Klasik gitar yapımında kullanılan ağaçlar

Klasik gitar yapımında ağaç seçimi enstrümanın akustiğini nasıl değiştirir? Tercihen hafif bir klasik gitar yapılacağı zaman parçalarda hangi ağaçlar kullanılmalıdır? Gitarın boyutunun değişmesi ile akustik dramatik bir şekilde etkilenir mi? Bir arkadaşım tercihen hafif ve küçük boyutta bir klasik gitar yaptırmak/almak istiyor dedesi için, onun adına soruyorum. Başka öneriler de oldukça faydalı olur, şimdiden çok teşekkürler.
 
afrika maunu diye bir ağaç var. duyduğuma göre oldukça hafif bir ağaçmış ama gitarı yapacak olan ustanın elinde bu ağaçtan olur mu, istek üzerine sipariş edebilir mi bilemedim. bir danışmak lazım. bence en iyi bilgiyi size gitarı yaptıracağınız luthier verecektir direk ona danışın derim.
 
Genelde akustik enstrümanlar suntadan yapılmadığı sürece görece hafif olur. Seçilen ağaçın çok hafif olması, sapın hacimsel olarak büyüklük oranı da düşünülce 'neck dive' yaratabilir. 4/4 boy yerine 3/4 boya indiğiniz vakit, ortalama ağırlıktaki herhangi bi ağaçla bile kuş gibi bi gitarınız olur muhtemelen.
 
Geri
Üst