Kara Kule

Serinin Calla'nın kurtları hariç diğer kitaplarının tümünü okudum.Saolsun kankam rüstem "3'ün çizgileri" ve "Çorak Topraklar" ı fotokopiyle ulaştırmıştı bana...Karmaşık bir anlatım zaman ve mekan içinde o kadar sık yer değiştiriyorsunuz ki yorucu olmaya başlıyor.Lovecraft kadar olmasa da s.king'in tasvirlerine rağmen kafamda canlandıramadığım bir sürü sahne var aklımda,öncelikle bu "incecik" denen kayıp ruhların şeffaf amplifikatörü...Adam anlattıkça başıma ağrılar girmişti...En güzel kitap üçün çizgileri'dir.İlk kitap diğer kitaplar için bir index niteliği taşımasından başka bir şey değildir,sıkıcıdır eminim sonunu zor gören çoktur.
Büyücü ve cam küre'nin sonunun matrix gibi ticari bir şekle sokulduğunu gördüğümde "yeter artık okumayacağım adam 15.kitapta bile götürmeyecek kara kule'ye" dediğimi hatırlıyorum kankaya..Mono Blaine iyi bir fikir ve mükemmel bir aletti internette tasvirlerini görmüştüm sonra aradığımda bulamadım..
 
Stephen King' in çoğu romanını okumuş biri olarak açıkçası bende de o korku yok değil.Çok sürükleyici ve güzel olan bir çok romanının sonu bana uyduruk geldi şimdiye kadar.Yani o esere o son yakışmadı dedim her seferinde.Umarım kara kule de öyle bir sonla bitmez.

Daha önce de yazmıştım.

"Aslında Kara Kule diye bir yer yoktu.Bu Roland'ın kafasında canlandırdığı bir hayaldi" gibi:)
 
yok öyle bir şey yaparsa ne olacağını herkes tahmin edeebilir

eninde sonunda bu seri bu sene içinde 7. kitapla birlikte bitecek. Dilerim hikayenin bütün açık kapılarının mantıklı ve güzel bir şekilde kapatılması ile bu seri sona erer

ben hala stephen king in bu seriyi 7 kitapla nasıl bitirebileceğini düşünmekteyim
 
Eğer öyle bir şey yaparsa linç ederler Stephen'ı herhalde :) Ama kesinlikle sanmıyorum öyle bir sonla bitireceğini.Sonuçta tek kitaplık eser ayrı, Kara Kule ayrı.

S.King başlarda Kara Kule'nin sonunun nasıl biteceğini bilmediğini söylüyordu ama artık sonunun nasıl olduğunu biliyor.Bu da Kara Kule'nin 7. kitapta kesin biteceğini gösteriyor.
 
abi varya artık beni sto kingo da kesmiyor tüm kitaplarını okudum güzel yazıyorda fala uzatryor hayal dünyası cok fazla gelişmiş adamın aslında bir radyocu olarak fazla gelişmiş bence cocukken dedesi ona hep korku hikayeleri anlatıp altına ettiriyordur ondandır belki ?:))))9 :)))))))))
 
Bence Stephen King´le ayni derece mükemmel bir yazar Richard Bachmann´dir (anliyan anladi).
S. K. kitaplarini okuduktan ve Kara Kule´nin serisine gecmeden önce biraz aralik vermek lazim ki daha saglikli cünki kitaplarini ardarda okumak gücsüz insan icin ciddi anlamda biraz tehlikeli...

Bir insanda bundan fazla piskopat düsünce olamaz. Stephen King is the king!
 
kara kulenin 7. ve son kitabı olan "the dark tower - kara kule" eylül ayında amerkiadaki raflarda yerini aldı
bize ne zaman gelecek bilmiyorum açıkçası ama bir şekilde bu efsanenin de stephen king ölmeden bitmiş oldugunu görmek çok güzel oldu

bu arada kara kulenin resmi sitesini de incelemenizi tavsiye ederim, cok fazla ir sey yok ama güzel yapılmış yine de

dt33.jpg


http://www.stephenking.com/DarkTower/
 
King fantastik kurguda korku edebiyatından daha başarılı bir yazar bence ve Kara Kule serisi şimdiye kadar çıkardığı en iyi iş.

www.lostlibrary.org a uğrarsanız King ve Kara Kule serisiyle ilgili ilginç inceleme yazıları bulabilirsiniz.
 
yazılmış yazılabilecek en güzel seri bence. stephen king'in inanılmaz yaratıcılığı insanı resmen sersem ediyo.. hadi seriyi bıraktım, king BÜTÜN kitaplarına dark tower'dan bişeyler veriyo.. kızıl kralı başka bi kitaptada bulabiliyosun yada ka'yı.. adam gerçekten doğaüstü biri.. ve Dark Tower gerçekten her seriyi silip atabilicek kadar inanılmaz. seviyorum abi :tap:
 
Ayrıca 4. kitap Wizard and Glass taki Roland ve Susan arasındaki aşkı da çok iyi anlatmış King abi. Dede yaşında bi adam, daha reşit olmamış kişiler arasındaki aşk duygusunu nasıl o kadar iyi verebilir, anlamak çok güç. Gerçi kendisi de bu ruhu yakalamak için çok çaba sarfettiğini de açıkgönüllülükle söylemiştir.
 
işte adamın farkı bu zaten. neyse söölüyo adamda kompleks yok. bi konuşmasında şööle demişti : "şimdi siz benim argo yazılar yazdığımı düşünüyosunuz, fakat eğer bi arkadaşınızın gözleriniz önünde öldüğünü görürseniz -oh Jo, seninle cennette görüşürüz- demessiniz , -lanet olsun!- dersiniz. bende bunu yapıyorum" demişti. adam süper ya :)
 
Seriyi bitirdim daha dün gece =)

Ben son kitabı çok beğendim, özellikle ikinci yarısı çok sürükleyici..Kitabın sonu da beklenmedik ve birçok kişinin beğenemeyebileceği türden olabilir, fakat ben sonunu da çok beğendim... (ki normalde S.King'in "son" larını genelde ben de pek beğenmem...)

Kara Kule, okuduğum en harika seri, 4. kitap Wizard And Glass ise, okuduğum en muhteşem kitaplardan biri, hepsi ayrı güzel ama yine de...
 
sonunu sakın söyleme...aman...zaten seriyi bitirinceye kadar bu başlığa bir daha uğramam galiba.... müthiş sürükleyici bir seri...herkes okumasın.... isteyen okusun ...LOTR herkes okudu ne hale geldi...anlayan okusun :)...

silahşörü ben hiçbir zaman televizyonlarda gördüğümüz kovboylar tarzında hayal etmedim.... benim için her zman biraz daha fantastik bir karakterdir silahşör... mesela gunslinger ın son baskısının kapağındaki gibi...nette bulduğum tüm resimlerde hep klasik bir kovboy olarak canlandırılmış....bence öyle olmamalı...


bu da bir DT hayranı...

Dark%20Tower%20Collection.jpg
 
kara kule stephen king'in kendini aştığı serisi bence.Henüz 6.ve 7.yi okuma fırsatım olmadı ama ilk 5 kitabı elimden hiç bırakmadan okudum ve bence kara kulenin en güzel yanı zamanın karmaşası, hem gelecek hem geçmiş. Bir yanda orta dünya havası bir yanda harry potter'dan parçalar.Tam bir hayalgücü harikası.
bir de roland var tabi!bu kadar güçlü bir karakter var mıdır ya?en sevdiğim roman karakteridir.
 
inanılmaz bi seri... ama sonu......
aslında daha farklı bi şekilde bitemezdi, ama yine de sonunu okuduktan sonra "bu muydu yani?" diyip kalıyorsunuz... farklı bi son hayal etmeye çalışıosunuz sonra ama olmuyor, nasıl bitebilirdi ki...
 
akortsuz demiş ki:
inanılmaz bi seri... ama sonu......
aslında daha farklı bi şekilde bitemezdi, ama yine de sonunu okuduktan sonra "bu muydu yani?" diyip kalıyorsunuz... farklı bi son hayal etmeye çalışıosunuz sonra ama olmuyor, nasıl bitebilirdi ki...

Bence biraz derin düşün, aslında ben sonunda ciddi bir mesaj algıladım. Yanılıyor olabilirim, ama eğer sezgim doğruysa çok hoş bir mesajı var serinin sonda. Aslında daha farklı biçimde de bitebilirdi bence, ama insanı derin düşünmeye iten bir son bence... Aman kimse spoiler olmasın sakın... :)
 
Xymphony demiş ki:
Bence biraz derin düşün, aslında ben sonunda ciddi bir mesaj algıladım. Yanılıyor olabilirim, ama eğer sezgim doğruysa çok hoş bir mesajı var serinin sonda. Aslında daha farklı biçimde de bitebilirdi bence, ama insanı derin düşünmeye iten bir son bence... Aman kimse spoiler olmasın sakın... :)

ya iki saattir kendi yorumumu spoiler vermeden nasıl yazabilirim diye düşünüyorum, ama olmuyor... çok tehlikeli bi konu :roll: 8O :idea:

bu arada serinin hoşlanmadığım bi yönü var; stephan kingin kendisinin de hikayede yer alması, hem de ne yer!
çok sinir olmuştum
 
sonu kesinlikle muhtesem olmuş ki kimsenin tahmin edebileceği bir son değil ve ilk okuyuşta anlaşılmıyor bumuydu yani deniliyor sonra anlaşılıyor gerçek anlamı. şimdiye kadar yazılmış en güzel seri bence ve kitaplar boyunca kingin yazarlığınıda nasıl ilerlediğini anlaşılıyor çok ciddi bir biçimde sonu hakkında önceden tahmin etmek isteyenler için çok ince düşünmek lazım sonunu belli ediyor aslında kitaplar boyunca ama çoook ince düşünmek gerekiyor o yüzden düşünmeden sadece kitabı yaşayın bence...
 
Geri
Üst