Böyle bir çalışma yaptım yorumlarınızı bekliyorum

ilk başta istanbul popu gibi geldi, sonra gitarla bateri sert girdi biraz dedm, farklı bi havası varmış. yalnz hızı 0,75 yapınca daha bi hoş oldu zannımca :D
 

Kurtalan Ekspres havası aldım ben. Fakat gitarların icrası ve prodükisyonu müziğin geri kalanı ile örtüşmüyor. Kasıtlı olmayan, yani kontrolsüz çok fazla komalı nota geliyor solo gitarda ve miksin içine de oturmuyor. Muhtemelen tellere gereğinden fazla bastırma ve oturmamış bir vibrato alışkanlığından geliyor. 1:19-1:20 civarındaki notalar çok tuhaf mesela... Daha oturaklı cümlelerle çalınır ve yeniden mikslenirse güzel olur. Bu haliyle, sanki pek de tecrübeli olmayan bir gitaristi Anadolu rock şarkısı kaydına sokmuşlar gibi tınlıyor biraz.
Kolay gelsin...
 
Ben de duyum ve çalım olarak Kurban grubunun İnsanlar albümüne benzettim, tonu biraz daha yumuşatılmış olarak. Yukarıda bahsedilen sorunlar dışında kulağa güzel geldiği kanısındayım. Elinize, emeğinize sağlık.
 
Kayit degerlendirme:

Ev ortaminda bir kayit icin ortalama kalite.
Studyo ortaminda ise kotu bir kayit kalitesi.

Muzikal kalite:
Amator bir muzisyen icin ortalama, kotu degil ama daha dinlenilebilir olabilir.

Genel Degerleme:

İcracinin muzikal becerisi ve tecrubesi henuz amator seviyede olsa bile kayit sirasinda aranjorun ufak mudahaleleri ile duzelebilecek cok hata sezdim.
Ya aranjor kaydi cok ucuza aldi, yada cok ugrasmadi.
Ama "basimin gozumun sadakasi olsun" diyen aranjorler bile kotu reklam olmasin diye iyi kotu bir kalite siniri belirler. Altina is yapmamayi tercih eder illa hatir gonul girerse ise ismini yazdirmaz.

Sahsi degerlendirmem, sevdigin bir tarzda kolay dinlenilebilir bir sarki olmus.
Belli ki hevesinin guzel bir yansimasi.

Boyle durumlarda elestiri sınırını cok genisletmemek daha uygun olur.

Tavsiyem sozlere biraz daha kafa yor. Hos sen yormasan bile aranjorun "yahu bu kotu duyuluyor" diyerek mudahale etmesi lazimdi ama etmemis.

Hevesinin devamini dilerim, deneyim ve bilgi kazandikca icra ve kayit daha da duzelecektir.

Ticari degerleme:

Cok muazzam bir reklam kampanyasi ile milyonlara ulasir 80ler Turk Rock'un son temsilcisi bile olabilirsin.
Muzikal kalite yukseldikce dinleyen sayisi azalacak nasilsa.

Tecâhül-i ârif yazamayan dinleyiciye yazdigin soz bir anlam ifade etmez.
 
Geri
Üst