Yurtdışından Beraberinde Gitar Pedalı Getirmek

Merhaba arkadaşlar. Yakında yurtdışından kendime bir pedal almak istiyorum, alacağım pedal Neural DSP'nin Quad Cortex isimli prosesörü. Devlet yolcu beraberinde getirebileceğimiz ve vergiden muaf olan eşyaların bir listesini yayınlamış bize. Bu liste dışında da 430 Euro değer sınırı var. Yani bu listeye girmezse quad cortex 1700 euro olduğu için neredeyse %60-70 vergi öderim.

Bahsettiğim bu listede(2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının EK-9 Yolcu Beraberi Kişisel Eşya Listesi) devlet bu kategoriyi elde taşınabilir müzik aletlerinden birer adet olmak üzere toplam üç adet olarak sınırlandırmış. Ancak benim getireceğim şey gitar değil efekt pedalı. Gitar pedalı müzik aleti kategorisine dahil ediliyor mu bilmiyorum. Bir yandan çalgı veya enstrüman dememişler, müzik aleti demişler, sonuçta bu da müzik yapmak için bir alet diye dahil edilir diye düşünüyorum. Ama gümrük memurlarının da inisiyatifinde olan bir şey tabii ki.

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi? Gümrükte bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum.
 
Yaklaşık 5 senedir prosesörümü yanımda getirip götürüyorum, bugüne kadar sorun yaşamadım. Tavsiyem kutusunu klavuzunu vs bırakıp jelatinlerini de sökerek taşımanız, sormaları halinde kişisel pedalınız olduğunu ve ticari amaçla taşımadığınızı belirtirsiniz.
 
Aynen öyle, normal bir çantaya koy, yanına da yalandan bir kaç çorap morap bir şeyler koy, olur çevirip sorarlarsa da konserim vardı kullandım geri geliyorum dersin, hiç biri de bir şey kanıtlayamaz.
 
Elde taşınabilir müzik aleti ile kastedilen gitar, keman, flüt vs... yoksa Roland elektronik davulu da söker pehlivan gibi taşırsın... yemezler.
Bilgisayar gibi sırt çantana koy getir. Kişisel müzik aleti değil ama kişisel eşya sonuçta, ne ayaksın demeye hakkı yok kimsenin. Hifi amfisi, radyo, telsiz, televizyon vb olsaydı bandrol vs uğraşırdın ama... bu arada hangi ülkeden geliyorsun bilmiyorum ama medeni dünyada bile valiz riskli olabilir. Benim bazı 3. dünya uçuşlarımda valizim açılmış ve hatta purolarım çalınmıştı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
GÜNCELLEME
Değerli arkadaşlar, gittim, geldim. Ülkeye girişte otobüsümüzü aradılar. Kutusunu açmamıştım. Gümrük memurları kutusunu açtı baktı, ne olduğunu sordular, müzik aleti dedim. Hiçbir sorun yaşamadan devam ettim. Sevgiler.
 
Geri
Üst