Size Göre Overrated Berbat Grup

"Back to the future"daki o meşhur sahne gibi, adam devrinin o kadar ilerisinde ki...
Hendrix bu şarkı ile shredi icat etmiş diyenler var. Haksız da değiller. Yardırıyor üstat.
Onlar haksız değiller de, bu adam dururken, 90'ların soytarıları rock tarihine geçti, nükleer serpintileri halen devam ediyor. Halen Duman tonu diye uğraşıyoruz çünkü adam Hendrix dinlememiş. Blues rock nedir, psychodelic nedir bilmiyor... Şimdi birileri diyecek ki Hendrix zaten tarihe geçti... Geçti geçmesine de, sorular "Duman tonu ?". Yani...
Bence overrated grupların ortak özelliği, "sanatçıyız" tavrının önde olması, "zanaat" boyutunun ise zayıf kalmasıdır.
İcradaki zayıflık, yaratıcılık veya özgün tercih diye yutturmaya çalışılır. Ama tercih yapabilmen için elinde başka seçeneklerin olması gerekir.
Ama özgün olan David Gilmour'dur, Kurt Cobain değil... Bkz: çağdaş sanat...
Ha bunu millete yedirdiler mi, yedirdiler... 30 senedir rock müziğin cenaze merasimi devam ediyor.
Psychodelic demişken biri gelip Pink Floyd overrated demesin. Gilmour falan da yazmışsın. Aman Queen'den sonra hiç uğraşamam. :)
 
berbat diyemem ama bana göre en overrated grup pink floyddur.
Tabii canım. Aynı zamanda insanları LGBT yapıyor.
Neys ki ezanlari susturmadik, Kudüs düşmedi
5amqe9n91w341.jpg
 
Bu arada Gilmour ve Pink Floyd yazan arkadaşlar……. dahasını getiremiyorum siteden uzaklaştırma cezam daha yeni bitti.
8FEA98A9-ED05-4DC2-BA90-0D1DF85630F7.jpeg

Hz İsa günümüzde olsaydı bu David Gilmour olurdu
 
Son düzenleme:
queen ve pantera'ya overrated demek de ne biliyim yani biraz okuyun gelin kardeşim bu forumda böyle şeyler istemiyorum yukarıda yazıldı kaç kere şimdi hemen engelliyorum :D hemde niki opeth'li müzikten anlar sandık yanılmışız :D
başlığın amacı bu sanki:))
bir de müzikten en çok anladığı kabul görülen müzisyenlerin büyük çoğunluğu bizim sevdiğimiz metal-rock türünü takdir etmiyor bile. Gürültü olarak görüyor. geyik yapıyoruz kendi aramızda. Dimebagcileri kırdıysak affola:))
 
başlığın amacı bu sanki:))
bir de müzikten en çok anladığı kabul görülen müzisyenlerin büyük çoğunluğu bizim sevdiğimiz metal-rock türünü takdir etmiyor bile. Gürültü olarak görüyor. geyik yapıyoruz kendi aramızda. Dimebagcileri kırdıysak affola:))
"Müzikten anlamak" meselesi gerçekten çok overrated bir ifade 🤣
Şaka bir yana, size çok ciddi ve somut bir örnek vereyim: Steve Lukather'ın kim olduğunu biliyorsunuzdur illa ki dinlemiyorsanız bile. Los Angeles piyasasasının gelmiş geçmiş en büyük stüdyo müzisyenlerinden biri (adam Michael Jackson - Thriller albümünde bile çalıyor...), daha sonra biz onu efsane grup Toto'nun gitaristi ve zaman zaman da vokalisti olarak tanıyoruz. Lukather'ın bir özelliği de bukalemun gibi olması, poptan tutun hard rocka kadar yelpaze var, büyük cazcılar da onunla zaman zaman takılıyor, kendi solo işlerinde de fusion takıldığı şeyler var. Adamın müziğe dair vizyonu geniş.
Elimde İngiliz "Guitarist" dergisinin Eylül 1994 sayısı var. Lukather ile röportaj var içinde. "Sert şeylerden" konu açılınca Lukather tercih olarak "Pantera" diyor.
Müzikten anlamak var, anlamak var velhasıl. Müzik konusunda ahkam kesen soytarıların çoğu müzikten filan anlamıyor aslında. Gerçekten enstrüman odaklı, çalgıcı-zanaatkar insanlara bakın, bunların vizyonu farklıdır.
Not: Ben aslında Pantera sevmem bu arada, bana hitap etmez, yanlış anlaşılma olmasın.
 
overratedı, grubu falan bilmem ama jj cale ve rory gallagher kesinlikle underratedlar(dı), dinleyip dinletiniz. (foruma yeni girdim, başlığa başlık dışında yazmak ayıpsa kusura bakmayın lml)
 
Geri
Üst