Evet, bence de T7'ler S7'ler kadar düzgün değil. Ama Sire gitarların kafasında Fender yazsa çatır çatır satılır gerçekten de.Hocam bende H7 modeli var. Çok arkadaşa gitar seçmişliğim var. Hepsini denemişimdir. Adam caz gitarist olduğundan orijinale en yakını ve serinin en özenilmiş gitarı bence H7. Diğer modelleri için de şunu söyleyebilirim.
L7 modeli Lazarus, 1959 gibi özel seri Epiphone modelleri hariç tüm Epiphone’ları ve giriş seviyesi Gibsonları tokatlar.
S7 serisi arada denk gelen hakikaten çok iyi dediğimiz Meksika stratlardan iyidir. Ancak player plus serisi kadar değil.
T7 modeli için Meksika fenderlerden bir tık daha eli yüzü düzgün diyebilirim ama stratlar kadar fark yok bence.
Asıl sorun şu ki gitarların iyi ya da kötü olması çok anlam ifade etmiyor. Fender ve Gibson birer fetiş ürünüdür. Maalesef sırf kafasında fender yazıyor diye gidip tahta alacak adam sayısı azımsanamayacak kadar çok. Sire aldın diyelim. Kafana yatmazsa geçmiş olsun. Aylarca satılmaz elinde kalır. İkinci el bir Fenderi ertesi güne bile satabilirsin. Eğer çok emin değilsen uzun yıllar kullanma konusunda, bence hiç zarara girme. İkinci el bir Meksika kovala. Baktın tele çok uygun sana. Sat Meksika’yı çek Sire.
Zamanında bende bir Lazarus vardı Epiphone. Çaldığım en güzel Les Paul olabilir. Sol teli akort kaçırmaz, entonasyonu şahane, tonları hacimli vs vs. Ama kafasında Epiphone yazıyor. Gibson Tribute’lerden bariz iyi gitar. Bunu sahibindene koydum. Aylarca satılmadı. Sonra birisi ile takas ettim. Fender Classic Player 50’s stratla. Strat geldi çok rezil durumda. Entonasyonu bozuk, sapı ayarsız ama ayarlamak istesen sapı sökmek gerek, Lazarus kadar rahat değil. Baktım olmayacak Lazarusu koyduğum fiyatın 7 bin üstüne koydum. Ertesi gün satıldı. 48 saat bile beklemedi. Hadi ben kar ettim de ikisini de ömür boyu satamazsın diye bana bedava verseler Fender’i asla tercih etmem. Stratta seçenek de çok. Les Paulde iki üç seçenek var. Buna rağmen Fender gidince anladım ki bu işin hiçbir mantığı yok. Ha bu ekonomide Sire alınacaksa uzun yıllar kullanırım diye alınmalı. Çünkü Fender gibi alıcısı yok. Çoluk çocuğun abi Batuhan Mutlugilde var Kaan tangözede var diye peşine düştüğü enstrüman. Squier Classic Vibe enstrümanlar bile benim gözümde daha iyi Sire sadece üstündeki aksamları ile birlikte rahat tokatlar.Evet, bence de T7'ler S7'ler kadar düzgün değil. Ama Sire gitarların kafasında Fender yazsa çatır çatır satılır gerçekten de.
Hocam Fender'in hala Batuhan Mutlugil ve Kaan Tangöze signature strat çıkarmaması konusunda ben de dargınım Fender'e. Markayı ayakta tutan iki gitarist nihayetinde 😄 Duman ve diğerlerinin de niçin hala Sire strat kullanmadıkları da ayrı bir kafasızlık örneği.Zamanında bende bir Lazarus vardı Epiphone. Çaldığım en güzel Les Paul olabilir. Sol teli akort kaçırmaz, entonasyonu şahane, tonları hacimli vs vs. Ama kafasında Epiphone yazıyor. Gibson Tribute’lerden bariz iyi gitar. Bunu sahibindene koydum. Aylarca satılmadı. Sonra birisi ile takas ettim. Fender Classic Player 50’s stratla. Strat geldi çok rezil durumda. Entonasyonu bozuk, sapı ayarsız ama ayarlamak istesen sapı sökmek gerek, Lazarus kadar rahat değil. Baktım olmayacak Lazarusu koyduğum fiyatın 7 bin üstüne koydum. Ertesi gün satıldı. 48 saat bile beklemedi. Hadi ben kar ettim de ikisini de ömür boyu satamazsın diye bana bedava verseler Fender’i asla tercih etmem. Stratta seçenek de çok. Les Paulde iki üç seçenek var. Buna rağmen Fender gidince anladım ki bu işin hiçbir mantığı yok. Ha bu ekonomide Sire alınacaksa uzun yıllar kullanırım diye alınmalı. Çünkü Fender gibi alıcısı yok. Çoluk çocuğun abi Batuhan Mutlugilde var Kaan tangözede var diye peşine düştüğü enstrüman. Squier Classic Vibe enstrümanlar bile benim gözümde daha iyi Sire sadece üstündeki aksamları ile birlikte rahat tokatlar.
Fender’in 2 bin dolardan başlayan üst segment gitarlarına muadil üretmiyorlar ama 1000 dolarlık Meksika üretimlerinin kalitesi veya daha iyisini 500 dolara sunuyorsa bence marka fetişi kafasızlık örneği evet. 2-3 bin dolarlık gitarların da alternatifi çok. Bir sürü firma benzer ve daha yüksek kalitede enstrüman üretiyor. Ama fetiş başka bir şey. Kafasında Fender yazması bugün fenderden daha iyi üretilen enstrümanlardan daha pahalıya fender alan adamların olduğu gerçeğini değiştirmez. Leo Fender’in kendisi bile enstrümanında bir ton değişiklik yapmasına rağmen, musicman üretimlerinde bizatihi fender’in kurucusu tarafından bir sürü hata düzeltilmesine rağmen hala 1954 custom shop strat diye 5 bin dolar bayılan insanlar varsa bana mantıktan bahsedilemez.Hocam Fender'in hala Batuhan Mutlugil ve Kaan Tangöze signature strat çıkarmaması konusunda ben de dargınım Fender'e. Markayı ayakta tutan iki gitarist nihayetinde 😄 Duman ve diğerlerinin de niçin hala Sire strat kullanmadıkları da ayrı bir kafasızlık örneği.