Gitara yeni klavye (tuşe) yaptırmak - İstanbul için tavsiye ve deneyimler

Tanınmış bir luthiere yaptırdığım bir gitarım var, kendisi artık Türkiye'de yaşamıyor.
Biraz talihsizlik, biraz da kişisel ilgisizlik nedeniyle gitarın klavyesinde sıkıntılar var (farklı tel setleri ,çalınmadan uzun süre bir kenarda bekleme nedeniyle...)
2 yıl filan önce sap ayarı ve ufak tefek dokunuşlar için Hakan Seçkin'e götürdüm, biraz adam etti o da sağolsun. Ama yine de klavye keyifli olmaktan çok uzak. Fazla cızlama vs var, bunları önlemek için telleri yükseltince de yine keyfi kaçıyor çalımın.
Hakan Seçkin sanki pek sıcak bakmıyordu yeni bir tuşe yapmaya o gitara (bana öyle geldi...), o nedenle ben de pek üstelemedim. Belki de başka bir luthierin gitarına müdahale etmek istemediği içindir; butik işlerde bu tip hassasiyetler olabiliyor sanırım.
Gitarı daha fazla çalmak ve bu sorunu çözmek istiyorum. Satmaya kalksam değerini bulmayacak ve aslında ben de istemiyorum.
Aklımda Feridun'a götürmek var (ama senelerdir görüşmedim kendisiyle). Vaktiyle ona bir klavye yaptırmıştım başka bir gitara ve iyi iş çıkmıştı. Tabii maliyet ne olur şu aralar, onu da bilmiyorum. Muhtemelen çelik perde tercih edeceğim. Muhtemelen rosewood veya belki abanoz tuşe olabilir.
İstanbul içi başka tavsiyeler ve deneyimler varsa duymak isterim.
 
Geri
Üst