare edicez.herbirisi için ayri bir forum açmaktan iyidir.

jeff ve saga dediklerinizi anlıyorum.

O zaman bu durumda benim için 50 watt lık bir marshall daha ideal duruyor. peki bu alet nasıl bişey olmalı hangi özelliklerinin olmasına dikkat edeyim ?

Her tarz çalabilmeliyim. zaten analog pedal ile kullanıcam ama kendi distortion tonununda kaliteli olması gerekir. ne dersiniz ?
 
Vs30 un abilerinden farkı preamplisinde lamba olmaması, hikayeden adı valvestate diye geçiyor hatırladığım kadarıyla. Benzer derken onu kasdettim. VS65 arkadaşımda vardı, iyi bir ampli değildi, VS102R bende vardı, pek iyi bir ampli değil, jcm2000 var şimdi bende, yinede çok iyi bir ampli değil bence :) Hiç bir zaman marshall drive'ını sevemedim .

Şekline bakıp bu ne diyebilirsin ama Behringer GM110 a bir göz atıver, 30 watt ama inan o aletten çıkan tonlar vs100 ü yerine yatırır üstünde tepinir, üstünde sansamp gt2 devresi var, onun sayesinde çok güzel tonları aletin
 
ya behringer'i de övüyolar ama ben pek aletin tipine ısınamadım. ya marshall ya washburn ya fender ya laney ya peavey öyle bişiy alıyım diyorum.
 
Ben behringeri övmüyorum, çok angut bir marka behringer bazı konularda. FCB1010 un software versyonunu nasıl öğrenirim diye soru soruyorsun, aletin arka kapağını çıkar (12 vida) epromun üstündeki stickeri oku fln diyolar, lcd ekrandan göstermek için bir modları yok, angut adamlar, bu angutlukları birsürü aletlerinde var.

Ben birtek gm110 u övüyorum , behringerin sürümden kazanalım mantığı altında çok ucuza gelen çok güzel bir ampli
 
Jeff_Loomis demiş ki:
Bir de yukarıda adı geçen DiMarzio evolution pickupları dimarzionun düşük çıkışlı manyetikleri arasındadır ve çıkışı 220mV'dur. Referans olabilsin diye diğer bir kaç mayetiğin de çıkışlarını yazacak olursak;

Emg-81 : 1250mV
DiMarzio x2n : 520mV
Seymour duncan Live wire (sitesinde sayısal bir değer belirtilmemişse de yaklaşık) : 400-500mV
...

8O
Hmm sanırım karıstırdın Jeff, tam tersine evolutionlar, dimarzionun en kuvvetli manyetikleri arasında. Bridge modeli 404 mV, neck modeli 294 mV. Dimarzionun sitesi yenilenmiş bu arada.

Dimarzio norton(brigde) veya breed(bridge) manyetiklerini basswood gövdeli gitarda denemiş olanınız var mı? Böyle birileri varsa deneyimlerini aktarırsa cok mutlu olurum. :)
 
yaptırdığım bir gitarım var avatardaki. burda neck te shadow un humbucker ını kullanıyorum modeli EQ5 hem aktif hem pasif kullanabiliyorum ve en büyük özelliği üzerinde bir ekolayzır var. bass tiz mid noise output gibi karakterlerle oynayıp çok değişik soundları elde etme imkanı var ben pek kurcalamıyorum bir ayar tutturdum bozmuyorum. neck te ise fender manyetiği var. fiyatı di marziolar kadar idi aldıımda dedim sesini karakterini deiştiriyosam bundan alayım çünkü manyetik işi milyon tane kombinasyon demek ve gerçekten çok zengin diilsek çok alıp çok deneme yanılma yöntemine girme lüksümüz yok. benimde kafamda tamam budur dediğim bir manyetik yoktu çünkü çok deiştirmedim. bulursanız alın eğlenceli bir durum. :)
 
NOCTURNAL...Dostum benimde yazabileceğim bir kaç şey var...Bu arada çok faydalı bir topic açmışssın...İll açıklamanda death,black,gibi sert tarzlar çaldığını söylemiştin.Alacağın manyetikleri sanırım önce çaldığın tarzda değerlendirmek lazım diye düşünüyorum...Bu tarzla ilgilenmiyorum ama en iyi götürecek manyetiklerin seymourduncan,tonezone,dımarzıo olabileceğini düşünüyorum.Gerçi kullandığın gitarın ağaç kalitesi hakkında pek bilgimiz yok ama...Daha draveleri yüksek ve ton olarak sert manyetikler...Ama tabi sonuçta kendin gidip denemen gerekir.İstediğin saundlar senin kulağında dönüp dolaşıyor. :)Amfi konusunda ise 750-800 milyona ve tabi yine yaptığın tarzı göz önüne alırsak;Laney olabilir mesaboggie olabilir.Geçenlerde bir arkadaşım aldı 600 milyona falan behringer aldı.Marshall jcm 800 türü modellerini düşürürsen süper olur.Aksi taktirde sunmuş olduğun miktarda pek iyi bir marshall alamassın.Fender demişssin bir mesajında senin istediğin tarzı götürmez gibi geliyor bana.İstediğin tarza göre fender çok soft kalır diye düşünüyorum.Bir şey daha;100 watlık bir amfi alma derim.En fazla 60 watlık al derim.Çünkü evdede çalışcam demişsin.Volume en büyük sorun tone açısından.Bende bir arkadaşımın dediğine katılıyorum.50-60 watlık al ve geri kalan parayla pedal al...Yada illede 100 watlık olsun diyorsan biraz daha paraya kıyıp 100 watlık amfinin yanına bir tane powerbreak alabilirsin.Böylece volume ve amfinin tonu yine yüksek volumede çalarmış gibi kalır...Bildiklerim bu kadar SAYGILAR...
 
ya peki millet Hughes & Kenttler ve Vox lambasızı nasıl amplidir bunlar.. kullanan duyan bilen var mı.. ben de hard rock tonları fender tonları arıyorum..ama bence şu fender sırf isminden dolayı biraz pahalı ampli diil mi.? nyse ve 100w lık fiyatları ve 2.el fiyatları nedir bilen var mı. ya da satan varmı..?
he manyetikle ilgili bikaç bişe daha.. çıkış geriliminin yüksek olması manyetin tabiki yüksek çıkışlı ve daha hassas olmasını sağlayacaktır ama manyetik seçimi isteyeceğiniz tona bakar tutup bi single dan 200mv alamazsın ama onun vereceği tadı da başka şekilde elde edemezsin..
 
Juice dostum ben de tüm bu yorumlardan sonra 50 wattlık bir anfi almakta karar kıldım. Diğer bi kaç arkadaş benim için EMG 81 lerin daha uygun olacağını söylemişti ve onların freakans ları da diğerlerinden yüksek görünüyor. sen di'marzio tavsiye ederken neye dayanarak bunları söyledin ? denemişliğin felan var mı ? bir de manyetik alırken deneme şansım olacakmı ki ?.. yani nasıl olcak çok karıştı gene kafam :[ .. anfi olarak kesinlikle Marshall 50dfx'de karar kıldım sizce de bana uygun değil mi ? çıkışı da oldukça kuvvetli gibi. (stüdyo da denemiştim de..) görüşlerinizi bekliyorum.
 
SLM DOSTUM...Evet dimarzıo kullanıyorum bende...Gayet memnunum...Ona dayanarak fikrimi söylemiştim...(pafpro)...Ben gidip deneme şansını amfi olarak söylemiştim aslında... :D En azından alacağın amfi konusunda karar kılmışsın...HAYIRLI OLSUN... :D Manyetik konusunda acele etme derim...Diğer arkadaşlarımda çok güzel fikirler önermişler...İyi bir araştırmak lazım kendine iyi bak...SAYGILAR...(NOCTURNAL HANİ BENİM PARÇAMA YORUM... :( )EYVALLAH....
 
öncelikle topic i açana teşekkür çünkü hakkaten tartışılması gerekli bi konu. behringer konusunda ben de bişey sölemek isterim: bi müzik evi behringer gitar+ampli kit halinde (kutu) satıodu. ben şahsen tamamen fender özentisi bi satış tekniği ayrıca gitar da klasik kasa,manyetikler de klasik 3 single diye ilgilenmemiştim fakat yanındaki ampliyi inceleme fırsatım oldu geçen günlerde ben inanamadım ampli boyundan büyük tonlar içerio. ben alıp bi tane eve koymayı bile düşündüm.
ayrıca cort gitarların manyetiklerinin kaliteli olduğunu duymuştum.(bu konudaki fikirlerinizi de beklerim) fakat gerçekten de tarzına göre manyetik lafı doğru. ama mesela fender elektro serilerinin bir çoğuyla caz da çalarsın metal de bence bu manyetik kalitesinin gitar kalitesiyle buluştuğunda ne kadar güsel sonuçlar doğurabileceğinin de açık bi götergesi. saygılar.
 
Teşekkür eden arkadaşlara... bişy değil demeden geçemeyeceğim.. Juice dedim ya 50 dfx sence iyi mi ? almalımıyım ? bir de parçam felan var demişsin hani nerde ?
 
Nocturnal dostum slm...Çalışmam yeni bir üye yeni bir çalışma başlığı altında asılı...Neyse bu önemli değil...Senin konuya dönmek gerekirse daha önce de dediğim gibi istediğin saundlar senin kulağında gezinip duruyor... :D Gidip istediğin marshall modelini bir dene...Eğer fiyatıda uygunsa ve beğenirsen al...O modeli hakkında pek bilgim yok ne desem yalan olur... Ama sana söz bu hafta sayısal loto oynayacağım...Eğer tutarsa sana bir marshall jcm 900 alacam söz... :LOL: Ümit gönlümün ekmeği ne yaparsın...SAYGILAR...
 
Slm. Ben daha yeni Yamaha rgx imin manyetiğini değiştirdim. Dimarzio Paf pro aldım(Humbucker). Gerçekten memnunum. Anlaşılır bir fark aldım. Şimdi diğer manyetikleri değiştirmek istiyorum. Hangi marka önerirsiniz? Rock-metal tarzı çalıyorum. Solo da var. Aldığım manyetik bu işe uygun mu sizce. Diğer manyetikler için (single) Dimarzio thecruiser bridge DP187W, (Humbucker) için Seymour Duncan distortion SH-6 ya da gene Dimarzio Super distortion bridge DP100F.Sizce nasıl. Bi de humbucker ların yerini değiştirirsem ne gibi farklar olur? Şimdiden Teşekkürler...
 
Selam,

Öncelikle arada sordugun soru... paf-pro yaptıgın tarzda neck kısmına uygun, cok yönlü bir manyetik, zaten sen de memnunmussun.

Super distortion da pasif manyetikler arasında cıkısı hayli yüksek olan bir manyetik. Distortion tonları ve rock-metal türü icin uygun bir manyetik.
http://www.harmony-central.com/Guitar/Data2/DiMarzio/Super-Distortion-01.html

Cruiser ve sh-6 yı bilmiyorum ama onların reviewları da mevcut harmony centralde...

Son soruna gelirsek... Eğer superdistortion alacagını düşünerek konusursak, manyetiklerinin yerlerini değiştirmen hos olmaz(paf pro (bridge) - superdist(neck) şeklinde) Cünkü genelde istenen neck manyetiğinin cıktısının bridge'den daha az veya ona denk olmasıdır(neck kısmında teller daha büyük oranda titreştiği icin). Pafpro(300 mV cıkıs gücü) ile bridge' de olur ve superdist.(425 mV cıkıs) neck de olursa ses yükseklikleri arasında inanılmaz dengesizlik olacagından hos olmaz. Ayrıca yaptıgın türü düşünürsek Pafpronun neckte olması daha iyi bence, bridge' da metal icin biraz kuvvetsiz kacar.
 
Peki hangisi daha iyi. dimarzio mu seymour duncan mı? PAF Pro yerine super distortion alsaydım gene bu kadar memnun mu kalırdım. Çünkü bu manyetik duyduğum kadarıyla biraz daha bu işe uygun. Mesela bi tane dah paf pro takmamla Başka bi manyetik takmam neyi değiştirir. Hangi manyetiği alırsam alayım yerlerini değiştirmiyim mi? Ayrıca ayrıntılı cewap için teşekkürler.
 
hmm ya esasında ööle bi kısıtlama yapılamaz bence de manyetik ureticilerinini sayfalarında her manyetigin eq değerleri var belki onlar bi fikir veirir sana dimarzio da sermourd falan da var heralde bi bakıver
 
Geri
Üst