Fret kesmek için alet tavsiyesi

Herkese merhaba

Ben hem çubuk şeklinde olan freti istediğim boyda kesmek hem de fretin altında yer alan klavyeye giren çıkıntıyı kesmek için bir alet alacağım. Ancak özellikle alttaki çıkıntıyı (özel bir adı varsa bilmiyorum) kesmek için nasıl bir alet gerekir emin olamadım.

Önerisi olan varsa memnun olurum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Teşekkürler. Evde bir kaç kez kullanacağım. Acaba daha uygun fiyatlı alternatifler var mıdır? Bir de buradaki ürün perdenin altındaki kısmı kesmek için de kullanılır mı?
 
evet sen tırnak makası ve pense ile gitarına giriş, atı, deveyi görürsün.
Sadece kendi adına konuşursan arkadaş için daha yönlendirici olur…
Başkalarının adına konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Ve evet, ben yaptım oldu. YAPTIM. Ve OLDU. Tepe keski kullandım.
Tırnak makasınız bu işler için uygun değil karıştırmayın. Sizin beceremediğiniz bir şeyi kimse beceremiyor sanmayın…
Ve tekrar söylüyorum sadece kendi adınıza konuşun !
 
burası ben yaptım oldu mekanı değil, git kendine dükkan aç!

herkes yetenekli yada maharetli de değil,

amacımız burada doğru yönlendirme yapmak.

tel değişimi, sap ayarı sorulmuyor. fret çakmak her babayiğidin işi değil.

gitara etiket yapıştırmaya benzemez, boş boş konuşma, bu yüzden mi bursada luthier tavsiyesi veriyorsun.

@ilahimorluk birader sende buradaki yaptım olducuları dinlersen; değer veriyor musun bilmem ama enstrümanını berbat edersin.
diyorsan ki zaten değerli bir alet değil, dene ama fret çakmak(ki çakma ile de bitmiyor, iyi bir tesviye lazım) üzerinde tecrübe edinmeden doğru düzgün yapabileceğin bir iş değil.
 
Arkadaşlar teşekkürler herkese.

Kullanım amacım şu olacak. Fret alıp alttaki çıkıntıyı kesip komalı sesler için klavyeye yapıştıracağım bantla. Aslında luthiere götürüp perde ekletecegim bu iş için. Yaşadığım şehirde bu işi yapan olmadığından yaptırmaya götürene kadar bu şekilde Kullanacağım.
 
Tepe keski veya yan keski kullanabilirsiniz. Ama çıkıntıyı yok etmeye yeterli olmaz. 100lük zımpara kağıdıyla da iyice dümdüz yapabilirsiniz. Ama kullanacağınız bant freti tutar mı bilmiyorum.
 
Tepe keski veya yan keski kullanabilirsiniz. Ama çıkıntıyı yok etmeye yeterli olmaz. 100lük zımpara kağıdıyla da iyice dümdüz yapabilirsiniz. Ama kullanacağınız bant freti tutar mı bilmiyorum.
Teşekkürler. Perdelerin siparisini verip deneyeceğim bu şekilde.

Tolgahan Coğulu yapıyor bu şekilde. Ben ilk başta kürdanı inceltip yapıştırarak denedim. İşe yarıyor. Tabii her yeri aynı kalınlıkta yapamadığımdan fret performansı vermedi ama yine de heves giderdi.
 
Fret çakmak hafife alinmaz.zordur .sap ayarini yaptiktan sonra fretleride tesviyelemek lazım fretboard radüsüne uygunbunu yapan ...plek makinesi var büyük fabrikalarda.bu işte el becerisi çok önemli.ağacı koklamış olucaksın türünü cinsini bileceksin.bunun için alet edevatların olucak.tezgahın olucak mengene baglama sistemlerin.youtubeden izledigin evinde yapmış gibi ğördüklerinin çoğunda bir atölyede islenme gereksinimleri var. Evde sadece bu gitarın ufak islerini halledersin .diğer yüzde 90 lık kısmı için atölye gereçlerine ihtiyac var.arkdaş tırnak makasi demiş ama ben sadece keserle bu iş bitmez diyeyim.benim mobilya atölyem var buna rağmen gitar yapabilmek için bazı elet ve edevatlar satın almak ve yapmak zoru nda kaldım.eger mukemmelin peşindeysen gerekli...
 
fret kenarına acı veren aletten elınızde fazladan varsa veya yapmama yardımcı olma sansınız varsa ıletısım kurmak ısterım sıze uygunsa
Ben aliexpress den almıştım hala kullanıyorum. Ahşap. 3d print versiyonları da var. Solomusic de satıyor sanırım.

 
Geri
Üst