Aliexpress Satıcının Keyfi Olarak Ürünü Göndermek İstememesi

Arkadaşlar geçtiğimiz hafta Aliden Retro el konsolu satın aldım. Ondan önce bir başka satıcıdan sipariş geçmiştim ve tedarik edemediğini, siparişi iptal etmemi istemişti. Bende sorun etmedim para iadesi almıştım.
Sonra başka bir satıcıdan bir üst seri aldım, kuponlarla da hatrı sayılır bir indirim olmuştu. ama satıcı aynı şekilde iptal etmemi istedi. İfrit oldum ve iptal etmeyeceğimi, ürünü göndermesi gerektiğini söyledim. Hatta müşteri hizmetlerine de konuşma kayıtlarını gönderdim. 4 kez şikayete bağlanmama rağmen herhangi bir yaptırım olmadı.
Satıcı hala alaycı bir şekilde mesajlar gönderiyor. İptal etmezsem yüksek vergiler ödeyeceğimi vs yazıyor. Anladığım kadarıyla fatura fiyatını yüksek gösterip gümrükte takacak bana.
Ve de davranışının son derece art niyetli olduğundan sağlam ürün göndermeyeceğine de eminim.
Ama iş inada bitti, kendisinin iptal etmesini telkin ediyorum. Çünkü ben iptal edersem herhangi bir yaptırım olmuyor. kendileri satışı iptal ederse ceza yiyorlar diye biliyorum.
Yıllardır aliden alışveriş yaparım ama böyle keyfi bir ahlaksızlığı yapana ilk kez rastlıyorum.
Böyle şeyler yaşayan oldu mu daha önce? Olduysa nasıl bir yol izlediniz paylaşır mısınız?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Bu arada ürünü Çin üzerinden değil, Almanya üzerinden Deutche Post seçeneğiyle sipariş geçmiştim. çünkü diğer türlü 2000 liraya yakın vergi çıkıyordu. Almanyadan belki daha uygun gümrük ücreti çıkar diye düşünmüştüm.
 
Geri
Üst