İnceleme Boss Katana Air EX

  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Çok ciddi yüksek olacak sanırım fiyat. Yani hadi eski Air bir yana, Head mk2'de de 5" hoparlör var... biraz bluetooth işleri filan ihtiyaç yoksa, üstte dediğim gibi oyuncak faktörü cezbetmiyorsa emin olamadım zaten Katana'sı olan biri alır mı?
 
Ben Neural, Fractal ve Mooer tarafında bir yenilik olur diye düşünüyorum. Kemper, Line 6 Helix de yeni birşey cikarabilir(bana hitap eden ürünler olmasa da).
Zira çoğu ürün hâlâ 4-5 hatta 7 sene öncenin teknolojisi. Kablosuz bağlantı ve dokunmatik ekran olmazsa olmaz gibi (gerçi Tonex pedalı böyle değildi)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Ezeli rekabet ebedi dostluk… segmentin en iyi ikilisi yan yana…

IMG_6619.jpegIMG_6618.jpegIMG_6617.jpegIMG_6616.jpegIMG_6615.jpeg
 
İlk izlenimler;
Oldukça beğendim. Katana'sı olan birine bir şey ifade etmez çünkü bu da bildiğiniz Katana, sadece daha önce olmayan bir tasarım. Yani farklı tonlar veya app özellikleri beklemeyin. Katana'nın tüm modellerini denemiş biri olarak yine de aldım ... çünkü şu anda Katana yok evde, epeydir uzak duruyordum.
Şimdi resimde yanında THRii var... evet malum soru .. hangisi daha iyi? Valla THR aleyhine bugüne kadar tek kötü kelimem olmadı, hiçbir rakibini de ciddiye almadım. Air EX de oldukça iyi mücadele gösteren centilmen bir rakip diyelim. Daha iyi demem ama bu kadar yaklaşan olmamıştı. Yine de hissiyat değişebiliyor, bazı günler yok yav belki de daha iyi olabilir dediğim de oluyor.
THR'ın app'i basit ama modern hissiyatlı iken Boss adeta 20 sene önceki PC programları görüntüsünde. Çok daha fazla efekt ve parametre olması kişiselleştirme için avantaj ama THR da az oyuncakla aynı derecede iyi ton veriyor. THR'ın 3.2 inch hoparlörlerine karşılık Boss'un 5 inch'leri açıkçası biraz daha öne çıkıyor. Daha dolu dolu ve büyük amfi hissiyatı var ki o da normal.
Her iki amfide de NS yani noise supressor veya gate dikkatli kullanmak gerekiyor, gerçekten sweet spot var ve onu bulamazsanız tıss ile ani ses kesilmesi arasında bazen illet edebiliyor. Zor değil de biraz deneme yanılma gerektiriyor. Özellikle yüksen gain'lerde.
Hadi THR eskidi artık ama daha 2 ay önce çıkan AIR EX'ten hele de bu fiyata satılırken artık bir looper filan olmasını bekliyor insan. Nu-X Mighty Space bu noktada her ikisini de tokatlar, hakkını vereyim. Üstelik IR loader bile var ama işte o da ne yapsın, ton bunların yanından geçemiyor. Dediğim gibi ihtiyaçlar belirleyecek hangisi olsun sorusunun cevabını. Looper'sız yapamam diyene Nu-X olur elbet ama gerek yok diyen için THR ve AIR EX bence daha iyi amfiler.
Normal boy Katana'larda açıkçası Lead ve Brown farkını anlayamıyordum ben. Aynı şeyin tizlisi ve midlisi gibi geliyordu bana. Bunda sanki biraz daha gerçekten iki ayrı amfi karakteri gibi anlaşılıyor, belki hoparlör boyutu farkıdır ya da yerde değil de masada kulak hizasında durması...
Aklıma gelenler bu kadar birkaç gün içinde...
 
Birkaç haftalık kullanım sonucu görüşlere devam... ilk yazdıklarımdan çok da farklı hissiyatta değilim. Kısa notlar şeklinde bahsedecek olursak;

Ahşap kasa ve 5 inch gerçekten fark yaratıyor. Bildiğiniz tüm "küçük" amfileri unutun, bundan ciddi ciddi amfi ve kabin hissiyatı geliyor. Tabi ki fizik kuralları geçerli, 12" kabin gibi odayı dolduruyor demiyorum ama plastik kasalı muadillerine göre net bir fark var. Burada metal kasa ve daha küçük hoparlörü olan THR II hala delikanlı bi soluklan hele dedirtir ama... hala EX mi THR mı daha "harbi amfi hissi gibi" sorusuna cevap veremedim. İkisi de iyi.

App konusu tam bir rezillik. Bildiğiniz Katana uygulaması ama diğer modellerin patch'leri bunda çalışmıyor. Tone Central'da da sadece 3-5 tane hazır paket var, kullanıcı patch'i yok gibi bir şey. App zaten kullanışsız, ekran geçmek için resmen gitarı bırakıp iki elle ipad kullanmak gerekiyor. Görsel olarak da dediğim gibi 20 yıl önce daha kaliteli görünen oyunlar oynardım PC'de. Neyse ki uğraşamam derseniz de Panel ayarları ile bile düzgün tonlar alınan bir amfi EX ama yine de büyük Katana'lar kadar kullanışlı bir app olmasını beklerdim. Bu arada kaçırmadıysam sadece tablet/telefon ile kontrol edilebiliyor, laptop uygulaması yok EX için.

Bir sıkıntı da şu; app'i telefon için tasarlamışlar. Yani en basit pedal için bile Page 1, Page 2 sayfa geçmek gerekiyor, halbuki ipad ekranı dev gibi yapsana hepsi görsel olarak tek sayfaya sığacak gibi... bir de sabit meret, 90 derece dönmüyor koca ipad pro'yu dikine koymam gerekiyor önüme.

Panel demişken efekt knobları mkII değil de mkI gibi yani boost ve mod aynı düğmede, birini kullanabiliyorsunuz. Bu fiyata iç içe olan mkII gibi olmasını beklerdim. Yani günlük hayatta zaten drive pedalı verirken aman phaser da açayım dem ihtimalim yok gibi ama orada olması da benim açımdan haklı bir talep eyyy Boss.

Wireless zımbırtı oldukça iyi çalışıyor ama neden ona ayrı jack yaptıklarını anlamadım. Mesele THR'da Input'a takınca çalmazken zaten şarj ediyor. EX ise Input var ama ayrıca wireless jack'i de var sadece şarj için. Sonrandan akıllarına geldiği çok belli.

Takayım da çalayım panel ayarları yeter uğraşamam app ile derseniz oldukça iyi bir amfi. THR varken alır mıyım tartışılır. Sıfırı çok pahalı ama ikinci el EX oldukça iyi bir seçim olabilir. Üstte de dedim Nu-X çok daha fazla özellipe sahip ama onun da kendi hoparlörleri kısıtlayıcı, asla EX ve THR gibi amfi hissi vermiyor. Ciddi IR çalışması yapmak gerekiyor tadını almak için.

Sonuçta alınır mı?
Alınır : .... fazla uğraşmadan out of the box iyi tonlar alayım, hacimli olsun, keyifle çalayım sabrım varsa app ile de uğraşrım. Bu boy başka amfim de yok.

Alınmaz : THR II var ama değiştirmek istiyorum veya herhangi bir mkII Katana'm var zaten.
 
Son düzenleme:
Boss'un app konusunda kötü olduğunu düşünüyorum. Misal Katana'da sadece Air için mobil uygulama var. Allah'tan Juca Nery gibi bir adam çıktı o sorunu çözdü. Adam Boss'un uygulama geliştiricilerinden daha iyi çalışıyor şaka bir yana.
 
Geri
Üst