Arkadaşlar elektro gitar aldım ancak amfiye param kalmadı alternatif olarak ucuz yollu ne önerirsiniz?

Bit pazarından bozuk bi gitar alıp kendim tamir etme fikrim vardı ancak bozuk bi gitar bulamadım. Orada saz çalan bi amca vardı ona sorduğumda burada bulabilir miyim diye onda olduğunu ancak gitarın sağlam olduğunu söyledi fotoğraflarını gösterdi tam istediğim gibi bi gitardı ve satın aldım ancak şimdi amfi alacak durumum yok. Önerdiğiniz başka alternatif bir şey var mı?
 
Az önce üye olmuşsun, hoşgeldin. Hangi şehir, gitar konusundaki deneyimin ne kadar, tam istediğin gibi olan gitarın özellikleri neler, çalmak istediğin tarzlar neler vs. konularda ne kadar çok detay verirsen, o kadar verimli (senin durumunla alakalı) cevaplar alırsın diye düşünüyorum. Hiç biri bedava değil ancak ucuz yollu olarak aklıma gelen çözümleri aşağıda paylaşıyorum.

Ancak bir çok genel bir gerçek var, elektro gitar amfi ile çalınır. (belli bir kalitenin üzerinde ses kartı ve referans monitör/kulaklık veya sahne sistemlerine girmiyorum)
Eğer mümkünse ikinci el uygun fiyatlı bir amfi almanı öneririm. (ben olsam böyle yapardım)

1-iRig (veya muadil ürünler)
2-NUX GP1 (veya muadil ürünler)
3-El yapımı amfi veya kulaklık amfisi çözümleri (çok kapsamlı bilgim yok)
4-Ses kartı ve bilgisayar hoparlörlerinden ses almak
5-Doğru kablo tipi ile aslen gitar amfisi olarak üretilmemiş cihazlardan (ses bombası, ev sinema sistemi vs.) ses almak
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Hoş bulduk teşekkür ederim. Ankaradayım. Aktif olarak klasik ve akustik gitar çalıyorum çok uzun süredir profesyonelim diyemem ancak iyi bir seviyede olduğumu düşünüyorum. Hss bi strat aldım her telden az da olsa çalabilirim diye düşünüyorum. Özellikle Pilli Bebek çalmayı çok istiyorum. GuitarLink diye bir şey duydum sizce nasıldır?
 
Çok eskiden konuşuluyordu guitar link, uzun zamandır hiç duymamıştım adını. Net bir bilgim yok onla ilgili. Sanıyorum ucuz yollu bir ses kartı gibi çalışıyor. İnternette videoları vardır izlemek lazım.
Günün sonunda her yol, elektro gitar amfi ile çalınır'a çıkacaktır. Amfi alıncaya kadar idare edebilir belki ancak bu ürünün fiyatının NUX GP-1 gibi kulaklık amfilerinden aşağı olacağını sanmam.
Hafta içerisinde 3 farklı evde kaldığım bir dönemim olmuştu. Bu dönemde kulaklık amfisi kullanıyordum. Oldukça iş görüyordu. Bu tecrübeme dayanarak bunu öneririm.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Nux gp-1 i ben de duydum araştırdığımda tonlar olarak çok bi seçenek sunmadığı için vazgeçmiştim onun yerine biraz daha bekleyip nux mighty plug pro almak daha mantıklı diye düşünüyorum. Tonları telefon ve bilgisayardan ayarlayabiliyoruz ve çok zengin olduğu söyleniyor. Dediğiniz gibi elektro gitar amfiyle çalınır bence de ama bi süreliğine bütçe ayırana kadar idare edecek bir şeye ihtiyacım var.
 
Hocam bu prosesör baya uygunmuş ama gerçekten Amazon'dan böyle bir şey getirmek mümkün mü
Mümkün :)
IMG_20240528_235507.jpg


IMG_20240528_235707.jpg
 
Geri
Üst