Headrush Prosesör Bilgi Paylaşımı

Pedalboard da sorun yok sadece eski model olarak kaldı,işini görür mü kesinlikle görür.

Ama özellik ve teknoloji açısından keşke 7 daha ekleyip core alsaydım,ya da biraz daha bekleyip/bütçe yükseltip prime alsaydım deme olasılığın yüksek.
 
Headrush'ı az önce Katana ve Frfr kabin ile yan yana koyup karşılaştırdım. Taze taze düşüncelerimi samimiyetle yazmak gerekirse frfr kabin burun farkıyla önde diyebilirim.

Denemeyi yaparken Katanayı 50 Watt ve master volume orta düzeyde açık, frfr 11 barem olduğu için orada da 6 seviyesinde tuttum. Headrush core main seviyesi 5 düzeyindeydi. Hem hi gain hem de clean tonda hem IR'lar açık hem de kapalı olarak test ettim.

Clean tonlar;
Boss Katana IR açık performansı kesinlikle üzmez ama IR kapatılınca çok cılız/çelimsiz bir ses geldiğini düşünüyorum.
FRFR elbette IR açıkken daha iyi. Ama IR kapalıyken Boss Katana'nın IR açık hali o zaman FRFR'ın önüne geçiyor.

Drive tonlar ;
Boss Katana'da cleanin aksine IR kapalıyken kendi hoparlörü IR'ı açık kullandığınız oranla biraz daha iyi diyebilirim. Kesinlikle üzmez ama hep 'ya birşey eksik' dedirtiyor.
FRFR IR'la da IR'sız da iyi ama elbette açık hali daha güzel.

Kabin olarak FRFR'ın farkı sanki 'dolby' bir sese sahip olması diyebilirim. Bu Katana'da yok. Sanırım eksiklik tam olarak bu.

Belki geniş vakit bulup ortalığı kablo deryasına çevirip kaydedecek vakit bulursam video da belki çekerim.

Son olarak FRFR'ı Xlr kablosuyla, Katana'yı ise 6.3mm jak ile Core'a bağlayabildiğiniz için her ikisini eş zamanlı açıp kullanabiliyorsunuz.
 
Yukarıdaki karşılaştırmaya bir ekleme yapayım. FRFR kabin 8 inç, Katana 12 inç hoparlör çapına sahip. Yukarıdaki burun farkı FRFR 112 ile boy farkına çıkar mı bakın ona bir şey diyemiyorum.
İncelemeniz çok güzel ve bilgilendirici olmuş. Teşekkürler. Bu arada katana mk2 50 ile kıyaslama yaptığınız FRFR kabin, headrush'ın kendi üretimi olan ilk nesil yani mk1 olan 108'lik modeli midir?
 
merhaba tekrardan, yazdığım tonlardan temiz sesler alamıyorum ve ara sıra kulağıma rezonans diyebilicegim sesler takılıyor. Mesela 4. oktav F de ses bozulyor. Paremetric eq kullanarak bu sesleri kesmeye çalışıyorum ama olmuyor. Yanlıs mı yapıyorum yoksa sizce baska bir sorun mu var ?
 
Merhaba . Headrush prime kullanıcısıyım. Aleti boş bir rig ile ses kartı olarak bilgisayara bağlayıp farklı rig programları ile denemek istediğimde müthiş bir latency sorunu yaşıyorum. Çözümünü bilen var mı?
 
Haftasonu MX5 modeli ile Re-amp yapmak istedik ancak beceremedik. Prossesör aldığı sesi işlemeden bize geri gönderdi.
Bunu yapan varsa nerede yanlış yaptığımızı açıklayabilir mi ?

- Prossesör üstünde ayarlardan Reamp modu seçildi.
- Daha önce kaydedilen kuru kayıt > in-Mono 3 kanalına yönlendirildi.
- Out-Playback kanalı ise; CUBASE üzerinde Wet olarak açılan yeni kanala routing edildi.
 
Arkadaşlar merhaba, mx5’ten Core’a geçmeyi düşünüyorum. Hazırladığım ringleri, presetları falan olduğu gibi aktarabiliyor muyum?
Şuradaki yöntemi deneyebilirsiniz. Gigboardtan pedalboarda aktarılmış ama yöntem aynı olabilir.
 
Arkadaşlar merhaba, bugün CORE aldım. Eve geldim, wifi bağlantısını yapıp son firmware olan 3.2'yi yükledim. Ancak alet ekteki görüntüde dondu kaldı. Ne yapabilirim? Hardreset falan nasıl atılır? Şimdiden sağolun. HR Core Problem.jpg
 
Bu konu içinde de aradım, bulamadım(sanırım yok bu özellik).

Önceden loopera kaydettiğim bir döngüyü oluşturduğum preset/rig ile ilişkilendirebiliyor muyum? Şöyle, X isimli parçam için loopera kaydettiğim döngüyü yine X isimli parçanın rigine atayıp, X için oluşturduğum rigdeyken looperı açtığımda X için oluşturduğum loop start butununa bastığımda hazır olarak çalsın istiyorum. Böyle bir özellik var mı? Looperdan tek tek kayıt seçme zahmeti olmasın kısacası.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst