Cort KX Custom Bright Blue

Merhaba dostlar, uzun süredir orta seviye bir gitar arayışı içindeyim. MyDukkan'da gezinirken Cort KX Custom Bright Blue'ya (https://www.mydukkan.com/cort-kx-custom-bright-blue-case-dahil-degil-elektro-gitar-u-13966) denk geldim. Gitarda gördüğünüz üzere SD pickuplar var (JB SH-4 ve '59). Ancak Cort'un kendi YouTube sayfasında yayınlanmış gitarın tanıtım videosunda söylendiğine göre pickupların yerleri yanlış. JB neck, '59 ise bridge'de kullanılmış. Biraz araştırdım soruşturdum, bazı forumlarda ve yapılan incelemelerde ise videoda söylenilenin aksine JB'nin bridge'de kullanıldığı yazıyor.

İnanılmaz arada kalmış durumdayım. Eğer bridge pickup JB ise kesinlikle bu gitarı almayı düşünüyorum, ancak değilse almamın pek bir mantığı yok gibi duruyor. Hayatımda daha önce hiç SD pickuplı gitar kullanmadım. SD'lerden anlayanlar linke bakıp gitarın fotoğraflarından hangi pickup'ın nerede kullanıldığını söyleyebilirse çok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkürler.
 
Cort'un üst düzey gitarları tam anlamıyla f/p canavarıdır. İşçiliği de malzeme kalitesi de üst seviyededir. Manyetik olayının da, yukarıda belirtildiği gibi, bildirim hatası olduğunu düşünüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Merhaba, gitarı aldınız mı? Aldıysanız izlenimleriniz nasıl, paylaşırsanız çok seviniriz
Şuanlık hala seçeneklerimi değerlendiriyorum. Tam alacakken Dore'de EMG 81/85 setli bir Schecter'a rastladım aralarında sadece 2-3bin TL'lik bir fark var ancak Schecter kore üretimi ve aksamları da gayet iyi. Deneyip almak istediğim için hala beklemedeyim.
 
Vallahi arkadaşım bahsettiği gibi Cort'un belirli bir fiyat skalasının üzerindeki gitarlarının tam bir fiyat performans canavarı olduğunu düşünüyorum. Vakti zamanında 290 Fat modeli sahibi olmuş ve sonradan elden çıkarmak zorunda kalmış biri olarak üzgünüm.Şu an kafayı çok fena G300 pro modeline kafayı takmış durumdayım. Özellikle natural finish modeli çok iyi görünüyor ve üzerinde SD manyetikler var.
 
Cort kx custom gayet güzel gitar, ltd deluxe mh1000nt ile hemen hemen aynı özelliklerde. Gayet iş görür. Ltd tabiki çalım hissi daha keyifli ve daha kaliteli hissettiriyor ama fiyat 2 katı.
 
Cort cr300 o fiyata alınabilecek tüm Epiiphone'lardan daha iyiydi.Cr custom o fiyata alınabilecek Epiphone'lardan daha iyiydi.Kx custom o fiyata alınabilecek Ibanez Jackson gibi markaların gitarlarından daha iyiydi.F/P açısından her zaman diğerlerinden daha iyi bir markadır Cort.Kendim ibanez charvel ve kramer severim.Ama Cort ortalama bütçeler için efsane aletler çıkarıyor.Kore yapımı yeşil renkte m600 vardı ve Prs'den daha iyiydi her konuda.
 
Geri
Üst