Penguen

yiğit özgür ve serkan altuniğne karşılıklı sayfalarıyla ilk açıp okduğum iki insan ve çok eğlenceli bir tarzlrı var birazcıkda bnziyormu ne
 
vedatpirali demiş ki:
yiğit özgür ve serkan altuniğne karşılıklı sayfalarıyla ilk açıp okduğum iki insan ve çok eğlenceli bir tarzlrı var birazcıkda bnziyormu ne
espri benzerliğinden söz edilebilir fakat çizimler çok farklı.
 
deerrudolf demiş ki:
Bu haftaki Penguen'in Lombak köşesinde bir uyarı var. 230. sayıda engelliler ile ilgili çizilmiş bir karikatürün terbiye sınırlarını aştığı sebebiyle özür dilenmiş. Böyle bir şey yapmaları hoşuma gitti. Bundan sonra daha dikkatli olurlar sanırım.

Yine bu haftaki Penguen'den bahsedeceksek Ersin'i es geçemeyiz. Harika bir köşe. Kesinlikle okuyun...
o uyarı yazısını ilk görünce bayağı bir şaşırdım.
sonra hemen koştum arşive 230. sayıyı buldum dergilerin arasından.açtım fatih solmazla bahadır baruterin bölümünü ve dehşete düştüm.
espri yapmak da bir yere kadar tabi ki.insanların fiziksel kayıplarını kullanmaları beni de çok rahatsız etti..
 
İşin daha ilginci ve biraz da ayıbı, onlar o uyarıyı asmasalar belki hiçbirimizin dikkatini ve tepkisini çekmeyecekti karikatür. Bu anlamda uyarının biraz affettirici yanı olduğu kesin.
 
deerrudolf demiş ki:
İşin daha ilginci ve biraz da ayıbı, onlar o uyarıyı asmasalar belki hiçbirimizin dikkatini ve tepkisini çekmeyecekti karikatür. Bu anlamda uyarının biraz affettirici yanı olduğu kesin.
evet sonuçta o uyarıdan haberimiz olmasaydı belki de yapılacak yeni bir hatadan da haberdar olamayacaktık.
belki ilk kez öyle bir şey oldu ama olmaması gereken bir şeydi.uyarı mesajının orada bulundurulması bir özür niteliğinde bence de.
 
yazıyı bende görene kadar böyle birşeyden haberim yoktu. bence uyarı yazısı iyi niyetli yazılmış, ve butür yanlışların birdaha yapılmayacağının bi göstergesi.

ben artık eskisi kadar severek okuyamıyom pengueni. neden acaba :roll:
 
her perşembe sabahı hacı bakkalla kavga ediyorum penguen alabilmek için:) penguen için değer heleki içinde Ersin varsa:D
 
Penguen son yılların en büyük transferini yaparak kadrosuna Galip Tekin'i kattı. LeMan döneminden sıkı takipçisiyim Galip Tekin'in. Gerek çizimiyle, gerek öyküleriyle muhteşem bir mizahçıdır. Eğer bir sahaftan eskilerden eserler arıyorsanız Galip Tekin'in Alavarza adlı harika öyküsünü okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Penguen'de işler çok iyi gidiyor...
 
afis.jpg
 
deerrudolf demiş ki:
Laaaağğnnn Umut Sarıkaya geri döndü bu hafta Penguen'e, yürü bee... Yeniden istekle alacağımız sayılar başlıyor demek ki. :)
çok iyi oldu gerçekten... çarşamba günü penguen i aldım kapağa baktım, umut sarıkaya'nın çizimini tanıdım, nasıl yani dedim, sonra açınca dergiyi umut sarıkaya'nın sayfasını gördüm, çok mutlu oldum, kendine has esprilerini okudum, güldüm :D
bu haftaki sandık içi de umut sarıkaya ile alakalı zaten. bu sayı onun sayısı olmuş :)
 
Penguen Bölündü

Mizah dergisinin kuruluşundan beri kadroda olan 6 çizer Penguen ile yollarını ayırdı. Ayrılanlar yeni bir dergi çıkaracak.

Mizah dergisi Penguen'in altı üyesi, dergiyle yollarını ayırdı. Umut Sarıkaya, Ersin Karabulut, Yiğit Özgür, Memo Tembelçizer, Okay Gencer ve Uğur Gürsoy derginin kurulduğu 2004 yılından beri Penguen'de çiziyordu. Yıldızı Penguen ile parlayan çizer Yiğit Özgür, ayrılıklarının amacının yeni bir dergi çıkarmak olduğunu söyledi. Penguen ekibiyle aralarında hiçbir anlaşmazlık olmadığını, el sıkışarak ayrıldıklarını belirten Özgür, yeni kurulacak derginin henüz proje aşamasında olduğunu, ne isminin, ne de kadrosunun belirlendiğini ifade etti.

Aslında mizah dergilerindeki ilk bölünme değil bu. Gırgır'dan ayrılanlar Leman'ı, Leman'dan ayrılanlar ise Penguen'i kurmuştu. Şimdi kendi kanatlarıyla uçma sırası Penguen'in gençlerinde. Yiğit Özgür de bu geleneğin yıllardır sürdüğünü söyledi ve bu durumun bir çocuğun kendi yağıyla kavrulma isteğiyle evden ayrılması gibi değerlendirilmesini istedi.

'Biz de böyle ortaya çıktık'

Yeni kurulacak derginin herhangi bir finansal desteği yok. Yeni dergi, yalnızca Penguen'den ayrılan bu altı ismin birikimlerine ve deneyimlerine dayayacak sırtını. Yiğit Özgür, Penguen'in yoluna onlarsız da devam edebileceğini belirterek şunları söylüyor: "Yenilenmeyle derginin enerjisi de artacaktır. Bu şekilde yeni çizerler dergide kendilerine yer bulabilir, biz de zamanında böyle çıktık ortaya."
 
Umarım Penguen içinde ayrılanlar içinde hayırlısı olur..Penguen ayrılan yazarların yerini nasıl doldurur bilemem (ki bu dergiyi alan kitlenin yarısından fazlası bu isimler için alıyordu) ama eğer doldururlarsa iki harika dergi okuma imkanımız olur
 
Her ne kadar üzülsekte uzun vadede iyi bir gelişme olduğunu düşünüyorum...

Öte yandan reklam vs. desteğinin olmadığı bir sektörde bu kadar fazla dergi nasıl tutunur bilmiyorum, üstelik ekonominin kötü olduğu bu memlekette...

Sonuç olarak Leman çıktığında Gırgır'ın, Penguen çıktığında Leman'ın eski günlerini aradığını hatırlatarak yeni degiye başarılar diliyorum...
 
Bu habere hem üzüldüm hem sevindim desem yeridir herhalde. Sonuçta dendiği üzere mizah dergiciliği böyle ilerleme kaydediyor bir yerde de. Fakat bu yeni hareket ile Gırgır-Limon ve Leman-Penguen kopuşlarında verdiği örnekler arasında biraz farklılık var.

Örneğin Penguen, LeMan'dan ayrılırken yeni hareketin içerisinde lokomotif niteliğinde isimler vardı; Bahadır Baruter, Gani Müjde, Fatih Solmaz, Metin Üstündağ, Doğan Güneş, Cengiz ve Bülent Üstün biraderler gibi.. O zamanlar Selçuk Erdem ve Erdil Yaşaroğlu popüler ama diğer abilerinin yanında orta seviyede kalan isimlerdi. Şimdiki hareketteki isimlerin ise tamamı popüler, dergiyi okutan ama buna karşın lokomotif niteliğinde olmayan adamlar. Bundan dolayı yeni derginin sorun yaşamasından korkuyorum ben biraz da. Üstün biraderlerin ayrılıp hazırladıkları Fermuar bir başarı elde edemedi örneğin.

Umarım her şey diledikleri gibi gider ve biz okuyucular da iki kaliteli dergiyi aynı anda takip etmek zorunda kalırız. :)
 
acaba bu haftaki penguen nasıl gerçekten merak ediyorum. evden çıkınca alıp bakacam artık.
bu ayrılma konusunda bir dileğim var, o da emrah ablak ve esin özbek'i de yanlarına almaları. sadece ikisi için fermuar alamıyorum çünkü...
 
Ben bugün Dost'ta baktım şöyle bir dergiye, tabi epey eksik, boşlukta gibi görünüyor. Al Gülüm Ver Gülüm'le, Alpay Erdem'in fazladan karikatürleriyle ve 1-2 yeni çizerin köşeleriyle doldurulmuş şimdilik ama zamanla yeni ve kaliteli isimleri yetiştirecektir Penguen. Şüphem yok bundan..
 
nehirmavi demiş ki:
bu ayrılma konusunda bir dileğim var, o da emrah ablak ve esin özbek'i de yanlarına almaları. sadece ikisi için fermuar alamıyorum çünkü...
evet kesinlikle zaten esinin ayrılmasına çok üzülmüştüm.(bu arada fermuar şu ana kadar okuduğum en kötü mizah dergisi)
ben bu dergiden gerçekten umutluyum ama yiğit özgürden sonra selcuk erdemi okumann onun ardından da serkanı okumanın mutluluğunu yaşatamaz.ayrıca alpay erdemin son zamanlardaki yazıları çok kötü.boyuna küfür edip aslında lafı dolandırıyor.gösteriden zaman kalmıyor olsa gerek
 
"Yenilenmeyle derginin enerjisi de artacaktır. Bu şekilde yeni çizerler dergide kendilerine yer bulabilir, biz de zamanında böyle çıktık ortaya."

umulurki öyle olsun..... ama katılıyorum arka arkaya okunulmaya alışılmş isimlerin eksikliği olucaktır... herkesn yolu açık olsun...
 
Geri
Üst