floyd rose'lu bir gitarda tel kalınlığı değiştirmek

ilk defa floyd rose'lu bir gitar kullanıyorum. gitarı yeni aldım ilk aldığımda 9 42 tel takılıydı ben 10 52 taktım ve floyd abartı derecede havaya kalktı. geri nasıl indirebilirim?
 
Arkadaki yaylardan ayar yapmanız gerekir. Vidaları sıkarsanız gitarın köprüsü geriye doğru daha fazla bir kuvvet uygulayacaktır bu da köprünün düzelmesini sağlar.
 
Arkadaki yaylardan ayar yapmanız gerekir. Vidaları sıkarsanız gitarın köprüsü geriye doğru daha fazla bir kuvvet uygulayacaktır bu da köprünün düzelmesini sağlar.

10-52 sete arkadaki yayları sıkmak da çözüm olamayabiliyor. Üç yaylı bir kürüyü, ilave iki tane daha takıp beşlemem gerekmişti.
Ayrıca bu set kalınlığı florydrose için çok uygun değil bence. Tansiyon çok sert olacaktır. Köprüyü hareket ettirmek de o kadar zorlaşır.
 
Ben 11-56 aldım floyd rose'lu gitarıma. Standart d tuning ile kullanıyorum, teller de optimized for d tuning olarak satılıyor. Luthier'e taktıracağım bir ara, sorun olur mu, gitar zarar görmez değil mi?
 
Arkadaslar floydrose lu gitarda tel kalinligi degisimi gitar uzerinde ki hemen hemen her hareketli parcanin tekrar ayarlanmasi ihtiyacini doguracaktir. Klavye ve sap ayari dahil.

Evet kalin tel dusuk akord sistemi bir yere kadar idare edebilir. Beklentinize gore sizi tatmin bile edebilir.
Bu sekilde kullanim ihtiyaca gore kisa sure idare edebilse, genel gecer, gecmisten gunumuze kabul gormus olcutler dahilinde olmayacagindan dolayi, ne yaptigini bilmeyen veyahut kulagi gelismemis yeni, amator muzisyenlerin faydasindan cok zararina olacaktir.

Dogru ayarlamalar ve temiz sesler elde edebilmek icin ilk tel degisiminizi guvenilir bir luthiere yaptirip, sizinle tecrubelerini paylasmasini rica edin.

Eger iyi niyetliyse ve ekonomik durumunu akord yapmak uzerine kurmayan bir esnaf ve sanatciysa zaten tecrubelerini sizinle paylasmaktan cekinmeyecektir.

Lakin sizlere tavsiyem bu ricayi ederken, meslegi bu olan insanlara kendinizi guzel ifade edin. Bilgi uzum yiyecegim derken bagcinin kalbini kirmayin, o insanlar da hem ustadir hemde enstrumanlarin sanatcisidir.
 
Geri
Üst