Üst seviye prosesörleri en uyguna nasıl alabilirim ?

Merhabalar,

Üst seviye bir prosesör almak istiyorum. Aklımda Quad Cortex, FM9 gibi ürünler var. Türkiye'deki fiyatlar malum. Sizce bu tarz bir ürünü nasıl en uygun fiyata alabilirim ? Yurtdışından nasıl getirtilir ? Riski var mıdır ? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Teşekkürler.
 
forumda "thomann'dan alışveriş" başlığı var, orada ithal etmenin süreci, zorlukları, maliyeti yaklaşık 1.5 senedir detaylı tartışılıyor (son 15-20 sayfası filan herhalde başlığın, başına gitmene gerek yok) ... 150 euro üzeri tüm ürünler biraz sıkıntılı bir süreç
onun dışında en garantisi gidip elden alıp gelmek ya da getirtmek birine ... bu fiyatta bir cihaz için açıkçası uygun uçak bileti denk getirip Almanya'ya gidip thomann'dan direkt alıp, 1 gece de yatıp dönmek bile düşünülebilir.
 
olmasa gerek... paketi jelatini aç at kendi şahsi cihazım diye geçersin valiz kontrole girse bile... paketli de olsa kişisel der geçersin ama gümrükçünün gıcıklığı tutar, fatura göster der ıvır zıvır... yani BENİM garanti verebileceğim bir durum yok
USA'dan gitar ve pedal bol bol getirdim, sadece bir kere hardcase ilgisini çekti elemanın gel bakalım dedi, gösterdim geçtim sormadı bile senin mi sıfır mı vs

ha tabi şunu ekleyeyim Quad filan gibi serveti valize atar mısın? nereden ve hangi havayolu olduğuna bağlı olmak üzere cihazın buharlaşma riskini düşün, belki kabin bagaja alırsın... ben valizde pedal çokça getirdim ama ipad veya gitar hep elimde getirdim... bir keresinde Filipinler dönüşüydü sanırım THY olmasına rağmen Manila alanda uçak yüklenirken valizi açıp tüm purolarımı ve ekipmanını çalmışlardı
 
Merhabalar,

Üst seviye bir prosesör almak istiyorum. Aklımda Quad Cortex, FM9 gibi ürünler var. Türkiye'deki fiyatlar malum. Sizce bu tarz bir ürünü nasıl en uygun fiyata alabilirim ? Yurtdışından nasıl getirtilir ? Riski var mıdır ? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Teşekkürler.

Eski üyesiniz, gitarda epey tecrübeniz olduğu da belli. Bu nedenle yanıt vermek istedim (çünkü bu işte daha yeni arkadaşlar neden bahsettiğimi anlamayacaktır...)
Sorunuza doğrudan yanıt istiyorsanız hemen 9. maddeye geçebilirsiniz🤣

Aşağı-yukarı aynı noktada bulunmuş birisiyim ve şu anda çok daha ucuz yöntemlerle istediğim tonları alıyorum. Minimum düzeyde akıl yürütme ve büyük ölçüde kişisel deneyime dayalı bir kaç şeye dikkatinizi çekmek istedim. Şunu söyleyeyim öncelikle: Ben her zaman için çalımın keyif vermesine odaklanmış birisiyim. Sound bana çalımda keyif veriyorsa iyidir, vermiyorsa istediği kadar butik cihaz olsun, umurumda olmaz.

1) Vaktiyle, para kıymetli ve ben de böyle şeyleri rahatlıkla edinebiliyor iken Axe Fx Ultra edindim. Kısa bir süre sonra Axe II çıktı, Ultra'yı satıp onu da edindim. Tonlar harika, sabaha kadar kurcala vs... ama sonra baktım ki ihtiyacım olmayan zibilyon tane şeye para vermişim. Stüdyo sahibi değilim. Sabahtan akşama kadar kayıt da yapmıyorum. Cihaz eşek ölüsü gibi, provaya götüremem, controller lazım. Elden çıkardım. Pişman olmadım. İlk defa yerde kullanılabilen formatta bir şeye geçtiler (AX8), onu alacaktım, kısmet olmadı. Çok da dert etmedim.

2) Burada detayına girmeyeceğim bir sürü deneme sonrasında (düşük bütçeli analog cihazlar, taşınabilir setuplar vs...) plug-inler ile kayıt yaptım. Tümüyle yazılım odaklı bu çözümler beni belli bir ölçüde memnun etti. Bu arada düşük-orta bütçeli başka dijital modelleyiciler ile de uğraştım. HX Effects örneğin, hiç fena değildi. Bu süreçte drive soundumu daha analog cihazlar üzerinden bulmak ağır bastı. Şu anda Ali Express üzerinden aldığım SSS klonu (Demon Fx) artı AT (Andy Timmons pedalı Demon Fx klonu) ile aldığım tonların haddi hesabı yok. Her birinde iki kanal var, bunları kombine ediyorum. İki pedalın toplam maliyeti o kadar komik ki... Bunları söyledim, çünkü videolarınıza biraz baktım, kafanızdaki tonları anladığımı düşünüyorum. Bu iki pedal ile aldığım tonları dijital nasıl kaktarırım diyordum, sonra Nux Amp Academy edindim, o soru da çıktı kafamdan. (yine komik fiyatlı, aşağıda buna da değindim).

3)Fark ettiğim en önemli şey şu oldu: Dijital modellemede son dönemde müthiş bir ilerleme var. Bahsettiğiniz butik markalar marka değeri üzerinden inanılmaz fiyatlar koyuyorlar ürünlerine, ama aslında bunu ne ölçüde hak ettikleri tartışılır. Çünkü o cihazlar da er-geç demode oluyor. Size bir örnek (eğer Fractal ürünlerini takip etmişliğiniz varsa bilirsiniz bu modeli). Amfi modelleme içermeyen model bu. (FX8) İlk çıktığındaki fiyatını düşünün:
5 kg olmasa (benim için çok ağır...) ben bu cihazı alırım ve arkama bakmam. Ciddiyim. Bu devirde amfi-IR modelleme teknolojisini pedallara sığdıryorlar zaten. Amfi modellemesin, ne olmuş yani? Adamların efekt kalitesi o zaman da müthişti. 8 adet eş zamanlı efekte kadar destekliyor. Ben bunu Tonex One gibi bir şeyle zaten istediğim gibi şekillendiririm.

4) Yakın zamanda Nux Amp Academy diye bir cihaz aldım. Boyutu da, fiyatı da son derece uygun. Bazı modellemelerde aldığım sonuç gerçekten beni şaşırttı. Bunu beklemiyordum. YT üzerinden videolarda yapılan kıyaslamalar da beni doğruluyor. Evdeki uyduruk amfimin line out çıkışından gitar kaydı alarak bir video çekmiştim (imzamdaki Sunny emprovize videosu...). Komik kaldı ton tabii... Sonra Nux Amp Academy ile bir tane Malmsteen tribute kaydı aldım backing track üzerine. O da imzamda var. Çıkan ton mikste o kadar kolay oturdu ki ne diyeceğimi bilemedim. Cihaz 6500 TL şu anda. Friedman ve Plexi modellemeleri her şekilde iş görüyor.

Şunu söylemek lazım: Fractal ürünlerinde her bir model müthiş tınlar ve hepsinden kullanışlı ses çıkar. Zaten farkları burada ortaya çıkıyor. Peki ama her bir modele ihtiyacınız var mı?

5)Bir noktada, "filanca markanın falanca modelini alırsam ton olayını çözerim" saplantısı bitti bende. O bitince de istediğim tınıyı nasıl hesaplı şekilde alırım? sorusu öne çıktı. İtiraf edelim, çoğumuzda bu saplantı var. Bu cihazlar o denli gözümüze sokuluyor ki, "acaba gerçekten bu paraya değer mi?" demeden merakalar gark oluyoruz. Ama artık modelleme Fractal 'ın tekel olduğu dönemdeki gibi değil. Fractal bileşenleri ayrı ayrı modellediği için özel bir konumda, profilleyici (Quad ve Kemper...) tayfası tam olarak kapışamıyor o anlamda. Quad da modelleme işinde Fractal kadar tutulmadı bildiğim kadarıyla, profilleme öne çıktı. Ayrıca Cortex çok fazla satılığa konuyor ve hayal kırıklığı da çok. Fractal ile bunu pek de gözlemlemiyorum. Fractal satan adam, üst modele geçmek için satıyor gibi.

6)Alternatifler arttıkça, insanlar da bazı şeyleri fark etmeye başladı. Mesela Tonex artı HX Effects, Tonex artı GT-1000 Core gibi son derece üst düzey sonuç verebilecek ama daha hesaplı alternatifler ortaya çıktı ve Fractal-Kemper-Cortex büyüsü azalmaya başladı.

7) Son olarak Ampero Stage II'yi (yeni cihaz) Quad ile kıyaslayanlar gördüm. Ama daha da önemlisi, yakın zamanda Ampero Stomp II için gelen güncelleme ile iki cihazın (Stage II ve Stomp II) footswitch opsiyonları dışındaki özellikleri neredeyse eşitlendi. Stomp II'nin Türkiye satış fiyatı bile 23 bin TL. Stage II bence abartılı kalıyor fiyat olarak, ama benim gibi "önüne analog pedallarımı koyarım, bir tane midi controller ile de efektleri (12 efekte kadar destekliyor, çift sinyal yolu da var...) alırım" diyene GT-1000 Core alternatifi de çıkmış oldu. İsteyen buna Tonex gibi bir profilleyici ekler, Tonex One ile iyice ucuzladı zaten o teknoloji de... Kemper Player gibi bir başka opsiyon da yine gündeme geldi bu arada.

8)Forumdan en az bir kişide (@Kerem) Quad Cortex, Kemper ve Axe III'ü kıyaslayacak deneyim var. Belki o da kendi bakış açısını yazmak ister. Ama bence üzerindeki markaya bakarak 50 bin TL ve üzeri (olası maliyet) parayı bu cihazlara gömmeden evvel iyi düşünmek lazım. Özellikle de ne istediğinizi biliyorsanız. Yani "istediğim tonu aldım, ama yine de ben o marka cihazı istiyorum" kafasına girmeyecekseniz 🤣

9)Eğer halen almakta karar iseniz, Ambar Guitars ile iletişime geçebilirsiniz. Kendi başınıza edineceğiniz kadar hesaplı olmayabilir, ama kafanız rahat olur, güvenilir alış-veriş yaparsınız. Forumda ilanları var.

10)Son not: Yanlış anlaşılma olmasın, ben Fractal'ın (diğerlerini denemedim) kalitesinden şüphe etmiyorum. Hatta o yüzden FX8'i de gözü kapalı alırım dedim. Sadece bu noktada artık fazla pahalı olduğundan şüphe etmekteyim. Çok fazla opsiyon var, ama bunları seçerek alamıyorsunuz. O nedenle de tüketicinin biraz daha bilinçli olması lazım diye düşünüyorum.
Kolay gelsin...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
@barrios değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Hepsini üzerine düşüne düşüne okuyacağım. Bahsettiğiniz gibi ben de uzun süredir forumda ve tahmini olarak 15 yıldır sizin gibi benzer ekipman deneme yollarından geçmiş birisiyim. Analogun, lambalının tadını hiç biri vermiyor tamam (özellikle blues, vb işlerde) ama taşınabilir, tak çalıştır bir senaryoya artık ihtiyacım var (heavy metal tarzı projelerimde).
Tonex ve hx effects veya fx8 gibi bir senaryo çok mantıklı. Benzer bir sahne tecrübemden bahsedeyim hatta size. Geçenlerde pedallarımın güç kaynağı bozuldu. Heavy metal çalacağımız bir konserim vardı. Hemen acil olarak bir arkadaşımdan boss gt10 buldum :) Tabi amfi ve kabin simler hiç tatmin etmedi. Neyse ki drive için fx loop'tan Mooer 008 preamp'imi bağladım (çok severim üstüne tanımam). Efektleri, boost'ları filan boss gt10'dan verdim. Boss gt10'un çıkışından kabin sim'i kapatıp output'a da Mooer Radar'a kendi favori IR'ımı ekledim. Şahane modern bir sound çıktı ortaya :) Sahnede de cayır cayır kullandım :)

Yani özetle güncel bir preamp kabin modelleyici (tonex gibi), artı eski prosesör bile iş görüyor :)

Ama daha tak çalıştır bir sistem için görüşlerinizi merak ettim :) fx8 önerisi de çok değerli.
 
Daha metalsi işler için: Headruch Core.
.. ben de satıyorum, bir ilan daha var forumda... fiyat da aynı hatta... öbür ilan eski diye altına girmedim aynı fiyatı yazdım özellikle.
 
Yurt dışında yaşayan tanıdığınız varsa gelip giden bir çözümde şu şekil olabilir; Ebay üzerinden uygun fiyata 2.el alırsınız tanıdığınızın adresine gider test eder sıkıntı varsa iade eder sıkıntı yoksa gelişinde getirir. Ben bu şekilde çok fazla ürün aldım, ki arkadaşınız Amerikada ise avrupaya göre çok daha ucuza ürünler denk geliyor. Türkiyedeki 2. el ürünlerinin üçte bir dörtte bir fiyatlarına denk gelen ürünler aldım.
 
Bu tür elektronik ürünleri bagaja vermek zaten yasak diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin. Kabinde gitmesi gerekiyor.
Öyle bir zorunluluk yok . sadece içinde batarya bulunan elektronik aletleri kabın içinde taşıma zorunluluğu var .
Bunun dışında genel olarak değerli eşyalarınızı bagajda taşımayın diye tavsiye ediyorlar. Illa çalınacak, zarar görecek diye birşey yok ama az bir risk her zaman var
 
@end_of_beginning Ben dijital sistemlere (prosesör, ses kartı ve yazılım) bir türlü adapte olamadım hala eski usül amfiler, pedallar vs. takılıyorum. İzmir'deyken bir tane G-System'im vardı onu bile ayarlamaktan gına gelmişti. Ancak teknolojinin çok ilerlediğini ve şahane ürünler çıktığını reddetmiyorum. Kullanan arkadaşları çok destekliyorum.

Özelden yazdım. Tarihlerimiz uyarsa getirme konusunda yardımcı olmaya çalışırım. Bulunduğum bölgede (varsa) ikinci el de düşünebilirsin. Senin için deneyebilirim.
 
Geri
Üst