antivirüs yükledikten sonra bilgisayarın yavaşlama problemi

merhabalar efenim, umarım başlığın yeri burasıdır. önceden webroot adlı antivirüs kullanıyordum, bilgisayarım casper, program bilgisayarla birlikte gelmişti. kullanım süresi dolunca nod32 yükledim. sorunsuz çalışıyordu. onun da kullanım süresi bitince avg free yükledim, bilgisayar yavaşlayınca onu kaldırdım. ardından bilgisayarda otomatik olarak rav antivirüs diye bir program açıldı. bu programda bağlantıları temizle işlemini yaptıktan sonra birden aşırı olarak bilgisayar yavaşladı. hayattan bezdirdi iyice. müzik dinlerken aynı anda oyun açamaz hale geldi bilgisayar öyle böyle değil. çoluğumu çocuğumu benzin döküp yakacak derecedeyim. format atmakta ben istemiyorum o kadar programı tekrar kurup yüklemem gerekecek çok uzun zamanımı alacak. mümkünse fortmatsız halletmekten yanayım. yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler değerli dostlarım.
 
Rav Antivirüs falan değil. Bir rogue yazılım. Yazacağım işlem adımları ile kaldıramazsan geçmiş olsun. Format.

Format sonrası full kurulum yapıp Ghost alın. Bir daha da formata gerek kalmaz.

Güvenli modada aç. sonra dosya konumunda "uninstall" isimli dosya varsa çift tıkla sil. Bulamazsan program ekle/kaldır yerinden kaldır. Kaldırılmıyorsa Revo Uninstaller programı ile sil.

Ardından Malwarebytes yükle ve ne var ne yok bulduğunu sil.
 
Windows log larını bir kontrol etmenizi öneririm. Event Viewer ya da Olay görüntüleyicisi olarak geçiyor. Orada sürekli tekrarlayan hatalar varsa oradan hareket edebilirsiniz. Özellikle system bölümünde.

Ben Windows 11 kullanıyorum, dahili olarak gelen Defender benim için fazlasıyla yeterli. Harici bir antivirüs yazılımı kullanmıyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
yeni antivirüs yükledim, biraz daha hızlandı neyse ki. daha da yavaşlarsa, olmazsa format ile halledeceğim. sizleri de yordum teşekkür ederim.
 
Geri
Üst