Nedir bu instagram'dan görüşelim saçmalığı?

Nedir bu instagram'dan görüşelim saçmalığı?
İlan veriyorsun, kadın/erkek yanıt yazıyor, insta adresim şu, oradan yazışalım diyor. Birinci tööbe.
Verilen instagram adresine giriyorsun, hesap gizli. Mesaj gönderemiyorsun. İkinci töööbe.
(Bu arada müzik ile ilgili bir ilana yanıt verirken verdiğin instagram adresinde müzikal performans yerine minnoş minnoş fotoğraflar da olabiliyor.)
Mesaj göndermek için ekleme isteği göndermen gerek. Ekleme isteğini görecek de yanıt verecek de iletişim kuracaksın. Töööööbe üç.
Bırakın bu instagram hesabı ekletme saçmalığını. İşiniz ciddi ise buradan mesaj alıp göndermeyi öğrenin.
İnsta: altanorkun var yani, kullanıyorum.
 
Instagram hem birinin yaptigi işler hakkında hem de kişiliği hakkında ön bilgi edinebilmek için iyi bir araç. Müzik yapacağınız ya da görüşeceğiniz kişi hakkında önceden bilgi edinmek rahatlatıcı olabilir. Ayrıca insanlar buraya girmeyi unutabiliyor, instagramdan daha rahat iletişime geçiliyor. O yüzden gayet mantıklı bir şey
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Instagram hem birinin yaptigi işler hakkında hem de kişiliği hakkında ön bilgi edinebilmek için iyi bir araç. Müzik yapacağınız ya da görüşeceğiniz kişi hakkında önceden bilgi edinmek rahatlatıcı olabilir. Ayrıca insanlar buraya girmeyi unutabiliyor, instagramdan daha rahat iletişime geçiliyor. O yüzden gayet mantıklı bir şey
"...
Verilen instagram adresine giriyorsun, hesap gizli. Mesaj gönderemiyorsun. İkinci töööbe.
..."
 
Sevgili hocalarım yaşlandık ondan böyle, ben de aynı hisleri taşıyorum. Gerek müzik projeleri gerek çeşitli sosyal topluluklar diyelim online olarak bu işin takibindeyim, ciddi anlamda iletişimsizlik var.

Yani teknik olarak herkes herkese ulaşabilir ya da iletişim kanalları süper arttı gibi görünüyor ama durum böyle değil. Instagram yaygın şekilde kullanılıyor ama bu konuda da söylendiği gibi aynen insanlara ulaşmak o kadar mümkün değil. Daha bugün dinlediğim bir iletişim uzmanının söylediği bir şeyi buraya da yazayım. Sevgili gençlerimizde "görüldü" atma olayı varmış. Sorulan bir şeyi cevaplamak yerine görüp bekliyorlarmış :)

Ben bunu eski MSN'lerde özel durumlar haricinde görmedim. Cidden bunu defalarca kez yaşadım. İlana instagram üzerinden cevap veriyor. Örneğin kullanılacak daw'ları soruyor diyelim, açıklıyorum ve orada kalıyor muhabbet, nedir şimdi bu?

Yazıp hiç görmeyenleri ya da mesaj istekleri meselelerine girmiyorum bile (onlarca var böyle), ciddi anlamda sıkıntılı bir konu. Gençlerden umudu kesmek de kötü hissettiriyor çünkü benim bıraktığım ilanlar bizde pek yaşlıların zaten ilgisini çekmiyor, müzik profesyonelleri falan zaten mevzuya uzak, en azından meraklı bir şeyler yapmak isteyen gençler olmalı diyorum ama onlarla da iletişim kuramıyoruz.

Tam dertli olduğum konuydu uzunca yazdım. İletişim dinamikleri gerçekten çok değişti. Bu değişimi eskileri bilenler fark ediyor, diğerleri farkında bile değil. Ve zaten her zaman vurguluyorum, uzun bir metni odaklanıp okuyan gencimiz de artık istisnai bir karakter olarak orada duruyor, kısacası manyak olduk, böyle de bu iş sürecek gibi görünüyor.
 
Bildiğim kadarıyla sahibinden 1 yıldır falan enstrüman ve müzik ekipmanları için mesaj özelliğini kapadı sadece soru ve arama üzerinden ilerliyor. Bunun sebebi tamamen kişi başına oluşturulan unique query sayısını düşürmek ve ekipman haricinde (örneğin otomobil kategorisinde) dönen mesajlaşmalardaki hızı arttırmak (bu tabi kullandıkları veri tabanı mimarisiyle de alakalı ama en kötü senaryoda bile sizinle mesajlaşmamasının onlara kazandırdığı bir sunucu tasarrufu mevcut).

Ve tabi ki sizin mesajlarınızın saklanma maliyetini azaltmak. Günün sonunda sahibinden enstrüman satımı üzerinden herhangi bir komisyon alamıyor :)

Sahibinden böyle bir yola gittiği için pazarlık yapmak isteyen ya da soru sormak isteyenlerin farklı bir mecraya geçme çabasını anlayabiliyorum. Önceden numara paylaşmadan mesajlaşabildiğin bir al-sat mecrasıyken numarasını paylaşmak istemeyen için Instagram, X(lol), Discord falan kalmış oluyor. Bunlar arasındaki en popüler olanı da Instagram. Ama tamamen eforu satıcıya bırakınca komik oluyor. Akla "abi seni çok seviyorum hayranımsın" görüntüsü geliyor ister istemez.

Eğer Instagram üzerinden görüşme talebini Turkrock aracılığıyla yapıyorsa da bu muhtemelen siteye elini kolunu sallayanın girebilmesi yüzündendir. Instagram üzerinden eşinizi dostunuzu ve sizi görüp aklında sizinle ilgili daha güvenilir bir profil çiziyor ya da en kötü ihtimalle bu bağlantılar üzerinden darlarım diye düşündüklerini tahmin ediyorum.
 
Bence pazarlık öncesi bilgi toplamak için profilinize bakacak.

Öyle tipler var. Yıllar önce. Bir ilanım vardı. Ucuz da bir şey, Pazarlık yok yazmıştım. Mesaj özelliği açıkken biri, illa telefonumu istiyor. Ver de ver, illa ver. Numaranı ver. Verdim sonunda. Aradı. Açtım telefonu.
- Sealananamın aleykümvessealam.
- Aleyyhüveseninananasealam. Tamam
Hocam nerelisin, dedi. Söyledim. Yok aslen nerelisin, dedi. Aslen oralıyım dedim. Köyünüz yok mu dedi. Yok dedim. Hee, dedi.
Gerçek hikaye bu uydurmuyorum.
E, dedi, pazarlık yok yazmışsın dedi. Yok, dedim. Ama pazarlık sünnettir dedi.
Zarf atıyor aklınca. Ulan mediamarkt'ta bir elinde bluetooth hoparlör bir elinde kredi kartı, kasada kurbanlık koyun gibi beklerken "ama bazarlıh sünnah'tır diyebiliyor musun"

Ertesi gün başkası mesaj attı. Dedi kargo için az indirim yapar mısın.
Ona da yapmadım. 😈
 
Geri
Üst