Cort gitar alınır mı?

Yaptığı yorumlar biraz sert ve dalga geçermiş gibi görünse de VanHalen gayet haklı. 4-5kya alacağınız gitarı eğer odaklanıp gerçekten kendinizi geliştirirseniz 6 ay sonra kırıp çöpe atmamak için kendinizi zor tutarsınız.

İlk öğrenmeye başladığımda annem hediye olarak çok bilmediği için bir Stagg marka strat çakması almıştı bana. Kendimi çok hızlı geliştirdim, günde 4 5 saat gitar çalıyordum okuldan geldiğimde. 6-7 ay sonra gitar ciddi anlamda eğlenceli bir şeyden ziyade part time işe dönüştü. Sürekli tamire götürüyordum. Her elime aldığımda bir aksamında bir sıkıntı çıkıyordu. Üst eşik 6 ayda aşınma yaptı kalın E teli buzz yapmaya başladı, 2. fret ince tellerde öldü ne kadar sert fretlersem fretleyeyim ses alamıyordum, kalın E ve A telinin köprü saddle'ında sıkıntı vardı ve sayısız kere kalın E telimi kırdı vs. O yüzden bu fiyata almaktan ziyade bekleyip para biriktirmeniz çok daha mantıklı olur.

Şuanki piyasada başlangıç seviyesine yeterli sayılabilecek bir Çin yapımı bir gitar almak için 10k bütçe gerekli en az. Orta seviye Endonezya-Kore için ise en az 15k gözden çıkarmak gerekiyor. Hardware ve manyetikleri iyi olsun ömürlük kullanayım diyorsanız da 25k aşağısı gitar bulmak çok zor.
 

Bu tarz gitarlar biraz kalite olarak düşük modeller olmasına rağmen başlangıç için imkanlar bu kadarına yetiyorsa alınır. Gitarın kafa tasarımına bakarsak biraz yaşlı bir model. Aslında kaliteli malzeme kullanılan gitarda yaşlanması çok sorun değil, hatta seveni de çok fazla ama bu gitarlarda malzeme kalitesinden dolayı yıpranma biraz fazla olmakta. Köprü, burgu sistemi biraz akort tutmakta zorlanabilir, bu sebepten köprüyü sabit köprü gibi kullanmak, tremolo kolunu kullanmamak iyi olabilir. Ciddi masraf çıkaracak kısımlar olan perdelerin sağlık durumunu değerlendirmek, Sapta gövdede sorun çıkaracak kırık, çatlak var mı kontrol etmek gerekir. Bu işlerle arası iyi olan biriyle deneyerek bakılması durumunda bu fiyat aralığında iş görecek bir şeyler bulunabilir bence. Tek başına alınırsa riske girilmemesi bence daha iyi. Biraz zorlama imkanı varsa bütçe artırılarak görece biraz daha iyi modeller ilerisi açısından daha iyi olur.
 
Geri
Üst