Epiphone Extura Prophecy alınır mı?

Bu gitar Çin'de üretiliyor. Bende bu modelin Kore üretimi vardı. Fena gitar değildi. Çin üretimi olanı elime alıp denemedim, peşin yorum yapmak istemem. Ama en iyi ihtimalle Kore üretimine yakın bir kaliteye sahip olduğunu kabul edersek bile bu gitarın 40.000 tl etmeyeceğini rahatlıkla soyleyebilirim.
 
Kendi ilanımı bu tip tavsiye başlıklarına yönlendirmeyi sevmiyorum ama hani bu fiyata araştırırsan çok daha iyi neler bulabilirsin fikir versin diye.... benden al, bunu al değil derdim ama fiyat tam denk geldi hani... :)


ayrıca yine 40 bin vereceksen ve metal olsun diyorsan LTD ve Schecter varken Epiphone pek aklıma gelmez... dediğim gibi explorer takıntısı yoksa.
 
Ben denedim. Sap, klavye gövde köprü ve burgular gerçekten çok güzel. Ama manyetiklere hiç ısınamadım. Genel olarak aktif manyetikler pek hoşuma gitmez zaten ama bunlar EMG gibi markalardan da daha yapay bir ses veriyor. Sesini beğendiysen alınır. 40000'e degmeyecek bir gitar diyemem
 
ben bu seriyi çok beğendim özellikle bunun moru harika lakin bir çok kişi hak ettiğinden pahalı olduğunu söylüyor elime alıp deneyemedim maalesef şahsi yorum yapamayacağım. Explorer kasa takıntın varsa alınır -epiphone 58' explorer var bende gayet memnunum en azından benim için gayet ideal- üzerindeki manyetikler çok kaliteli manyetikler coil split özelliği de var diye biliyorum çok kullanışlı olabilir.
 
En üste şu bilgiyi yazayım sonra gitar hakkındaki tecrübelerimi belirteyim;
Bu gitar thomann'da 738 euro ,yukarıda solitude71 abinin linkini verdiği gitar 1343 euro. Aşağı yukarı aynı paraya ben tereddüt etmeden ltd olanı alırdım. Ama kasa da önemli tabii.

Les paul olanı benim 2. gitarımdı ve 2 seneye yakındır çalıyorum. Ben ses anlamında çok sevdim, çok yönlü diyebiliriz, push pull ile çeşitlilik çok fazla oluyor. Aktif manyetiklerle de ilgili bir konu ama benim diğer gitarlarıma göre gerçekten daha net, pürüzsüz gibi bir sesi var (yukarıda yapay denmiş, muhtemelen aynı şeyden bahsediyoruz). Çalım rahatlığı konusunda kesinlikle ilk tercihim olmazdı ama belki les paul olan öyledir bilmiyorum. Gitar pişman etmez ama gidip denemen şart. Gitarı deneyen çok kişi oldu çevremde hepsi beğendi, bahsettiğim kişiler 10+ yıldır gitar çalanlar ya da luthierler. O yüzden gidip deneyip, hem ses olarak hoşuna giderse hem de rahat hissedersen almak en doğru yöntem gibi.

Son bir konudan bahsedeyim ben aldıktan sonra aktif manyetiklerle ilgili bir kısa devre problemi çıktı, pili 1 haftada bitiyordu, dore müzik 2 hafta kadar uğraştırdı tamire gitti geldi, yine çözülmeyince yenisini verdiler.
 
Geri
Üst