Boşlukta Sallanan Adam ve Aşk Ateşi (Türkçe Sözlü Ilık Rock)

Daha önce kanalına rezil kayıtlarını yüklediğim 2 parçanın demo hallerini paylaşmak istedim. Davul düzenlemesi konusunda aşırı beceriksiz olduğum için şimdilik kayıtların bu halini demo olarak düşünebiliriz. 2 şarkı da Ilık Rock tarzındadır 😁

Aşk Ateşi : sanırım 18 yaşındaydım ilk yazdığımda. Hala ablamın evinde 98 yazının akşam üstü saatlerinde gitarı elime alıp bestelediğim anı hatırlıyorum. Akorları basım şekli Oasis Wonderwall şarkısını andırabilir. Kısa ama derdini net anlatan 6 dizelik 1.40 saniye solosu olan parça. Kaydı yaparken elektroyu direk miksere bağlayıp çaldım. O nedenle biraz vintage bir tonu var arpej ve akorların.

Boşlukta Sallanan Adam : Bostancıdan Büyükada'ya dönerken yazmıştım yine 20'li yaşların başıydı. 200'e yakın yazdığım sözlere ilk defa bu parçada müziği dışarıdan aldım. İlk grubumun gitaristi İlker Tüfekçi'ye ait akor döngüsü. Arpeji ve solosu benim icadım 😊 Solo kısmında nedense pena sesi aldığımı hissediyorum. Bunu aşmak için ne tavsiye edersiniz?
 

Dosyalar

  • Hakan Baysal - Aşk Ateşi 2023-12-29 23_16.mp4
    7.8 MB
Son düzenleme:
Aslinda kayit ve mix-masteringde eli yuzu toparlansa gayet dinlenebilir sarkilar. Sozlerde guzel.

Nacizane tavsiyem, vokalleri kaydirdiginiz ve tasidiginiz bolumlerde sesli vokali onune "h" harfini daha az kullanin. Ve inis cikislarda daha atik olun biraz hantal duyuluyor. Ha ha ha hu hu hu gibi vokaller cok riskli. Ki bence ses renginiz daha oturakli duyuldugundan gerek olmadigini dusunuyorum.

Kayitlarda compressor kullanabilirseniz bir cok patlamanin ve sonumlenmenin onune gecersiniz. Ama o da ayri bir ogrenme ve tecrube sureci istiyor.

Su asamada imkanlar dahilinde objektif degerlendirmek gerekirse bence basarili.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Rakı genel tercihim ama viski gerekiyorsa onu da yaparız Gökhan Hocam 🤣 Bandlabte biraz daha kurcalayım şu mix işini. Kayıtları telefondan yaptığım, pc kullanmadığım için kendimi sınırlıyorum.
IMG_20231231_102737.jpg
 
Geri
Üst