ev stüdyosu kurma

çıtırından bir ev stüdyosu kurmak istiyorum (ne kadar stüdyo denir o soru işareti ama olsun) aklımdaki ürünlerin linkleri aşağıya eklicem şimdi bu ürünler haricinde almam gereken birşey var mı? özellikle ses kartına enstürmanları girdikten sonra sesi alamamaktan korkuyorum kulaklık olmadan onun içinde illa monitör mü gerekli ufkumu açarsanız sevinirim(ürünler ile ilgili önerilere açığım)

Mikrofon
Ses Kartı
Mikrofon Ayaklığı(çok önemli değil ama çalarken söylemeye alıştırmaya çalışıyorum kendimi)

Şimdiden sağolun :)
 
Bak bu konuda çok bilgi sahibi değilim ama bütçeni zorlayıp alabileceğin en ortalama setupa yönel. Ne bileyim 2.elde temiz Motu M4 ses kartı olabilir belki. Mikrofon olarak Shure SM58. Bir de bu ekipmanla kaydedeceğin sesi iyi şekilde dışarı verecek bir referans kulaklığı-monitöre ihtiyacın olacak.
 
şimdi bu konuda forumda çokça konu var aslında; ama şöyle naçizane kendi çapımda yapabildiklerimle ve örnekle açıklayayım.
öncelikle bütçe ayırdıkça genişleyen bir yelpaze bu aslında. ancak nokta atışı ekipmanlarla başlamanı öneririm.
1- ses kartı: bu konuda küçük çaplı bir araştırma ve doğunun küçük bir şehrinde bulunduğum için deneme şansım olmadan focusrite solo 2nd gen. ses kartı aldım. sene 2017 civarıydı. ancak ses kartının sinyal zincirinde tahminimden daha önemli yeri olduğunu sonradan anladım. burada karta bağlamayı düşündüğün ekipmanı göz önüne alarak bir tercih yapmalısın. ben sadece elektro gitar bağlayacağım için bu ses kartı bana giriş seviyesinde yetti diyebilirim ve halen kullanıyorum.
2- referans monitör/kulaklık: burada ben mackie crt5 referans monitörlerini aldım. ancak burada daha kararlı ve dengeli sesler duyabileceğin yamaha hs-5 ya da hs-8 i öneririm. genelde bu aletler kullanıldığını gördüm. daha pahalı ve kaliteli olan markalar yok değil.
3- bilgisayar: ben burada windows bir masaüstü pc kullandım baştan, ancak sonradan kasılma, cpu nun aşırı ısınması gibi sorunlar beni bunalttı. bu yüzden köklü bir değişiklik yaparak m2 işlemcili bir macbook aldım. ancak masa üstü pc' nin de donanımı sorun yaşatmayabilir, ben yaşadığım için söylüyorum. windows ile mesut olan çok müzisyen var.
4- yazılım: burada öncelikle kullanacağın ekipmanın derlenip toplanacağı bir daw seçmelisin. bu aşamada maliyeti göz önüne alarak windows ile çalışırken reaper kullandım ben. sonrasında mac' e geçince logic satın aldım ve arayüz ve birlikte gelen ses kütüphanesi ile beni mutlu etti diyebilirim. üzerinde alışma aşaması halen devam ediyor.
sonrasında gitar için kullanacağım plug-in lerden bias fx2 satın aldım. sonrasında neural dsp' den arc-abasi yi aldım. yazılım satın alırken black-friday indirim dönemlerini denk getirmeye bak. maliyet yarı yarıya düşer. devamında neural dsp' den satın almayı düşündüğüm vst ler halen var. ancak ciddi bütçe istiyor. yazılımda ilaçlı sürüm tavsiye etmem. illa ki yarı yolda bırakır ve donanımına anlamsız işler yaptırır. sonrasında pişman eder.

mikrofon ve amfi kullanmıyorum. evde sesin kalitesini bozmadan istediğim düzeyde ayarlayabiliyorum. ancak yeni teknolojik amfi ve pedalların neler yapabildiklerini takip edemediğimden yorumum kişiseldir.
 
Geri
Üst