Adam ne tremolo kolu kullandı be diyeceğiniz sololar içeren parçalar :)

Başlıkta olduğu gibi, armonik açıdan da kulağa hoş geldiğini düşündüğünüz efektif whammy bar kullanımına rastladığınız parçalar, sololar vs. var mıydı?

Bir açıdan da bu mekanizma kullanılarak nasıl yaratıcı sololar, melodiler ortaya çıkarılabilir benim gibi acemi arkadaşlara da ilham olmuş olur bir nevi :)
 


Tadında ve harika kullanıyor bence.

Evet, bence de güzel kullanıyor. Zaten adamın cümleleri de çok güzel ve o nedenle öne çıkıyor.
Bu arada, videonun başlığında "doğaçlama" yazdığı dikkatimi çekti. Oysa adam videonun girişinde "melodi yazdığını" söylüyor. Bu muhtemelen büyük ölçüde yapılandırılmış, ara arada doğaçlama cümleler içeren bir parça. Videoyu koyanlar belli ki bu ayrımların hiç birinden haberdar değiller, çünkü muhtemelen kafalarındaki "melodi yazma" konsepti çok daha mekanik ve bu tip bir şey yapılabileceğine pek akıl erdirememişler:)
Oysa doğaçlamada böyle ileri düzeyde olan bir gitarist için kompozisyon ve doğaçlama birbirinden apayrı şeyler değil aslında, bunu göstermesi açısından da iyi olmuş bence.
 
Üstteki videoda fena çalmış 💯

Tremolo kolunu etkin kullanan sanatçıları (Gilmour, Satriani, Vai, vb.) derinlemesine araştırırsanız çok etkili olur. Röportajlarında ya da workshop gibi etkinliklerinde çok detaylı bahsediyorlar. Direkt şarkı istiyorsanız biliyorsunuz ama Comfortably Numb solosu bence çok etkili başlangıç olur. Hem zor değil hem de note by note tremolonun nasıl etkilediğini görürsünüz.
 
gitar orta-üst kalite köprüye sahip değilse astarı yüzünden pahalı hale gelen eylem. zira akordu bozma ihtimali yüksektir ve tekrar akort etme işi zordur. üşengeç bünyeler için tremolo iyi birşey değildir. alın bir sabit köprü neck-through gitar, mutlu olursunuz.
 
Geri
Üst