Fender Tele mi Squier Tele mi?

Selam dostlar, yeni bir telecaster gitar almak istiyorum ancak kararsız kaldım ve denemek için gidebileceğim bir yer yok şu an. Sizce Squier Classic Vibe 50’s Tele mi yoksa Fender Player Tele MN mi almak mantıklı? Hangisinin tınısı daha güzel veya daha rahat sizce? Yada fiyatı bu kadar yükseltmeden 200€ ya Squier Affinity Tele mi almak mantıklı?
 
Selam, aynı yoldan yakın zamanda geçtim. Her iki gitarı da denedim, o parayı Fender Player Teleye vermek istemedim açıkcası. Sebepleri:

- Gitara uygulanan satin urethane finish (özellikle sap için konuşuyorum) çalımda rahat gelmedi bana. Squier Classic Vibe daha rahattı.
- Manyetiklerin de Squier Classic' ten üstünlüğünü göremedim.
- Ben 3 çift klasik saddle istiyordum, Fender deki modern strat tipi 6 saddle görüntü olarak hoşuma gitmedi. Bu tamamen estetik bir tercih ama benim için, yoksa 6 saddle entonasyon işini tabii ki daha iyi çözer.

Bu nedenlerle tam Squier Classic Vibe alacaktım ki, Harley Benton TE-52 buldum ve aldım. Aşırı memnunum, bulabilirseniz değerlendirmenizi öneririm. Yoksa Squier Classic derim.

Yanlız Harley Benton klavye yarıçapı 12'', Fender ve Squier 9.5''. Sizin için farkeder mi bilmiyorum.

Affinity hiç denemedim maalesef.
 
Son düzenleme:
Eğer bütçeniz için fark etmeyecekse Fender Player öneririm. Ama bütçenizi zorlayacaksa aradaki fark, Squir almanızı öneririm.
Unutmayın, en iyi gitar bütçenize uyan gitardır.
Bol müzikli günler...
 
Bende ilk başta ikisi arasında kalmıştım denedikten sonra kesinlikle player serisini seçtim çünkü gerçekten telecasterlere özel olan o TWANG tonunu çok güzel veriyor squier biraz daha kapalı gibiydi sesi 2 usa 1 Meksika fender sahibi olarak ben player serisini tercih ederim Meksika da olsa gerçekten usa kalitesini aratmıyor yeni serileri
 
Merhaba,

Squierde köprü plakasının kenarları kalkık olan klasik tip olması ritm esnasında bazı kullanıcıları rahatsız ediyor. Ayrıca saddlların ikili olması herkesin dediği gibi entonasyonda sıkıntı yaratabiliyor. Tabi görüntüsü ve tonundan çok memnun olanlar da var. Tercih meselesi. Player düz plaka. Rahatlık açısından iyi. Ayrıca squier i denedim. Ağırlık dengesi pek hoşuma gitmedi. Ağır geldi açıkçası. Bence Fender player tele daha iyi bir tercih.
 
Yani Fender yerine FGN tele modelleri var onlara mı baksanız. Japon üretimi. Fender Japolar ile kıyaslıyorlar. Zaten aynı fabrika yapan. Yok ila bu ise seçenekler sequier 40 50 onlar daha mantıklı.
 
Fender mi Squier mi diye yıllardır soruluyor.
Bazı Squierler Fender'den daha iyi olduğu iddaları boldur.
Ama sonuçta Amerikan Fender her ikisi de değil.
Hiç bir zaman ikisi de aradığını vermeyecek.
Hangisini alırsan al, eline Amerikan Fender alınca farkı hissedeceksin.
Gitarındaki eksikliği Squier alırsan daha çok hissedeceksin.
Femder Meksika biraz daha hissettirecek.
Fender Meksika, Squiere göre ikinci elde elinden daha kolay çıkar.
 
Geri
Üst