Prosesörü amfiye bağlamak

Merhabalar arkadaşlar konuyla ilgili çok bir bilgim olmadığı için buraya başlık açmak zorunda kalıyorum eğer önceden açılmış başlık varsa da kusuruma bakmayın lütfen.
Bende NUX MG-30 Prosesör var ve 2 tane amfime de taktığım zamanlarda temiz sesler vermiyor. İnternetten konuyla ilgili araştırma yaptığım zamanlarda bir kısım AUX IN girişini kullanmamı tavsiye ederken diğer bir kısım 4 kablo metodunu kullanmamı tavsiye ediyor. Genel olarak ikisinin arasında kaldım.

Ayrıca diğer bir konu ise ben amfiminin drive tonlarını bypasslamak istiyorum. Yani sadece prosesörümün tonlarını kullanmak istiyorum. Bu şartlar altında nasıl bir bağlama metodu kullanmalıyım ve nasıl bağlamalayım. Sade bir şekilde açıklayabilirseniz sevinirim. Gerçekten işin içinden çıkamadım.
 
FX loop'a girip amfiyi olabildiğince nötrleştirmek en iyi çözüm olur ama amfinin karakterini tamamen silmeniz çoğu zaman mümkün olmayabilir. Bu işler solid state amfilerde biraz daha iyi işliyor. Sesi açtıkça kırılan bir amfiniz varsa işiniz daha zor.

Bu bahsettiğim olaylardan ötürü benim eski grubumdaki iki gitarist de pod 2.0 + tech 21 power engine kullanıyordu. Sonra FRFR'ler çıktı, falanlar filanlar oldu vs.
 
@V_Bassman ın dediği çok doğru.
Amfiler solid state mi? (yani lambalı değil, transistörlü mü)
Amfilerin send/return veya fx/loop girişleri var mı? (ikisi de aynı şey, zaman zaman adı başka olabiliyor)

Prosesörün çıkışını amfinin return'üne takıp mümkün olduğunca prosesörün karakterini kullanabilirsin. Ancak unutmamak lazım ki combo amfiler 3 parçadan oluşuyor:
1-Preamp
2-Poweramp
3-Kabin (speaker)

Bu yöntem ile sadece preamp'ı atlatmış oluyoruz. Poweramp ve kabin (speaker) aynen duruyor. Prosesör'den kabin simülasyonu açıkken elinizdeki amfide gerçek bir kabin olması tonu bozuyor olabilir.

Diğer bir seçenek de (eğer amfi full lambalı model ise) sesi açtıkça poweramp katında da drive oluşuyordur ve bozulma bundan dolayı medana geliyordur. Buna çözüm olarak pedal şeklindeki transistörlü power amp ürünleri (seymour duncan power stage, ehx magnum, mooer baby bomb vb.) kullanılabilir ancak bana çok uzun iş gibi hissettiriyor.
 
Geri
Üst