Alınık Dimebag signature arıyorum

@Ze_uS 'un bildirimleri sağolsun cevabı gördük. Abilerinle meslektaş değilim. Yüksek maden mühendisiyim. Hacettepe'de doktora çalışmalarımı yürütüyorum. Kazanmak için müzikle mesai yapmıyorum, öğrenmek ve keşfetmek için yıllardır vakit ve para harcıyorum. Forumlar, Reddit veya Insta benzeri post atılan yerler gibi insanların sidik yarıştırdığı ortamlar değildir. Bunu yapanlar da forumlardaki kemik kadro tarafından hızla aforoz edilir. Burası kişisel husumetten bağımsız, bilgi paylaşmak ve bilgi almak için var. Bu düstura sahip her kullanıcı da hızla bu kemik kadroya dahil olur zaten, mesele devrecilik ya da yaş değildir hiçbir zaman.

Birisi kişiye zıt görüş belirtiyorsa, yapılacak şey "bunu diyorsan çalmayı bilmiyorsun, bunu satmışsan kullanamamışsındır" gibi ifadeler kullanmak değildir. Karşındakine köpek demek hiç değildir. Önce gidilir karşıdaki aşina olunmuş birisi değilse, yetkinliğine eski mesajlarına hızlıca göz atarak bakılır, sonrasında da görüşünü açıklaması için diyaloğa davet edilir. Forumlarda tartışmayı da kişiler bitirmez, tartışma üzerine söylenecek birşey kalmadığında biter. Kişiler en fazla tartışmadan çekilir, yanıt vermeyi keser.

Son olarak, bütün Dean'ler kötü değildir, bolt-on constructiona sahip, yurtdışı liste fiyatlandırması 300 - 500 dolar bandında yapılmış giriş seviyesi Dean'ler, düşük maliyetle üretim yapan fabrikaların vasat (mediocre/ortalama/gelişigüzel) işçilikleri ve ucuz donanımları sebebiyle bulaşılmaması gereken gitarlardır. Umarım bir noktada yan yana gelen bu kelimelerin ne ifade ettiğini gerçekten idrak edebilirsin.

Hadi ben zıbarotto
 
Zavallı başlık, omo reklamına dönmüş.

Neyse bu vesileyle belki ilanı açan arkadaş da din emel almaktan vazgeçmiştir. Ne öyle kollu bacaklı gitar mı olur? 20-25 bin liraya ne doktorlar, ne mühendisler, ne ibanez prestijler var.
 
__
@elephantnoises Serbest piyasadır hocam, herkes her ürüne istediği fiyatı elbette talep edebilir. Sizin gitarınızın sabit köprülü modeline yarım yıl kadar sahip oldum. Gözümde 600 - 700 dolar gibi bir ederi vardı. Kelepir olarak nitelenebilecek şekilde 450 dolara satın aldım. YouTube üzerine çeşitli videolarını çektim. Bazı kayıtlarımda da kullandım. Sonrasında da yine müzik meraklısı bir arkadaşa 500 dolara sattım. Sizdeki model de Reverb üzerinde 500 - 550 Dolar gibi fiyatlara bulunabilir halde diye biliyorum. Eh ülkedeki durumu da göz önünde bulundurunca makul aralığı 750 - 850 olarak tanımlamak bence hakkaniyetli.

Ancak "her ürün 2. el değildir" görüşünüze malesef katılamıyorum zira çoğu ürün için 2. el değerlendirmesi zaten "mint" kondisyondan başlamakta. Bugüne kadar herhangi bir ürüne sıfır fiyatının %65 - 70inden fazla para vermemişimdir ve çok nadirdir gözle görülür kozmetik problemlere sahip birşey aldığım. Onları da belki yarısına belki daha ucuza almışımdır. Satarken de benzer bir düsturla hareket etmeye çalışıyorum. Çünkü liste fiyatının %80i üstüne çıkınca zaten sıfır alternatiflere geçilebiliyor. Mevzubahis de uzakdoğu üretimi gitarlar olunca bitmiş markanın, ölmüş signature artistinin, bir daha asla bulunmaz gitarı (Misal eski, kore, Bc Rich Stealth, parasıyla bulunamaz halde bir gitar) gibi aşırı nadir durumlar olmadıkça, gitarın çok alternatifi olduğunu düşünüyorum.

Yine kendi tasarrufunuzdur, alıcısı varsa, satabiliyorsanız sadece hayırlı olsun demek düşer ancak ben de bu görüşteyim. Fikirleri forumda paylaşmak en doğal hareket diye düşünüyorum. Kişisel algılamanızı istemem.
Ben epeydir piyasadan uzağım @blackfriday666 arkadaşımın vardır bir bildiği diyerek foruma özel collector price'tan isteyen olursa gitarı verebilirim. yani 32,5000 tl'den. kara cuma indirimi oldu. :)
 
Ben epeydir piyasadan uzağım @blackfriday666 arkadaşımın vardır bir bildiği diyerek foruma özel collector price'tan isteyen olursa gitarı verebilirim. yani 32,5000 tl'den. kara cuma indirimi oldu. :)

Teveccühünüz hocam, yalnızca kendi içinde bir argümana dayanan bir kişisel görüştür benimki. Alanı da satanı da mutlu edecek şekilde elden çıkar umarım diyelim.
 
Geri
Üst