Ses kartı veya hoparlörden hangisini tercih etmeliyim

Merhabalar, 5-6 yıldır anakartımın line-in girişini ve logitech'in ortalama sayılabilecek 2+1 hoparlörlerini kullanarak gitar çalmaktayım. Şuan için yalnızca ses kartı veya referans hoparlör alabilecek bütçem var. Öncelikle bu ikisinden hangisinin aldığım sese daha büyük etkisi olur veya çok büyük etkisi olur mu?

Ses kartı olarak Focusrite Scarlett Solo gen 3 veya gen 4 düşünüyorum ancak kullandığım gitarda Seymour Duncan BlackOuts AHB-1 aktif manyetikler bulunmakta, bundan dolayı enstrüman modunda iken clipping ile karşılaşma şansımın olup olmadığı konusunda aktif manyetikli gitar ve bu ses kartını kullanan biri var ise bilgi verebilir mi? Ayrıca enstrüman modu yerine line modunda kullanıp input gainini artırırsam, enstrüman moduna kıyasla seste bir kayıp olur mu?

Hoparlör olarak ise Mackie CR3-X, Presonus Eris E3.5 gen 1 veya Presonus Eris E3.5 gen 2 düşünüyorum. Açıkçası kayıt almak veya mix yapmaktan ziyade sadece farklı tonlar ile çalmakla ilgilendiğimden dolayı mix sonrası başkasının dinleyeceği sesten çok benim anlık olarak duyduğum ses daha önemli. Flata "nispeten" daha yakın bu hoparlörlerden herhangi birisi ile şuan kullanmakta olduğum 2+1 hoparlörün, daha detaylı ses verme açısından gerçekten büyük bir farkı olur mu veya " ben şuana kadar ne dinliyormuşum " gibi bir etki olur mu ?
 
Geri
Üst