cafe,bar proramı için repartuar önerisi

müziğe 15 yıl kadar bir ara verdim. Eski grup arkadaşlarımla beraber bir süredir prova tarzı birşeyler yapıyoruz. Piyasadan uzak kadığım için bana türkçe rock,pop ve alternatif repartuar tavsiyesi verir misiniz.
 
Tavsiye vermeden önce şunu belirmek isterim ki: Haddimi aşmak kesinlikle istemem. Tamamen katkı sağlamak amaçlı ve hissiyatlarımdan izole bir şekilde cevap vermeye özen gösterdiğimi bilmenizi isterim. Naçizane tavsiyem şu şekilde: Herkesin 20 senedir aralıksız çaldığı şarkılar var. Bunlar dinleyici ve çalan grup arasındaki mutual ilişkiden ötürü resmen kemikleşti (çalanların argümanlarına hak versem de çok sıkıcı olduğunu düşünüyorum). Bunlar hem müzisyeni hem de "kaliteli" dinleyici kaçırır hale geldi artık. 1200+ sahneden sonra hem kendi grubumda hem de bazı gruplarda gördüm ki bu şarkıları eklemeden de güzel bir repertuar yapılabiliyor. Vokale ve grubun karakterine göre çok değişken olabilmekle birlikte dilimizde yazılmış ve sahnede çok az çalınan çok çok fazla "güzel" şarkı var. İnsanlar bu şarkılara eşlik edecek kıvamda hakimler de. Lakin "özgün" repertuar çok zor iş. Biz 1500 şarkı üstünde çalışıp totalde 150 sini alabildik bunun da 80 ini aktif olarak rotasyona sokup çalıyoruz. Ve bunu melodik, heavy metal yaparken İzmir-Adana-Mersin-Hatay' da yaptık. Dinleyicisi çok daha kalabalık olan alternatif seyircisine yerinde bir farklılıkla çok daha kolay erişilebilir diye düşünüyorum.

Önemli gördüğüm birkaç ayrıntıyı da şu şekilde sıralamak isterim:
- Vokalin en iyi performans gösterdiği ve sevdiği şarkı tarzlarını iyi analiz etmek
- Grubun çaldığı tüm şarkıları "aynı sounndda" yani kendisi gibi çalması
- Siz de çok iyi bilirsiniz ki ülkemiz alternatif müziği (oransal olarak) en çok erken 2000 lerde dinledi. Burada da çok güzel şarkılar ve gruplar ortaya çıktı ya da olan gruplar peak yaptı (dorian, mavi sakal, buz vs...). Ben alternatif repertuar hazırlıyor olsam buralarda kesinlikle zaman harcardım.
- Grupta herkesin/yada çoğunluğun müzik dinlemek isteyince açıp dinlediği/içinden gelen şarkılar. (bu şarkılar müzisyen tarafından seçildiği için genelde doğrudan güzel oluyor ve sahnedeki enerjiyi artırdığı için getirisi çok)

Onun dışında muhtemelen en iyi repertuar aklınızdakidir :)

Sevgiler
 
Ya dayı bu yaştan sonra kafelerde barlarda diskolarda tırmalamanın alemi yok valla. Kuş kadar paraya 2-3 saat sahnede durmak anlamsız artık. bak ne güzel emekli olmuşsun, git torun tombalak sev artık. ne yapacaksın kıçı kırık mekanlarda duman muman çalıp. Boşver abi keyfine bak valla delirirsin. keko işletmeciler, bok gibi sahneler vs. derken insan zıvanadan çıkar.
Hocam hangi şehir için diyorsunuz Antalya resmen dediğiniz gibi
 
hâlâ eski şeyler çalınıyor. Dedubluman , dktt , sertap erener , manga ... şarkılarına bakabilirsin. Bir de olmazsa olmaz "iyi ki doğdun x" şarkısı lazim olabilir malum herkes dogum gununde kafeye gidiyor(nedendir fikrim yok)
 
Geri
Üst