Elektro gitara başlayacagım sorularım var

Merhaba elektro gitarım ve amfim var temin etmiştim önceden bu yaz başlamak istiyorum amacım kendi sevdiğim parçaları çalmak ve kendimi geliştirmek amatör düzeyde yani. Ama gitar hakkında hiçbir bilgim yok 0 oglu 0'ım öyle diyim size ne yapmalıyım elektro gitar için ayrı müzik kursları/dersleri oluyor mu oluyorsas gitmeli miyim yoksas evde yapabilir miyim ? evde yapmak istememe sebebim ya yanlış öğrenirsem ileride düzeltmesi zor olur diye. çalan 1-2 arkadaşım bana 2-3 ay olmadı 5 ay civarı git temeli öğren sonra kendin hallederssin dediler ne diyorssunuz (s tuşu bozuk arada çift bassıyor kusura bakmayın)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Hiç haberim yok. Gençlik merkezlerinde gitar kursu olabiliyor ücretsiz oraya gidebilirsin ama evde de öğrenilebilir, Ben kursa gitmiştim bana bir şey katmadı.
anladım hocam saolasın bişi daha ssorucam gençlik merkezlerinde hep klassik akustik gitar kurssu oluyor elektro ile öğrenme farkları olur mu şimdi belediye kursunda elektro için hoca yoktur herhalde
 
bu aralar enstrüman kursları aylık 2000-3000 arası değişiyor. ama bu birebir özel ders fiyatı. toplu sınıf falan bulabilirseniz, ki elektro gitar söz konusu olunca çok zor, belki ucuza denk gelebilir. tavsiyem en azından 5-6 ay kurs alın. sonrasında internet derslerine bakabilirsiniz. başlangıçta bir fikriniz yoksa, gözden kaçıracağınız nokta çok fazla. ve dediğiniz gibi yanlış öğrenince yanlış gitmesi yüksek olasılıklı oluyor. bunları geçiyorum, işin temelinde sizin her gün en az 30-45 dakika pratik yapma mecburiyetiniz var. Yoksa hiç bir ders veya kurs size oturduğunuz yerden bişeyler öğretemez. bir günde 10 saat çalışmak yerine her gün yaklaşık 45 dakika her zaman daha hızlı ilerleme sağlar.
 
Geri
Üst