Ton Araştırması

Ne kadar ton konusu açmak istemesem de işin içinden çıkamadığım için açmaya karar verdim. Forumda kirlilik oluyorsa kusura bakmayın.

Normalde tonları kendim çıkartıyorum fakat işin içine pedallar girdiğinde (kendim hiç kullanmadığım için) kafam karışıyor. Boss katana mk2 amfim var. Aşağıdaki tona yakın bir şeyler çıkartıyorum fakat solonun başındaki sese bir türlü yaklaşamadım. Nasıl anlatayım bilmiyorum ama adamın gitarı sanki kusuyor gibi, yumuşak ama govdeli bir ton. buna ulaşmaya çalışıyorum. Nasıl bir EQ veya pedal ayarı yapmalıyım? Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Solo dakika : 4:19

 
Bende bu tarz değil de daha karakterli ruhlu bir tona ulaşmaya çalışıyorum ama maalesef çok zor sitede arama yaptım ama pek yararlı bir şey bulamadım
 
Buradaki ton, özellikle 4:19'da başlayan kısmı, yoğun bir distortion, sıcak bir midrange ve belirgin bir sustain hissi veriyor. Sendeki amfi ile şöyle başlayalım: Gain: Yüksek (8-9). İstediğin dolgunluk burada... Bass: Orta seviyelerde (5-6). Mid: Orta-yüksek (6-7). Sıcaklık için, Treble: Orta-yüksek (6-7). Parlaklığı ve netliği artıracaktır.Presence: Yüksek (7-8).

Tube Screamer veya benzeri bir overdrive pedalın varsa, enfes olur, Gain: Orta-yüksek (6-7)Tone: Orta (5-6)Level: Amfi ile dengeli olacak şekilde ayarla. EQ Pedalı:Low (100 Hz): Hafif artır (+1-2 dB).Mid (800 Hz - 1 kHz): Orta seviyede tut (+2-3 dB).High (3.2 kHz): Orta-yüksek (4-5 dB).Presence (6.4 kHz): Hafif artır (+1-2 dB) bence tona yaklaşabilirsin. Umarım bir işe yarar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Ancak deneme fırsatı bulabildim. Benim deneyimlerimden çok daha iyi oldu. Wah pedalı ekleyebilsem gayet yeterli olucak. Çok teşekkür ederim.
 
Geri
Üst