Sap Ayarı

Öncelikle klasik gitar bölümünde çok ilgi olmadığı için buraya yazıyorum özür dileyerek. Arkadaşlar ben yaklaşık 3 ay önce Zuhalden Martinez marka truss rodu olan elektro klasik gitar aldım. Tel değiştirdim dün fakat sol telinde 5 ten 9. perseye kadar sert seviyede çaldığımda cızırtı oluyor. Kalın mi telinde dahi olmazken sol telinde oluyor. Sap ayarı yaparken incelediğimde sap ayarı cızırtı yapmasına rağmen hala öne doğru eğik. Tel yüksekliği de hala yüksek. Eski püskü, ucuz, sap ayarı olmayan bi gitarım vardı onun bile sapı dümdüz iken ve tel yüksekliği yeni gitarmla aynı iken cızırtı olmuyor. Eşiği değiştirdiğimde ise yine sap düzken cızırtı yapmasını önleyemiyorum eşik çok yüksek oluyor ve ekolayzırın tuneri ses almakta zorlanıyor.
 
Sap iç bükey ise 5.fret çukurda kalır ama baş kısmı yukarıda olduğundan öne eğik gibi görünür, düzgün bir sap ayarı yapılması lazım, ondan sonra fret seviyelerine bakılabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Uzaktan sorunun ne olduğunu anlamak çok zor. Alt eşiği yukseltseniz de, truss rodu siksaniz da sorun devam ediyorsa belki de daha düşük tansiyonu tel taktınız ve cizirdama daha aşikar hale geldi. En iyisi bir ustaya gösterin gitari veya Zuhal Muzik'e götürün ustaları baksın.
evet gitar geldiğinde high tansiyon tel vardı ben normal tansiyon taktım şimdi high tansiyon savarez gitar sipariş verdim bekliyorum gelmesini bir de öyle deniyeceğim
 
Geri
Üst